The Beau Diaries 118: Leukste dag van het jaar, gehaktbal en tapasavond

1 mei 2017 | Leven

tbd118.7

Goeiemorgen! Ik heb een heerlijke week achter de rug. Het laatste blok van dit schooljaar ging van start en hoewel ik het nu wel weer druk heb (het is zeker een jaar geleden dat ik twee vakken tegelijk volgde, zoals het hoort aan de UU), vind ik het ook héél fijn om weer bezig te zijn. Ook vierde ik natuurlijk Koningsdag én –nacht met vriendinnen, maakte ik zelf sushi met een huisgenoot en had ik een gezellige tapasavond met een andere groep vriendinnen.

tbd118.1

Links: Maandag reisden Fiona en ik gezellig samen naar Utrecht omdat het een lange reis zou worden i.v.m. werkzaamheden. Een paar uur later was ik eindelijk thuis en las ik wat artikelen voor school. Tegen het einde van de middag ging ik sporten met een huisgenootje.
Midden: En daarna trakteerden we onszelf op sushi! Zelfgemaakte met mango, zalm, surimi, komkommer en avocado. We gebruikten een heel simpel pakket met alle ingrediënten voor de rijst en het smaakte echt verassend goed, helemaal niet ‘nep’.
Rechts: Dinsdagochtend ging ik weer naar de sportschool. Ik had een beetje tijdnood voor school, dus tijdens cardio las ik nog wat van de stof. Heel slim eigenlijk, ga ik vaker doen!

tbd118.2

Links: Na het sporten ging ik naar het eerste college van een soort filmanalyse-vak. Vind het tot nu toe nog niet heel leuk, vrij nutteloos zelfs, maar wie weet. Buiten was het kutweer maar thuis schenen er precies wat zonnestralen naar binnen en die ving ik.
Midden: ‘s Avonds sprak ik af in de stad met een oud-collega waar ik het altijd heel goed mee kon vinden. Hij had bedacht om te gaan poolen. Blijk ik (voor de zoveelste keer eigenlijk) geen talent voor te hebben maar het was wel heel leuk. Het (de?) bittergarnituur bij Aperitivo daarna was misschien wel nog leuker.
Rechts: Ik had deze week dus al de hele stad doorzocht naar zo’n schminkstift maar overal was ‘ie uitverkocht. Maar ik vind van die gevlekte vlaggen op je gezicht essentieel op Koningsdag dus ik bestelde er eentje op internet. Te duur, maar blíj dat ik er mee was toen de post kwam. De rest van de dag werkte ik een beetje aan school.

tbd118.3

Links: ‘s Avonds ging ik met Fiona, Iris en Ella naar het Domplein om Koningsnacht te vieren. De nacht ervoor is in Utrecht eigenlijk een groter feest dan Koningsdag zelf. De voorspelde kou viel alles mee en we hebben zo lekker mee staan zingen en dansen. Bovenstaande foto is lelijk maar als je heel graag wilt, mag je hem wel zien.
Midden: Feeeeestjeeeeee
Rechts: We hadden niet zoveel gedronken dus donderdag voelde ik me helemaal prima. Fiona en ik slenterden een paar uur lang over de enorme vrijmarkt en daar heb ik echt van genoten. Utrecht is de perfecte stad voor dit soort kneuterige, oudhollandse taferelen, zo tussen de grachten en oude panden.

tbd118.4

Links: Hoef ik jullie vast niet te vertellen, maar het was uiteindelijk superlekker weer. Later sloten Maartje en Pascale en haar vriend aan en tot 6u hebben we door de stad gelopen langs alle pleinen met muziek. Daarna ging in één klap alle muziek in het centrum uit en was het feestje afgelopen. (in het echt is mijn kin trouwens ongeveer de helft kleiner)
Midden: Vond ik echt niet leuk want het was pas zés (!) uur maar dat is blijkbaar gebruikelijk in Utrecht. Heel stom. Niet helemaal voldaan ging ik toen maar richting huis en daar heb ik nog een tijdje rustig in de tuin gezeten. Ook wel lekker na die herrie. Maar het voelde wel een beetje stom, zo op mijn lievelingsdag (ik hou echt van die gekte).
Rechts: Later die avond besloot ik in een lekker warm bad te gaan. De laatste keer, jaren geleden, ging ik bijna van m’n stokkie door de hitte en ook dit keer was het niet zo’n succes. Het lijkt zo perfect: relaxed in bad met een serie erbij en een kopje thee, maar in werkelijkheid hing ik met mijn hoofd buitenboord te hijgen voor een beetje zuurstof. We proberen het over een tijdje nog eens.

tbd118.5

Links: Oké, eigenlijk kwam het wel goed uit dat ‘t niet zo laat was geworden. Vrijdagochtend had ik namelijk om 9 uur al college (en dat dus de rest van dit blok – shittt) en ik denk dat ik nu wel een klein streepje voor heb, door in ieder geval de eerste les en na Koningsdag op te komen dagen. Dit vak ging over machtsverhoudingen binnen taal (bijvoorbeeld minderheidstalen en verschillen tussen leeftijd en gender) en ik denk dat ik dit wel leuk ga vinden! Na de les ging ik weer eens op koffietentjestour, bij Rocking Chair dit keer. Hier heb ik lekker rustig aan het laatste dubbele dagboek kunnen werken, de koffie was lekker en bovenstaande lunch al helemaal. Deze zaak zit een beetje buiten het centrum en dat kun je goed merken aan de prijzen!
Midden: ‘s Avonds sprak ik met Maudy af in Rotterdam. Zij moest nog wat winkels langs en zelf kocht ik uiteindelijk een leuke broek. We aten andijviestamppot bij de Hema, met een gehaktbal natuurlijk.
Rechts: Zaterdagochtend werkte ik en de rest van de dag had ik nergens zin in. Ik besloot maar gewoon nog een paar uur te gaan slapen. ‘s Avonds dronk ik thee bij vriendinnen en daarna bracht ik ze naar een schuurfeest waar ik zelf echt geen zin in had. Interessante dag, not.

tbd118.6

Links: Zondagochtend las ik een boek voor school en daarna ging ik naar de sportschool.
Rechts: ‘s Avonds had ik een hele leuke en spontane tapasavond met vriendinnen. Ik wilde eigenlijk al eerder naar Utrecht gaan maar ik ben blij dat ik ben gebleven. Was zo lekker!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten