The Beau Diaries 105: Armhaar, veel koffie en een beetje afscheid

30 jan 2017 | Leven

tbd105.7

De laatste paar dagen van mijn leven als Griek (of eigenlijk: als complete outsider) zijn aangebroken. Het volgende dagboekje schrijf ik weer vanuit Nederland, vanuit mijn grot in Utrecht. Ik kan daar met mijn hoofd nog even niet bij. Eerst afgelopen week: ik maakte en haalde twee tentamens, genoot nog een beetje meer van de stad, ging tóch maar naar een kapper hier en liet nog iets anders merkwaardigs doen.

tbd105.1

Links: Maandag ben ik de hele dag bezig geweest met leren en ‘s middags ging ik even naar de sportschool als pauze.
Midden: Ook dinsdag ben ik goed bezig geweest voor mijn laatste tentamens. Eline en ik lunchten bij één van mijn lievelingstentjes, Estrella. Hier kun je red velvet pancakes bestellen met cheesecake en rode vruchten. Je kunt daarna naar buiten worden gerold maar ‘t is het waard, echt.
Rechts: ‘s Avonds naar yoga.

tbd105.2

Links: Woensdagochtend was ik best nerveus voor het tentamen dat ik later die dag moest maken. Ik had wel geleerd maar de rest van het semester heb ik geen reet uitgevoerd. En ik moet natuurlijk wel gewoon mijn ECTS halen anders heb ik nog meer vertraging in Utrecht. Bij een koffietentje in de buurt heb ik nog een keer goed mijn samenvatting doorgenomen. Voor het tentamen haalde ik uiteindelijk een 7!
Midden: ‘s Avonds ging ik met een groepje vrienden naar een Indisch restaurant. Die Nederlandse stiptheid krijg ik er lastig uit.
Rechts: Wel lekker, maar als ik de keuze zou mogen maken zou ik toch voor een andere keuken gaan. Thuis heb ik nog tot een uurtje of 2 geleerd.

tbd105.3

Links: Donderdag haalde ik het laatste tentamen met een 8,3! Klaar! Doei lelijke kut universiteit, tot nooit meer ziens. 
Midden: Ik vierde het met Judith en Eveliina bij Spoon, een lunchtentje waar iedereen mega enthousiast over is. Wij vonden het heel erg tegenvallen dus waarschijnlijk hebben we het verkeerde besteld.
Rechts: Daarna hebben we nog uren koffie gedronken en gekletst bij Le Jardin. Gezellig ♥

tbd105.4

Links: Vrijdag ging ik naar een beautysalon. Ik liet daar mijn armhaar bleken. Ja, echt waar. Altijd al eens willen proberen.
Midden: Ineens durfde ik het ook wel aan om mijn haar daar te laten knippen. Voor dit alles betaalde ik in totaal maar 15 euro en het zag er allemaal prima uit.
Rechts: In lunchte met het lekkerste ooit: bladerdeeg met feta en spinazie.

tbd105.5

Links: En daarna liep ik langs het water met Judith.
Midden: ‘s Avonds hingen we bij een vriendin thuis met leuke vrienden, lekkere drankjes en goeie muziek. Hele gezellige avond!
Rechts: Zaterdag deed ik niet veel. In de avond ging ik naar een taverna met Judith en (voor de laatste keer) Eveliina.

tbd105.6

Links: De zondagen waren hier mijn lievelingsdagen, omdat de stad dan eindelijk eens een keer stil is. Vandaag heb ik veel gewandeld en bezocht ik Agias Sofias. Deze kerk is heel dicht bij mijn huis maar telkens als ik er naar binnen wilde, was ‘ie dicht. ‘s Middags keek ik een lekker foute film en lakte ik mijn nagels.
Rechts: ‘s Avonds ging ik naar de kantine met Weronika en daarna haalde ik een warme witte chocolademelk voor tijdens nóg een film. Ik keek De Marathon, vond ‘m leuk!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten