The Beau Diaries 106: Een einde, boerenkool en een paar tranen

8 feb 2017 | Leven

tbd106.8

Ik ben er weer: helemaal gesettled in Utrecht en mijn avontuur in Griekenland lijkt inmiddels alweer een verre herinnering. Klinkt gek, maar het voelt niet eens meer als míjn herinnering. Alsof het afgelopen half jaar niet gebeurd is. De foto’s van mijn afgelopen week liegen er echter niet om. De laatste paar dagen in Thessaloniki bracht ik veel tijd door met vrienden en nam ik afscheid van een heleboel lieve en leuke mensen. Eenmaal in Nederland was ik een beetje ziekjes en had ik heimwee. Cliché.

tbd106.1

Links: De maandag begon ik met een ontbijtje in bed en Wie Is De Mol. Dit is eigenlijk het eerste seizoen dat ik echt volg en ik vergeet ook op aanwijzingen te letten, maar ik vind het wel leuk!
Midden: Daarna nam ik mijn laptop mee naar Mikel, een koffiezaak dichtbij mijn huis. Daar werkte ik aan mijn fotodagboek.
Rechts: Weronika en Judith haalden me op om ergens te gaan lunchen. In de upper town zit Little Big House; een heel kitscherig cafeetje dat ook bij een hostel hoort.

tbd106.2

Links: Daar hebben we wel een paar uur lang gezeten, heel gezellig!
Midden: ‘s Avonds dronk ik met een paar vrienden thee (en de rest dronk bier, inderdaad) bij een klein café.
Rechts: Dinsdag moest er toch echt aan gaan beginnen: mijn leven moest terug in die koffer. Daar ben ik uiteindelijk nog best lang mee bezig geweest.

tbd106.3

Links: Ook haalde ik mijn certificaat van de cursus Grieks eindelijk eens op en ik bezocht voor de laatste keer de leukste barista van de stad. Naast mijn school zit een koffiezaak en de man die daar werkt is altijd zó gezellig en enthousiast; ik kwam er graag! De zaak heet Marmelada, doe ‘m de groetjes mocht je er ooit (wie weet hè) eens zijn!
Midden: Later die middag nam ik afscheid van Eline en daarna ook van ‘mijn Griek’. We dronken warme chocolademelk bij een bar compleet versierd in carnavalsthema. ‘s Avonds at ik falafel met een vriend.
Rechts: Het was eigenlijk niet helemaal mijn plan, maar ineens zat ik bij vriendinnen thuis met een fles wijn. En daarna waren we ook ineens bij Next, een soort pub bij de haven.

tbd106.4

Links: Mijn lievelings Duitser en Polska. Was een hele gezellige avond, maar toen ik ‘s nachts thuis kwam in een leeg appartement, werd ik wel even heel emotioneel. Kan iets te maken hebben met het tafereel op bovenstaande foto.
Midden: De volgende ochtend moest ik me uitchecken bij de universiteit. Dat ging voor de verandering allemaal eens heel soepel en om dat te vieren haalde ik pannenkoeken als ontbijt.
Rechts: De rest van de dag maakte ik het appartement helemaal schoon en maakte ik een laatste wandeling langs het water. Ik kon me gewoon niet beseffen dat dat de laatste keer was, na al die maanden. De zonsondergang was gelukkig wel een hele mooie laatste. Ik ging uit eten bij een hele lekkere taverna met een paar vrienden en daarna nam ik ook afscheid van hen ♥

tbd106.5

Links: Donderdagochtend moest ik nog een paar dingetjes inpakken en wonder boven wonder ging mijn koffer heel makkelijk dicht. Hij bleek zelfs nog geen 27 kilo te wegen terwijl ik heel bang was dat ik over de 30 was gegaan. Heb ik goed gedaan :thumbs: Ook dweilde ik alles nog even snel en de huisbaas kwam langs om mij de borg terug te geven.
Rechts: Rond half 1 was ik op het vliegveld en om kwart over 3 gingen we (met heel wat vertraging) de lucht in. Ik moest m’n tranen inhouden toen we zo langs Thessaloniki vlogen. Dit is waar ik een thuis heb opgebouwd en ik wilde dan ook écht nog niet weg. Op Schiphol stonden mijn moeder, broertje en Maudy me op te wachten. Dat was wel weer leuk.

tbd106.6

Links: Thuis stond er een bord boerenkool voor me klaar (afzichtelijke foto, daarom even zo ingezoomd). Had ik om gevraagd, zo lekker!
Midden: Mijn vader was bij z’n biljartvereniging en Maudy en ik brachten hem en zijn matties een zak hamburgers. Ik had namelijk echt zin om door de McDrive te rijden maar zelf niet echt trek. En ik had hem natuurlijk nog niet gezien.
Rechts: Vrijdag heb ik de hele dag een beetje in huis gehangen en voor taxi gespeeld. Ik was een beetje ziek dus ook niet tot veel meer in staat.

tbd106.7

Links: Zelfde verhaal op zaterdag; ik deed niks. Een klein beetje lezen voor school maar verder niks. Ik voelde me wel zielig.
Midden: ‘s Avonds dronk ik thee met Maudy en Lisa. Lisa heeft een van de puppies van het nestje bij mijn opa vorig jaar, dus ik vond het heel leuk om die hond weer te knuffelen.
Rechts: Zondag ging ik mee naar de verjaardag van mijn tante. Het is nu dat ik pas écht inzie wat ‘typisch Nederlands’ is doordat het contrast ineens zo duidelijk is. Dit bijvoorbeeld, zo’n hapjestafel (met grilworst, uiteraard) en er dan allemaal azend in een kringetje omheen zitten. Nederlandser wordt ‘t niet.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Hester

    Ah wat gek dat je weer terug bent! Nog bijzonderder dat je je hele leven voor een halfjaar in die koffer en in < 30 kilo hebt weten te stoppen trouwens, daar heb ik echt heel veel respect voor haha. Ik hoop dat je je draai weer een beetje vindt want het contrast tussen Thessaloniki en Utrecht/Nederland lijkt me echt heeeel groot.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten