The Beau Diaries 108: Surpriseparty, strandwandeling en tokkies

21 feb 2017 | Leven

tbd108.6

Het normale leven is weer… de normaalste zaak van de wereld. Het is bijna eng hoe snel ik me weer aan heb gepast maar misschien moet de echte back home-dip nog komen. In ieder geval plan ik mijn weken weer goed vol. De afgelopen week ben ik onder andere voor het eerst bij een surpriseparty geweest, ging ik een dagje naar het strand, had ik een superspannende Valentijnsdag (not) (ik hou niet zo van clickbaits) en liep ik een historische tour door Utrecht.

tbd108.1

Links: Maandag heb ik niet heel veel actiefs gedaan. Ik las veel teksten voor school, besteedde weer heel veel tijd aan vacatures bekijken en werkte een klein beetje aan mijn blog. ‘s Avonds ging ik niet bepaald voldaan naar bed; ik heb meer verplichtingen nodig.
Midden: Dinsdag ging ik al vroeg naar de stad. Bij de universiteitsbibliotheek moest ik wat artikelen zoeken en nog snel lezen voor school, dus dat deed ik bij café Lodewijk. Daarna ging ik naar de les, waar we het laatste uur buiten een historische stadstour liepen. Het vak gaat over de identiteit van Nederland en tijdens die tour gingen we op zoek naar hoe je de geschiedenis en de identiteit van Utrecht in het stadsbeeld terugziet. In theorie totaal niet mijn interesse (Middeleeuwen, bah) maar ik blijk het toch nog best interessant te vinden.
Rechts: Letterlijk al mijn (vrijgezelle en niet-vrijgezelle) vriendinnen hadden die Valentijnsdag geen tijd voor een diner met mij, dus ik eindigde wéér met BNN en vond ergens mijn verdwaalde setje waterverf. Dit noem ik geen kunst trouwens, geen zorgen, is gewoon lekker knoeien. Wordt wel tijd voor een vriend, ik weet het.

tbd108.2

Links: Woensdagochtend besloot ik maar weer eens naar de sportschool te gaan. Motivatie is er maar met hele zeldzame vlagen (als ik net mijn pyjama aan doe en als ik net een halve reep Johnny Doodle naar binnen heb gewerkt) en ik heb op het moment ook geen abonnement meer. Ik wil eerst mijn huurcontract tekenen voordat ik er weer eentje afsluit maar vandaag kreeg ik het voor elkaar om gratis te sporten.
Midden: De rest van de dag werkte ik aan school en ‘s avonds at ik bij Eline in haar mooie kamer. We maakten de kipcocktail van ons beruchte kerstdiner. Vorige keer smaakte het lekkerder maar tegen die tijd waren we allemaal al in een andere wereld dus dat is misschien niet zo’n goeie vergelijking.
Rechts: Later die avond ging ik naar mijn eerste surpriseparty ooit, voor een vriendin van de Kookcommissie van vorig jaar. Ze was heel verrast en het was gezellig, dus de avond was geslaagd.

tbd108.3

Links: De nacht van woensdag op donderdag werd ik ‘s nachts wakker met nachtmerries en koorts. De hele donderdag heb ik me eigenlijk zo gevoeld dus na een paar uurtjes school heb ik alleen maar op bed gelegen en een beetje geslapen. Het enige waar ik trek in had, waren pannenkoeken.
Midden: Daarna wilde ik toch wel graag de deur uit, naar een borrel van de redactie van SPAT. Daar heb ik het afgelopen jaar wat columns voor geschreven en dat doe ik vanaf volgende week weer. Was leuk om de rest eens te ontmoeten!
Rechts: Vrijdag voelde ik me weer prima en ik had met Maudy afgesproken om die middag naar het strand te gaan. Om lekker uit te waaien en omdat ik de zee miste.

tbd108.4

Links: Sinds een paar maanden staat er een reuzenrad op de pier van Scheveningen. Een ritje is (natuurlijk veel te) duur, 9 euro pp voor 10 minuutjes, maar moet je eigenlijk toch eens gedaan hebben. Het uitzicht is heel mooi, met aan de ene kant duinen en stad en aan de andere kant de zee met boten.
Midden: “Holland has beaches to bitches #instamodel” en ik vind de Nederlandse stranden mooi ook (Klik hier voor mijn instagram)
Rechts: ‘s Avonds ging ik gezellig met mijn ouders en broertjes sushi eten.

tbd108.5

Links: Zaterdag deed ik dingen voor school en ‘s middags ging ik naar opa. Op de foto zie je Douwe, de hond van mijn neef.
Midden: Ik had heel veel zin om die avond uit te gaan, en Maudy, Sanne en Lisa gelukkig ook. We gingen naar Spetters, in Zoetermeer. Dat is een club met vrij hoog tokkie-gehalte. Ik voelde me veel te degelijk maar het was wel een hele gezellige avond. Die moesten we even afsluiten met een tokkie foto op de trap!
Rechts: Zondag sliep ik veel te lang uit, keek ik Zondag met Lubach en Wie Is De Mol en deed ik veel te weinig voor school.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

  1. Sabine

    Wat schrijf je leuk en grappig! Leuk om te lezen 🙂

    Antwoord
  2. Saskia

    Wat een heerlijke en vooral gezellig foto’s! Leuk om te zien

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten