Selecteer een pagina

sushibowl

Ohhh jazeker: dit wil je! Het beste van twee werelden: sushi en simpel. Ik ben gek op sushi maar de all you can eat’s ben ik wel een beetje zat en het thuis laten bezorgen vind ik toch wat duur. Ik heb ergens in huis zo’n bamboematje om zelf sushi te rollen maar dat is ook zo’n gedoe (jees wat zeik ik) dus dan is een goedgevulde sushi bowl de perfecte oplossing! Deze is gevuld met snelle (en goedkope) sushirijst, gezuurde wortel, garnalen en wasabimayo.

Dit heb je nodig (2p):

1 kop witte rijst
2 eetlepels rijstazijn (of normaal azijn)
halve eetlepel suiker
wasabi
mayonaise (2 eetlepels ongeveer)
potje zure wortel (van Kühne had ik)
2-3 eieren
cocktailgarnalen
1 komkommer
sesamzaadjes

Dit moet je doen:

Het is belangrijk om te weten dat je deze sushi bowl eet met koude rijst. Dus: die moet je van tevoren maken. Ik maakte zelf om 5u een pannetje rijst, ging een uurtje sporten en pas daarna ging ik verder. In de tussentijd had mijn huisgenoot het iets afgekoelde pannetje voor me in de koelkast gezet, perfect!

Als je rijst dan eenmaal is afgekoeld, breng je het op smaak met ongeveer 2 eetlepels rijstazijn, een kwart tot halve eetlepel suiker en een klein beetje zout. Als je geen rijstazijn (ook wel sushiazijn) hebt, kun je ook een beetje gewone azijn gebruiken. Meng dit goed door elkaar en zet het dan weer even aan de kant. Kluts de eieren in een bakje met een klein beetje water en bak hier in een koekenpan een dunne omelet van. Houd de omelet daarna even apart en bak dan in diezelfde pan met wat olie de garnalen. In de tussentijd kun je alvast de komkommer door een spirelli halen. Het luistert allemaal niet zo nauw: heb je geen spirelli, snijd er dan gewoon dunne plakjes van ofzo. De wasabimayonaise maak je door een klein beetje wasabipasta te mengen met een paar druppels water. Roer dit goed door en gooi dán de mayo er pas bij. Je kunt het bijna niet mengen zonder het eerst te verdunnen. Wasabimayonaise kun je eventueel ook kant en klaar kopen.

Snijd dunne reepjes van de omelet. Dien de rijst, komkommer en reepjes ei op met daarnaast een paar grote scheppen gezuurde wortel. Ik wist niet dat het bestond maar lékker! Echt wat voor mij, ben groot fan van alles dat eerst een half jaar in een pot azijn heeft gestaan. Uitjes, augurken, love it. Prop de garnalen in de sushi bowl en top af met een grote schep wasabimayo en sesamzaadjes.

 

Mijn oordeel: 8,3/10 – Ah men, weer zo’n lekkere sushi bowl! Die vorige met mango en zalm was nét iets lekkerder (en mooier), dat wel, maar dat is dan ook mijn favo sushi-combinatie en dit is gewoon een willekeurig bord eten. Wel heel geslaagd!
Ik at dit op 17/10/2018