The Beau Diaries 102: Skiën, massage en –22 graden

12 jan 2017 | Leven

tbd102.7

Toen ik erachter kwam dat je in Griekenland zelfs kunt skiën, schreef ik dat op mijn to do-lijstje. Nou, dat heb ik nog steeds niet kunnen afstrepen want ik heb me over laten halen om naar Bulgarije te gaan. Daar zijn de gebieden net was groter en er was meer kans op sneeuw. Van donderdag tot zondagochtend was ik daar met Judith, de rest van de week was ik éíndelijk weer eens mega productief. Wat 1 januari al niet met je doet…

tbd102.1

Links: De eerste dag van het jaar was precies zoals die moest zijn: Eline en ik lagen de hele dag op de bank te chillen met films en lieten pasta bezorgen.
Midden: Maandag was ik vastberaden om eens nuttig te zijn en ik stond al vroeg buiten om boodschappen te doen. Alle winkels waren alleen om een mysterieuze reden gesloten en ik had ook bijna niks meer in huis. Gelukkig heb ik op dit ontbijtje ook een hele productieve dag gehad.
Rechts: ‘s Avonds at ik voor het eerst sinds tijden weer sushi met een groepje vrienden. Ah, zo lekker!

tbd102.2

Links: Dinsdag heb ik blijkbaar geen foto’s gemaakt, maar ook die dag was ik heel goed bezig voor school en ik pakte ook nog een groepsles mee bij de sportschool. En daar heb ik spijt van gehad want die was zó zwaar, dat ik nog een paar dagen met de meest helse spierpijn ooit heb rondgelopen. Woensdag probeerde ik een ‘t er een beetje uit te lopen in het Romeinse Forum in de stad, maar dat is niet gelukt. Wel mooie pica gemaakt.
Midden: ‘s Avonds keek ik de nieuwjaarconference van Claudia de Breij terug, want daar had ik veel goeie dingen over gehoord. Vrouwen vind ik niet zo snel grappig (behalve mezelf) maar ik vind haar wel echt heel erg goed. Totdat ze gaat zingen, dat hoeft van mij nooit zo.
Rechts: Ook pakte ik mijn tas in voor de skitrip. Ik paste eerst nog even mijn outfit.

tbd102.3

Links: Donderdag namen Judith en ik de bus naar Bansko, in Bulgarije dus. Daar kwamen we rond 2u aan en de rest van de dag hebben we de skispullen geregeld en gechilld in de jacuzzi van het hotel. ‘s Avonds gingen we gezellig uit eten.
Midden: Vrijdagochtend stonden we om 9u bij de skilift om de berg op te gaan. Alleen moesten we daar nog vet lang in de sneeuw wachten omdat er maar één gondellift vanuit het dorp naar boven gaat. Daar moet iedereen dus in en dan duurt het zomaar 1,5 uur voordat je daadwerkelijk je ski’s aan kunt klikken. Daardoor waren we ook heel erg afgekoeld, het sneeuwde mega hard en het zicht was die ochtend ook nog eens heel erg kut. Na een warme chocolademelk besloten we niet meer te zeuren en daarna was het eigenlijk een hele fijne dag!

tbd102.4

Links: Ja we lachen weer! Op de piste was het rond de –10 en we hadden niet onze allerbeste ski gear bij ons natuurlijk. Dan voel je de kou wel…
Rechts: In de middag leek het wat rustiger op de piste en de mist trok weg. We hebben nog een paar uur lang heel lekker geskied! Het is wel anders dan skiën in de Alpen (de pistes zijn minder spannend en ze zijn ook niet zo goed geprepareerd bijvoorbeeld) maar het is goed te doen!

tbd102.5

Links: Glühwein hadden we zéker wel verdiend!
Midden: Het was een hele vermoeiende dag maar op de een of andere manier hebben we het voor elkaar gekregen om nog tot 3u ‘s nachts een karaoke tent op z’n kop te zetten. De bar stroomde leeg toen ik You’ve Got The Love van Florence + The Machine inzette maar goed hé, die mensen zie ik toch nooit meer.
Rechts: De kater viel eigenlijk best wel mee zaterdag, maar we hadden daarvoor al besloten die dag niet te gaan skiën. Het zou die dag nog véél kouder en mistiger worden en dat vonden we de moeite en het geld niet waard. Het was eigenlijk al te koud om in het dal buiten te zoeken naar een ontbijtje (wel gelukt zoals je kunt zien).

tbd102.6

Links: We deden lekker rustig aan en gingen later die middag naar een soort spa center in het dorpje. Daar hebben we een paar uur in een jacuzzi gehangen, heb ik een hoofdmassage gehad en ik ben voor het eerst ooit in de sauna geweest.
Midden: Geen stoere skichicks vandaag maar dit was ook wel heel relaxed.
Rechts: Zondagochtend hadden we gedoe met de taxi en aangezien het buiten –22 was (ja echt, ik heb het nog nooit zo koud gehad!) was dat niet zo fijn. Ik schreef er hier al een stukje over. Eenmaal terug in Thessaloniki probeerde ik nog wat aan school te doen en ‘s avonds ging ik naar een theetentje met Eline, onze huisbaas en haar zus.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Marieke Wiebenga

  -22? Heilige maria! Ik vind je verslagjes nog steeds zo leuk om te lezen 😀 Dat wilde ik even laten weten haha, veel plezier nog daar!

  Antwoord
  • admin

   Haha en dat vind ik superleuk om te lezen! 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten