The Beau Diaries 100: Glühwein, bubbeltjeswijn en iets met wodka

27 dec 2016 | Leven

tbd100.8

HONDERD! Mooi rond getal bij een hele mooie week. Afgelopen week stond –natuurlijk- in het teken van kerst, wat ik ook hier in Griekenland goed gevierd heb. Heel anders dan andere jaren, maar wel bijzonder. Juist omdat we met alle achtergebleven Erasmusstudenten niets anders dan elkaar hadden. Het kerstdiner was nogal een struggle omdat de supermarkten weinig internationale producten hebben, ingrediënten voor een niet-Grieks gerecht waren af en toe dus heel lastig te vinden. Maar: het is gelukt en ik ga jullie in een apart artikel het diner laten zien!

tbd100.1

Links: Ik was helemaal klaar met mijn luie leven en sprong maandag meteen uit bed om nog vóór school een uurtje goed te gaan sporten.
Midden: En na school at ik lekker gezond heel veel groente. Dat doe ik hier sowieso wel; gezond eten.
Rechts: Na al die goede voornemens zat ik klaar om heel hard aan school te werken, toen er een harde knal en rook onder mijn bureau vandaan kwamen. De oplader van mijn laptop was ontploft. Zonder oplader ben je niks dus in plaats van leren, maakte ik een wereldreis naar de Mediamarkt.

tbd100.2

Links: Dinsdag ging ik naar school en de rest van de dag werkte ik aan een presentatie die ik later die week nog moest geven. Ik maakte een lange avondwandeling langs het water en alle kerstgezelligheid in de stad. Lekker met een muziekje in mijn oren; hier kan ik echt van genieten.
Midden: Woensdag had ik een goede dag: het ging lekker in de sportschool, ik had bougatsa met spinazie en feta als lunch en ook mijn presentatie ging prima :thumbs:
Rechts: Als avondeten aten Eline en ik salade en pizza (lekkere combi).

tbd100.3

Links: Er kwamen vrienden langs om gezellig drankspelletjes te spelen voor het uitgaan. Het was namelijk woensdagavond en woensdagavond is 8ball-avond.
Midden: Na een kort maar krachtig nachtje slaap gingen Eline en ik de stad in om te shoppen. Ik kocht een panty, verder niets.
Rechts: ‘s Avonds kroop ik in bed met de finale van Expeditie Robinson. Ik wist natuurlijk allang wie er gewonnen had (onvermijdbaar op Facebook) maar dat maakte ‘t niet minder leuk. Wat een held, die Bertie.

tbd100.4

Links: Vrijdag hadden Eline en ik helemaal vrij gehouden voor de inkopen van het kerstdiner. We zijn, zonder dollen, 7,5 uur bezig geweest omdat we heel veel ingrediënten niet konden vinden.
Midden: Daarna was ik kapot. Heel Griekenland was boodschappen aan het doen en het zijn al niet de meest vlotte mensen…
Rechts: Zaterdag sliep ik lekker uit en daarna maakten ik en Eline het huis gezellig voor ons kerstdiner. Hierboven zie je onze geïmproviseerde kerstboom.

tbd100.5

Links: Eveliina, Lorina en Felix kwamen rond 4u en daarna hebben we met z’n allen rustig het eten klaargemaakt en bubbeltjeswijn gedronken.
Rechts: Het eten was zó lekker! Hebben we heel goed gedaan in ons primitieve keukentje.

tbd100.6

Links: Tegen het dessert aan waren we allemaal eigenlijk al compleet padje af en toen hadden we de glühwein nog niet eens aangeraakt. Rond 2u besloten we nog de stad in te gaan om te gaan dansen maar dat was niet zo’n succes. Ze draaiden overal ineens alleen maar Griekse muziek en daar ben ik vooralsnog niet zo’n fan van.
Rechts: Zondag voelde ik me verassend goed. Zeker toen ik de schade in de woonkamer ging bekijken vond ik dat heel bijzonder. Eline en ik ontbeten met bonen in tomatensaus, koekjes, worsten, ei, croissantjes: lekker uitgebreid.

tbd100.7

Links: De rest van de officiële eerste kerstdag deden we lekker rustig aan. ‘s Avonds maakten we onszelf weer mooi om met een grote groep van 40 studenten uit eten te gaan.
Rechts: Het eten stelde niks voor en we zaten heel erg weggedrukt in een hoekje, maar we hadden het wel heel gezellig aan tafel!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten