The Beau Diaries 103: Veel wijn, veel eten en sneeuwvrij!?

16 jan 2017 | Leven

tbd103.6

Hoewel ik afgelopen week bovengemiddeld veel op de bank heb gehangen, was het toch een week die de boeken in moet. Legendarisch: er lag een dik pak sneeuw in Griekenland. Ik had sneeuwvrij van school. In Griekenland. Het was –14. In GRIEKENLAND. Komt het binnen? Bij mij nauwelijks. Het was niet helemaal het idee dat ik had van mijn semester abroad, maar zeker bijzonder. Het was al een jaar of 20 geleden dat Thessaloniki ondergesneeuwd was, dus alles en iedereen was ontregeld. Nóg meer ontregeld!

tbd103.1

Links: Het begon maandagochtend al. Het was heel erg koud en daar zijn de gebouwen en huizen in Griekenland niet op gebouwd. Er kwam bijna niemand opdagen in de les en dat bleek de normaalste zaak van de wereld. Moet je in Nederland eens proberen.
Midden: Dit rampgebied trof ik aan op de hoek van mijn straat, maar er was nog geen sneeuw gevallen. De radiatoren lekken water naar buiten en de afgelopen week zijn ze zo hard aan het werk, dat er een hele straat is ondergelopen.
Rechts: ‘s Avonds ging ik uiteten met Eline en Inge, een vriendin van haar die een paar dagen op visite kwam.

tbd103.2

Links: Dinsdag had ik mezelf helemaal ingepakt om naar de les te gaan, toen Eline uitgeput terug kwam van die van haar. Ik had nog niet naar buiten gekeken maar het bleek dus heel hard te sneeuwen en de wegen waren niet te doen. Aangezien iedereen hier om elke onnozele reden de les skipt, bedacht ik me dat ik ook wel eens lekker thuis kon blijven :thumbs:
Midden: ‘s Middags ging ik wel nog even een stukje rustig wandelen om de witte stad te bekijken, zo raar!
Rechts: En ik dronk koffie bij een lekker warm tentje.

tbd103.3

Links: Ook woensdag sneeuwde het nog en de universiteit bleef daarom gesloten. Ik keek de hele dag afleveringen van The Undateables en ‘s avonds ging ik weer met Eline en Inge naar een Grieks restaurant. Die avond hadden we alle vrienden uitgenodigd om bij ons wat te drinken voor het wekelijkse feestje, maar die werd gecanceld vanwege de sneeuw. We waren uiteindelijk te lui om nog de stad in te gaan dus we hielden het bij een paar drankjes.
Midden: Ook donderdag had ik sneeuwvrij, bizar. Ik lunchte met Eline en Inge bij een hele leuke zaak met héél lekker eten. We deelden een bagel met zalm en avocado, pannenkoeken die verzopen in chocola en red velvet pannenkoeken met clotted cream en besjes. Daarna naar yoga.
Rechts: ‘s Avonds had ik een gezellige date met een Griek. Nou, nu is mijn uitwisseling compleet. Ik mag naar huis.

tbd103.4

Links: Vrijdag was ik lekker productief bezig voor school in een koffietentje, samen met Judith. Ook scheen vandaag voor het eerst de zon weer lekker, en dat was genieten.
Midden: In de avond ging ik met een groep vrienden uit eten bij een van onze favoriete Griekse restaurantjes. Daarna gingen we nog wat drinken in een hele leuke, beetje fancy bar en dáárna probeerde ik een salsaclub uit met een paar vriendinnen. Dat vond ik echt helemaal kut. Gênant ook, ik kan dat niet.

tbd103.5

Links: Zaterdag heb ik weer de hele dag op de bank gelegen. Van niks doen word ik alleen nog maar luier en daar ben ik ondertussen wel klaar mee. ‘s Avonds at ik heel lekker Hollands (vissticks, gebakken aardappeltjes en broccoli) met Eline en daarna kwam iedereen weer naar ons huis om gezellig wijn te drinken. Dit keer gingen we wel uit maar ik vond het al snel niet zo leuk meer.
Rechts: Heel oneerlijk was ik zondag wel mega brak. Ik heb een klein beetje aan school gewerkt omdat het écht moest, maar verder deed ik rustig aan. ‘s Avonds ging ik even uitwaaien bij de zee.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten