The Beau Diaries 114: Eierkoeken, bijlesdocent en dinner with a view

7 apr 2017 | Leven

tbd114.7

Wow ja! Dát ziet er een stuk gezelliger uit: de zon schijnt en mijn fotodagboekjes komen weer tot leven. Die terrasfoto’s doen het ‘m geloof ik. Naast hangen op het (volgens mij) eerste terrasje van dit jaar werkte ik ook de hele week aan de laatste opdracht voor een vak, werkte ik voor het eerst als examentrainer/bijlesdocente, leefde ik me een paar keer uit in de keuken, bezocht ik kassen met vriendinnen én werd ik aangenomen bij een soort van nieuw werk waar ik heel blij mee ben!

tbd114.1

Links: De maandag begon goed met een zonnetje. Ik zit altijd zo lekker in de trein.
Midden: Het was zelfs warm genoeg om in korte broek in de tuin te zitten! Ik ben zo zo zo blij met het huis waar ik nu woon: we hebben een tuintje op het zuiden waar we lekker de hele middag in de zon kunnen hangen. Ondertussen werkte ik aan een take home tentamen.
Rechts: Hoewel je bij zo’n tentamen natuurlijk kunt overleggen en al je aantekeningen erbij kunt houden, was het nog steeds heel erg lastig. ‘s Avonds maakten we van de eettafel ons kantoor en daar hebben we allebei hard aan school gewerkt.

tbd114.2

Links: Dinsdagochtend had ik met een vriendin in de bieb afgesproken om onze antwoorden te bespreken, maar ik had ‘t niet helemaal goed gepland met de wasmachine en kwam toen veel te laat (lekker boeiend). 
Midden: Na het bespreken aten we salades in de zon, bij Café Hofman op Janskerkhof.
Rechts: De rest van de middag zat ik weer lekker in de tuin. Een van mijn huisgenoten heeft zo’n sporthoelahoep en die probeerde ik hier uit.

tbd114.3

Links: ‘s Avonds maakte ik dit bord eten voor mezelf klaar. Het recept vond ik jaren geleden ooit op een blog maar inmiddels heb ik hem zelf helemaal naar smaak aangepast. Echt een aanrader; het recept zal ik binnenkort eens uitschrijven.
Midden: Ik had totáál geen zin om te gaan sporten maar had mezelf toch zover gekregen. Eenmaal op de crosstrainer (zo eentje met een helling – dus extra goed!) zat ik zo ver in mijn boek dat ik het op de een of andere manier voor elkaar heb gekregen om een heel uur vol te maken. Zevenhonderd calorieën verbrand :thumbs:
Rechts: Woensdag was nutteloos. Ik werkte een beetje aan dat tentamen maar was vooral kookfilmpjes aan het kijken (nieuwe verslaving) en lakte mijn nagels als extreem studieontwijkend gedrag. Ondertussen keek ik filmpjes van politieke debatten. Alles is ineens zó interessant als je tegen een deadline aanhikt.

tbd114.4

Links: De enige afstand die ik vandaag liep was een paar keer van mijn kamer op zolder naar de keuken. Voor een andere nieuwe verslaving: eierkoeken met pindakaas.
Rechts: Donderdag werkte ik voor het eerst als examentrainer/bijlesdocent bij mijn nieuwe werk. Bij een middelbare school in Brabant hielp ik een paar vmbo-leerlingen met Engels (ja Engels) (ben aangenomen voor Nederlands maar ok) en toen ik eenmaal een beetje ingekomen was, vond ik het heel erg leuk!

tbd114.5

Links: Ik had die avond het huis voor mezelf en heb lekker gekookt met de muziek hard aan. Ik maakte deze lasagne Hawaii. Aanrader!
Midden: Vrijdagochtend rondde ik het tentamen af en ‘s middags had ik een afspraak bij een Albert Heijn in de buurt. Ik heb besloten dat ik graag overgeplaatst wil worden en ik ben zo goed als aangenomen. Binnenkort kan ik dus EINDELIJK lekker de weekenden in Utrecht blijven. ‘s Avonds dronk ik thee bij Maudy.
Rechts: Zaterdagochtend werkte ik weer en daarna ging ik even langs mijn opa omdat ik mooie foto’s nodig had van zijn hond en die van mijn neef. Is niet echt gelukt aangezien ze niet helemaal deden wat ik wilde.

tbd114.6

Links: De rest van de dag was ik met Maudy en Sanne bij een open dag bij de kassen en ‘s avonds haalden we pizza. Die aten we op in de auto terwijl we heel creepy midden tussen de weilanden geparkeerd stonden. Mooi uitzicht.
Midden: We hadden geen zin om uit de auto te gaan dus keken daar Temptation Island terug.
Rechts: Zondag heb ik vooral in de zon gezeten. Wel ging ik nog een uurtje sporten in mijn private gym (geclaimde aerobicszaal) waar ik niet iedereen intimideer als ik hip thrusts doe.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten