The Beau Diaries 119: Gordijnenjacht, thuiskantoor en voor de klas

10 mei 2017 | Leven

tbd119.6

Goedemorgen! Het werd me deze week des te meer duidelijk: ik ben gemaakt om te studeren en te werken. Ik ben zo lekker bezig met mijn nieuwe vakken en daardoor wordt alles eromheen juist nog leuker. Twee studievriendinnen kwamen bij me eten, ik ging een avondje naar de Ikea met een huisgenoot, at sushi met Eline, ging voor een heel studentikoos klusje even langs mijn ouders en in het weekend werkte ik twee volle dagen op een middelbare school. Druk maar FIJN.

tbd119.1

Links: Maandag ging ik op tijd weer naar Utrecht. Onderweg las ik een boek voor school over filmnarratologie. Ik vind het niet eens echt leuk maar ik kan me er op de een of andere manier toch toe zetten om het werk bij te houden :thumbs: Ook de rest van de dag las ik veel artikelen voor dit vak.
Midden: ‘s Avonds kwamen Lisanne en Floor eten. We maakten een Italiaanse stamppot en hebben nog heel lang bijgepraat met heel veel thee. De enige foto die ik maakte, was die van de bereidingswijze, maar het was écht heel gezellig.
Rechts: Dinsdagochtend ging ik sporten en daarna snel door naar college. ‘s Avonds deed ik nog wat dingen voor school en hing ik voor de tv.

tbd119.2

Links: Woensdagochtend fris en fruitig aan het ontbijt in mijn home office. Ik at dus havermout met kaneel, aardbeien en een beetje Nutella. Love it.
Midden: ‘s Middags ging ik nog even naar college, werkte ik weer goed aan school en ook lakte ik mijn nagels tijdens de nieuwe Pretty Little Liars. Als je me al heel lang volgt (maar dan ook ECHT heel lang) (denk aan een jaar of 6/7) weet je dat ik een periode helemaal into nagellak ben geweest en er zelfs blogs over schreef. Jarenlang heb ik er niet meer zoveel naar omgekeken maar nu ineens vind ik het wel weer leuk!
Rechts: Die avond ging ik met Ilona, mijn huisgenootje, naar de Ikea. Ik had écht gordijnen nodig want ik werd steeds wakker van het licht in mijn kamer + ik denk dat ik mijn blote kont per ongeluk toch wel vaak flash richting de overburen.

tbd119.3

Links: En we aten natuurlijk gehaktballetjes.
Midden: Het was de moeilijkste aankoop ooit (zoveel om rekening mee te houden en keuze uit wel vijftig tinten grijs) (haaaha) maar uiteindelijk ging ik voor een paar heel lichtgrijze. Ze verduisteren goed maar toch net niet helemaal tot het pikdonker is. Ik vind het wel best ondertussen. Wat een gedoe.
Rechts: Donderdagochtend had ik weer college. De rest van de middag deed ik boodschappen, draaide ik een wasje en ruimde ik op.

tbd119.4

Links: Later ging ik naar mijn ouders om mijn moeder de gordijnen in te laten korten. Ik heb ook wel wat gedaan hoor.
Midden: Vrijdag, Bevrijdingsdag, deed ik nog wat nuttige dingen en ‘s middags ging ik met twee huisgenootjes naar het Bevrijdingsfestival in Utrecht. Vorig jaar was het zonnig en superleuk, maar dit keer was echt een trieste boel. Eigenlijk hadden we toch meer zin in bankhangen, dus na een uurtje fietsten we alweer terug naar huis. Onderweg haalden we pizza’s voor tijdens Fifty Shades Darker. Nou nou nou, wát een slechte film. Ik ben dus sinds twee weken soort van filmcriticus en ik concludeer dat deze film zo mogelijk nog minder verhaal heeft dan het eerste deel. Ook zijn er precies 0 piemels te zien en Anastasia bijt ongeveer 85 keer quasi onschuldig op haar lip. Verder wel leuk.
Rechts: Zaterdagochtend moest ik om 6.44 in de trein zitten richting Almere. Hier werkte ik het hele weekend als begeleider bij een Lenteschool. Ik hielp een groep leerlingen met Nederlands omdat ze dit bijvoorbeeld in moesten halen of veel moeite mee hadden. Ik merkte zó erg dat ik laatst al voor de klas heb gestaan, daar heb ik veel van geleerd en het ging veel beter dit keer!

tbd119.5

Links: ‘s Avonds kon ik meteen aanschuiven bij de barbecue van een huisgenoot die haar verjaardag vierde. Het was een hele fijne, rustige avond in de tuin met een dekentje en rode wijn. Precies wat ik nodig had.
Midden: Ook zondag moest ik weer zo vroeg van huis. Het ging weer lekker en ik vond het leuk. Hoop ook echt dat de kinderen iets aan dit weekend hebben gehad. Wel moet ik nog een beetje werken aan mijn docentenhandschrift.
Rechts: Een weekend hard werken werd beloond met… sushi! Eline en ik aten ons rond bij Sumo en daarna maakten we een avondwandeling door de stad. Net zoals we in Griekenland deden na teveel zucchiniballetjes. Maar nu langs de grachten in plaats van langs de zee. Toen ik naar huis fietste leek ik wel verliefd, zo goed voelde ik me na zo’n fijne avond. Gaat goed met mij.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten