The Beau Diaries 120 & 121: Studiestress, huiskonijn en onontdekt Utrecht

26 mei 2017 | Leven

tbd120121.9

Ok dit gaat niet heel lekker meer, maar ik kan het niet loslaten. Die dagboekjes; ik doe dat al zo lang dat ik er niet mee wil en kan stoppen. Ik leg mijn leven al vast sinds 2011 (min anderhalf jaar) en dat is me echt veel waard. Deze manier van schrijven wordt alleen een beetje saai dus daar ga ik wat op bedenken. Daarnaast had ik het de afgelopen weken héél erg druk en vervolgens heb ik meer dan een week op (nouja, dat dacht ik dus) mooie foto’s gewacht maar dat viel tegen. Dit was wat ik me nog herinner van 8 t/m 21 mei:

tbd120121.1

Links: Maandag werkte ik aan schooldingen. ‘s Avonds at ik allemaal restjes met huisgenoten.
Midden: Nog meer lezen voor school.
Rechts: Dinsdagochtend ging ik sporten, ‘s middags naar een veel te lang college van vier uur. De ene helft kijken we dan een film (een hele vage jaren 60 film over de Middeleeuwen bij voorkeur) en de andere helft luisteren we naar theorie. Heel vermoeiend.

tbd120121.2

Links: Dinsdagavond at ik bij Pascale thuis in haar nieuwe huis! Het was zo gezellig dat ik daar uiteindelijk van 5 tot 12 ben geweest ♥
Midden: Woensdag maakte ik deze lekkere ijskoffie voor mezelf naar recept van Sanne van Love Is The New Black. Huisgenoten zijn inmiddels ook fan.
Rechts: Ergens deze week at ik dit bord eten: pasta pesto met appel, cashewnootjes, kaas en veldsla. Eigenlijk zouden hier garnalen ofzo in moeten, maar vissticks pasten beter binnen mijn budget :thumbs:

tbd120121.3

Links: Donderdagochtend had ik les tot 11 en daarna genoot ik met Lisa van de zon op een terrasje. Zij ging al snel weg maar ik bleef nog een tijdje zitten met wat leeswerk.
Midden: Eenmaal thuis wilde ik weer heel graag in de zon zitten maar ik moest ook écht aan school werken. Ziet er niet uit dit, maar werkte prima.
Rechts: ‘s Avonds maakten een huisgenootje en ik een lekkere pastasalade met gedroogde tomaatjes, olijven, mozzarella en yoghurtdressing voor in de tuin.

tbd120121.4

Links: De laatste tijd krijgen we regelmatig bezoek van Glimma, het konijn van de buren met escapisme. Die moeten we dan lokken met komkommer en vangen.
Midden: Vrijdag weer naar school en ‘s middags richting mijn ouders. Zaterdag had ik mijn laatste werkdag in het filiaal in mijn ouderlijk dorp. Daar heb ik ruim vijfeneenhalf jaar (!) gewerkt en ik vind het eigenlijk ook wel heel jammer dat ik er nu weg ben. Maar goed: dat heen en weer reizen was echt niet leuk meer en daarom heb ik me over laten plaatsen naar Utrecht. Ik kreeg een lief afscheidspakket en daarna vertrok ik weer naar Utrecht. Ik kreeg namelijk Grieks bezoek vanuit Duitsland (?). De rest van de zaterdag liepen we door de stad en zaten we op een terrasje. ‘s Avonds keken we het Songfestival (geen idee hoe ik hem zover heb gekregen maar ok) en daarna gingen we naar Fontein, een heel gezellig wijnfestival op Janskerkhof.
Rechts: Zondag liepen we een free walking tour door de stad en dat was zelfs voor mij (of juist voor mij!) heel leuk. Die tour is iedere zaterdag en zondag rond 2u als ik het goed heb!

tbd120121.5

Links: Zo was ik bijvoorbeeld nog nooit in de binnentuin van de Domkerk geweest. Heel erg ja.
Midden: En zelfs nog nooit ín die kerk. Mooi, wel. Maandag gingen we naar Rotterdam maar daar heb ik helemaal geen foto’s gemaakt uiteindelijk. Het was meeeega druk door de huldiging van Feyenoord maar eigenlijk was dat juist heel leuk! De stad was zo feestelijk en vol, ik heb Rotterdam nog nooit zo gezien!
Rechts: Dinsdag ging ik naar school en ‘s avonds ging ik naar Floor omdat ze jarig was.

tbd120121.6

Links: Woensdag was het weer heerlijk buiten. Ik zat lekker in de tuin en ‘s middags ging ik picknicken met Fiona en Pascale. Eigenlijk had ik college maar ik kon het echt even niet opbrengen.
Midden: Gezellig ♥ ‘s Avonds heb ik heel hard aan een opdracht voor school gewerkt. Daar begon ik iets te laat aan én ik had het nogal onderschat. Kut. Niet slim.
Rechts: En dat heb ik dus geweten de dagen daarna. Donderdag werkte ik de hele dag met een paar studiegenoten aan een take home tentamen en daarnaast ook nog aan een andere deadline. Ik had er uiteindelijk helemaal geen tijd voor, maar ‘s avonds deed ik mee met een cycling dinner van mijn studievereniging. Lisa en ik waren een duo en wij zorgden voor het toetje. Dit was het voorgerechtje bij ons eerste adres, superlekker! Ook na het diner hebben we nog hard aan school gewerkt.

tbd120121.7

Links: Vrijdag had ik les van 9 tot 1 en daarna ben ik meteen de UB ingedoken omdat die twee deadlines beiden voor die dag stonden. Wat heb ik mezelf gehaat vandaag. ‘s Avonds heb ik in recordtempo een paar broodjes naar binnen gewerkt en daarna ging ik naar mijn ouders om de auto op te halen. Laat die avond maakte ik de opdracht af en net voor de deadline wist ik ‘m in te leveren. Ik heb in mijn leven als student nog nóóit zo hard gestudeerd als op deze twee dagen. Daarna snel naar bed want zaterdagochtend moet ik om kwart over 8 in Almere zijn. Daar werkte ik weer als begeleider op een middelbare school waar ik kinderen hielp met Nederlands.
Midden: ‘s Avonds reed ik richting Brabant, voor het 21 diner van Floor. Het was allemaal super fancy en georganiseerd (ben ik nooit zo van) maar het was uiteindelijk wel echt heel erg leuk en gezellig!

tbd120121.8

Links: Kijk nou. Ik ging zelfs speechen (“de O is voor alcohOl”).
Midden: Ennnn zondag werkte ik weer de hele dag op die school. Toen ik ‘s avonds thuiskwam was ik zó moe.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten