The Beau Diaries 123 & 124: Freunde, (vreet)feestjes en real life cluedo

13 jun 2017 | Leven

tbd123.11

Een hele goede avond lieve lezers. Leuk dat jullie nog altijd mijn dagboekjes blijven lezen, heel lief. Nog twee weken te gaan; dan heb ik vakantie. Al was het de laatste tijd ook wel een beetje vakantie met al die (vreet)feestjes, visite (van ver en minder ver) en zon. Ik heb eigenlijk gewoon niks te klagen. Punt.

tbd123.1

Links: Maandag startte ik weer lekker rustig op met ontbijt in de tuin.
Midden: ‘s Middags vertrok ik met Maudy naar Den Haag. We regelden ons visum voor Vietnam bij de ambassade en daarna zochten we meteen een mooie backpack voor haar uit! Lekker, zo oranje. Kunnen ze gelijk zien waar we vandaan komen.
Rechts: Later die avond ging ik nog een uurtje sporten.

tbd123.2

Links: Dinsdag kreeg ik bij college deze twee cijfers terug: een 8,5 en een 6,1. Die laatste is het resultaat van twee volle dagen tijdnood en stress en daar ben ik dus gewoon heel blij mee.
Midden: ‘s Avonds weer fitness. De wijk rondom mijn sportschool is vrij armoedig. En tokkie, berucht… vul wat leuks in.
Rechts: Woensdag bakte ik pannenkoeken als lunch, love it. Na school werkte ik nog een paar uur.

tbd123.3

Links: Ook donderdagochtend zat ik weer netjes in college en daarna ging ik even de stad in. Ik koop de laatste tijd heel weinig nieuwe kleding maar het was (is eigenlijk nog steeds) heel erg nodig. Ik slaagde uiteindelijk met een paar nieuwe gympen, drie shirts en deze broek! ‘s Middags kwam er iemand langs die ik hielp met een project voor haar studie en ‘s avonds ging ik weer geld verdienen.
Midden: Uit werk gingen ik en mijn huisgenoten meteen door naar Trek, zo’n foodfestival in het Griftpark. Fuuuuucking duur eten (4 euro voor 2 bolletjes ijs met een beetje hagelslag) maar het bier was op zich best te doen.
Rechts: Daarna had ik nog superveel zin om uit te gaan, dus dat deed ik met een paar vriendinnen van mijn studie. Helaas was de muziek heel kut en de zaal halfleeg dus ik ging al snel naar bed. Hier had ik er wel nog zin in ^

tbd123.4

Links: Van de week was de kledingcrisis zelfs zó erg dat ik dit shirt droeg. Vriendinnen doopten ‘m een jaar of vijf geleden tot ‘het gevogelte’. Shirt heeft nooit veel fans gehad.
Midden: Vrijdag had ik overdag nog school en ‘s middags kwamen vriendinnen van thuis langs voor een gezellig avondje eten. Het is een wonder: ineens had de hele groep tijd en waren we compleet! Zeldzaam!
Rechts: En het was zo leuk ♥ Dit zijn de avonden waar ik voor leef: lachen, lekker eten en wijn #zoetsappig. Valt me bij deze foto trouwens zo erg op hoe blond mijn haar is. Ik heb het al bijna een jaar niet geverfd (en dat wil ik eigenlijk ook niet meer doen) maar de uitgroei is real. Maar echt: kan het zo of niet?

tbd123.5

Links: Mijn visite ging niet heel laat weg en ik en mijn huisgenootje besloten naar een feestje bij Unitas te gaan. Een andere huisgenoot is daar lid en had een of andere viering met haar dispuut. Was heel gezellig maar toen de lading wijn een beetje uit begon te werken, was het feestje ook ineens niet zo spannend meer.
Rechts: Zaterdag ruimde ik op in huis en ‘s middags kwamen mijn Duitse freunde uit Griekenland langs! Ik had wat fietsen voor ze gefixt dus ‘s avonds gingen we gezellig uit eten in de stad. De rest van de avond waren we allemaal veel te moe dus we gingen op tijd naar bed.

tbd123.6

Links: Zondag gingen zij een dagje naar Amsterdam. Ik werkte aan school en zorgde voor een bord warm eten bij thuiskomst, haha. De rest van de avond hingen en dansten we bij Trek. Toen de muziek daar uit ging, verplaatsten we naar De Flater en vervolgens naar Tivoli. Het was zondagavond, maar in verband met Pinksteren was het eigen overal nog heel erg druk en gezellig! Op bovenstaande foto laat ik zien hoe lekker ik bij de toiletten van Tivoli kleur.
Rechts: Weer zoveel gelachen vandaag ♥

tbd123.7

Midden: Maandagochtend gingen zij weer naar huis en ik maakte schoon en werkte van drie tot half 9. Ik mocht eten bij de AH en ging voor een kip/baconsalade. Had al bijna dat hele pakket naar binnen gewerkt toen ik las ‘voor vier porties’. Oh shit. Verklaart een hoop overigens, want er zat geen blaadje sla in.
Rechts (ja oeps): Dinsdagochtend móest ik echt weer even sporten maar ik móest ook echt de laatste paar hoofdstukken van dit boek lezen voordat college begon. Daarom stond ik uiteindelijk bijna drie kwartier te zweten op zo’n crosstrainer met helling (moet ik er altijd even bijzeggen want dat is gewoon zwaarder dan een normale oke) totdat het boek uit was. Ideaal!
Links: Die avond kookte ik heerlijke risotto voor mij en huisgenoten. Met courgette, erwten, tomaat, pijnboompitjes en heel veel parmezaanse kaas.

tbd123.8

Links: Dit. Niet normaal. Ik ontving een brief waarin mijn cursussen van Griekenland officieel goed werden gekeurd en de cijfers verrekend waren naar Nederlands niveau. In Griekenland is het niveau nogal wat lager en dit is dus de aangepaste lijst! Kun je nagaan!
Midden: Woensdag was het heel vies weer maar eigenlijk, heel eerlijk, vond ik dat heerlijk na al die hitte van de afgelopen weken. Eindelijk gewoon lekker even een serie kijken met thee zonder het gevoel te hebben ‘van het weer te moeten genieten’.
Rechts: Donderdag hetzelfde verhaal: ik ging naar school en rommelde een beetje in mijn kamer. Ik veranderde de fotomuur achter mijn bed en nu ziet het er zo uit. Een heel stuk beter dan hoe het eerst was, vind ik zelf. ‘s Avonds probeerde ik voor het eerst een groepsles uit bij de sportschool. Ik ging naar ‘Dance’ en ik vond het echt ZO leuk. Ik was daarna compleet bezweet en mega enthousiast. Dit ga ik zeker vaker doen!

tbd123.9

Links: Vrijdag regende het heel hard en daarom ging ik voor het eerst ooit met de bus naar school. Het gebouw waar ik les heb is heel mooi en eigenlijk zou ik daar best wel eens van die lekker esthetische foto’s van willen maken.
Rechts: ‘s Avonds hees ik me in wit/roze voor het zoveelste 21-diner. Het blijft niet helemaal mijn ding, dat Amerikaanse high class-sfeertje (of god ja ik weet niet hoe ik dit moet uitleggen maar volgens mij weten jullie wel wat ik bedoel), maar ik moet toegeven dat ik wel weer echt heel erg naar mijn zin heb gehad.

tbd123.10

Links: Eten en wijn drinken ís ook gewoon heel leuk, natuurlijk.
Midden: Zaterdagmiddag werkte ik en daarna ging ik naar mijn ouders (prachtige foto dit). Dat was wel weer eens tijd. Ik had me meteen weer laten overhalen om mee te gaan naar een schuurfeest en dat was… dramatisch. Het feest zelf was heel leuk en gezellig maar die avond is een vriendin haar telefoon én auto kwijtgeraakt.
Rechts: Ik lag pas om 6u ‘s ochtends in bed en een paar uur later waren we de zoektocht alweer begonnen. We belandden door Zoek Mijn iPhone in een soort van cluedo (aftandse tokkiewijk-editie) en wisten met heel veel omwegen en gevloek uiteindelijk haar telefoon terug te kopen (!) van een afperser. De auto was onderweg naar het feest uitgevallen en daarom in de berm geduwd en weggesleept door de politie, maar dat was nooit gemeld. Daarom leek het er de hele dag op dat de auto was gejat. Kort samengevat: let op je spullen, kinders.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten