The Beau Diaries 116 & 117: Een blind date, Dublin en weer een beetje 16

28 apr 2017 | Leven

tbd116117.14

Morning! Afgelopen twee weken was ik vrij van school maar ik heb niet stilgezeten. Althans, de eerste week was ik druk met werken, een datediner (haaaaha ja echt waar) en vervolgens vloog ik met vriendinnen naar Dublin om daar Nienke op te zoeken. De afgelopen week bereikte ik daarentegen het toppunt van luiheid. Ik gaf me onder andere over aan de mega hype van 13 reasons why.

tbd116117.1

Links: Maandagochtend richting Utrecht met een koffertje en een plant. Heel studenty.
Midden: De rest van de dag hing ik een beetje in huis rond en bereidde ik examenopdracht van Engels vmbo voor. De dagen erna moest ik namelijk een examentraining hierin geven. ‘s Avonds laat ging ik met twee huisgenoten nog even de stad in voor ‘een drankje’ maar we eindigden weer bij de Flater. Het werd laat.
Rechts: Dinsdag heb ik eigenlijk de hele dag in bed gelegen. Niet omdat ik zo’n kater had, maar omdat ik het werk voor die examentraining een beetje onderschat had. Ik ben echt úren bezig geweest met die bundel.

tbd116117.2

Links: Die avond reisde ik af naar Leiden. Ik was namelijk een heuse blind date voor de coach van het roeiteam van Maartje. Echt een match was het niet maar het was wél heel gezellig en het eten was lekker (en gratis voor mij. Ha.). Ik voelde me ook helemaal mooi in mijn jurkje en laarsjes, maar ik ben vergeten een foto te maken.
Midden: Dinsdag gaf ik dus de hele dag die training op een middelbare school. Het was… pittig. Wel leuk, maar ik moest echt even inkomen.
Rechts: ‘s Avonds was ik helemaal gaar. Ik ging even sporten om stoom af te blazen en daarna lekker vroeg naar bed.

tbd116117.3

Links: Ook woensdag was ik weer aanwezig bij dezelfde training en dit keer ging het veel en véél beter! In de namiddag liep ik met Eline en twee van onze Duitse vrienden uit Griekenland door de stad. Die waren in de buurt en kwamen gezellig een avondje langs.
Midden: We aten risotto bij mij thuis en hebben de rest van de avond lekker lui op de bank bijgepraat over onze tijd in Griekenland en vooral over wat we daarna allemaal hebben gedaan. Zo leuk om ze weer even te zien!
Rechts: Vrijdagochtend maakte ik een paasontbijtje voor mezelf. Of ja, eigenlijk moest ik gewoon heel veel restjes opmaken.

tbd116117.4

Links: De rest van de dag was ik lui. Ik heb school en werk gewoon echt nodig, zonder kan ik me niet eens tot sporten of iets anders nuttigs zetten.
Rechts: Zaterdagochtend nam ik al vroeg de trein richting Schiphol, waar ik met vriendinnen op het vliegtuig naar Dublin stapte. Naar Nienke! Het is een kleine anderhalf uur vliegen, dus die dag zelf hebben we al veel kunnen doen en zien in de stad. We begonnen bij een heel leuk en populair cafeetje met taart, Queen of Tarts.

tbd116117.5

Links: En bezochten daarna de Dublin Castle.
Midden: Indrukwekkend.
Rechts: Nienke woont er al een paar maanden en kon ons dus veel leuke, onbekende plekjes laten zien.

tbd116117.6

Links: ‘s Avonds aten we falafel bij Umi Falafel. 
Midden: Die avond wilden we ook meteen uitgaan in de stad maar in verband met Pasen was het (volgens Nienke) allemaal een beetje anders dan anders. Geeft niet, het was uiteindelijk nog steeds heel gezellig en ik vond het vooral heel leuk om haar (gast)huis te zien.
Rechts: Op de eerste Paasdag liepen we veel rondjes door de stad. Veel was gesloten en verlaten maar ik vond het juist wel lekker om de stad zo rustig te zien. Dit is de Garden of Remembrance waar we genoten van de stilte.

tbd116117.7

Links: Met Nienke bij Stephen’s Green. Later die middag vonden we één H&M die open was en toen hebben we een beetje geshopt.
Midden: ‘s Avonds nam Nienke ons mee naar een heeeel leuk plekje net buiten de stad, waar we pizza’s aten in een omgebouwde schoolbus.
Rechts: Het hoort bij een soort café met een hippe binnenplaats. Bernard Shaw, voor de geïnteresseerden.

tbd116117.8

Links: Buiten was er gezellige muziek en daar hebben we vervolgens nog een paar drankjes (zonder die –jes, kijk die vaas bier in mijn hand) op.
Rechts: Maandag namen we de trein naar Howth, een dorpje met kliffen net buiten Dublin. Hier hebben we een paar uur rondgewandeld en échte fish and chips gegeten.

tbd116117.9

Links: Fijne plek om te wandelen!
Rechts: ‘s Avonds aten we hamburgers op het dak van een of andere pub, WOW Burger op de Workman’s club. Dat bedoel ik: zonder Nienke zouden we dit soort plekken nooit hebben gevonden maar door mij kun jíj er nu wel heen 😉 Later gingen we naar The Porterhouse, een heel gezellig restaurant/café met veel verdiepingen en livemuziek, aanrader!

tbd116117.10

Links: Dinsdag was onze laatste dag en we bezochten nog snel Nienke haar school, een mooie kerk onderweg en de (must-see) Trinity College. Dat laatste viel me een beetje tegen. Het kost vrij veel geld maar er is niet heel veel te zien; enkel een vaag museum en een oude bibliotheekhal. Dat was wel mooi en interessant om te zien, maar er werden veel te veel mensen tegelijkertijd binnengelaten waardoor je niet echt rustig rond kon lopen.
Midden: Tegen het einde van de middag vlogen we weer naar huis. ‘s Avonds weer alleen in mijn lekkere bedje zonder negentien anderen en stinkende en snurkende Spanjaarden. Verder was het hostel (My Place Hostel) prima hoor.
Rechts: Wederom kon ik me niet echt ergens toe zetten en in plaats daarvan begon ik aan die ene serie waar iedereen ‘t over heeft. Wilde me niet overgeven maar ook ik ben nu een fan van Thirteen Reasons Why.

tbd116117.11

Links: ‘s Avonds hadden we onze studentenburen opgetrommeld om met een betonboor gaten te maken voor onze nieuwe gordijnen. Ging niet helemaal soepel en die gordijnen, ja… die hangen nu dus scheef.
Midden: ‘s Avonds ging ik wel nog even sporten met een huisgenootje.
Rechts: Donderdagochtend ging ik richting mijn ouders voor een verdrietige begrafenis. Daarna gingen we met z’n drieën naar Rotterdam, waar ik een backpack kocht (kreeg) voor Vietnam! Vorig jaar leende ik er een voor het geval ik het helemaal kut zou vinden, dat reizen, maar nu is het toch wel handig om er zelf eentje te hebben.

tbd116117.12

Links: Ook gingen we naar de Kunsthal voor de expositie van hyperrealistische kunst. Was wel mooi om te zien maar ‘t is zeker niet mijn favoriete stroming. Alles is zó realistisch; niets wordt aan je verbeelding overgelaten. Ik hou wel van iets gekkere kunst, zeg maar.
Rechts: Wat ik donderdagavond en vrijdag heb gedaan weet ik gewoon niet meer. Vind ik heel stom want ik wil alles onthouden en vastleggen. In ieder geval zat ik ‘s avonds weer bij Maudy voor thee. Zaterdag werkte ik de hele dag en daarna lakte ik mijn nagels. Ik kon niet kiezen tussen al deze glitters. Voelde me weer helemaal 16.

tbd116117.13

Links: ‘s Avonds ging ik namelijk met vriendinnen uit in Rotterdam en dat gebeurt niet heel vaak meer. In mijn party outfit en met een fles wijn op schoot werden Fiona en ik door mijn moeder naar Ella gebracht. Ik geloof dat we ons allemaal weer een beetje 16 voelden.
Midden: We gingen naar Annabel en dat vonden we heel heel erg leuk, zeker voor herhaling vatbaar! En nu écht.
Rechts: Zondag was ik niet heel brak maar ik had geen zin om iets te doen. Dus ik sliep uit en keek Thirteen Reasons Why.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten