The Beau Diaries 125 & 126: Drugsbaron – en andere verdovende middelen

29 jun 2017 | Leven

 tbd125126.10

Goodmorning! Inmiddels heb ik vakantie maar in de weken die ik hier laat zien, was ik nog heel druk bezig met essays, portfolio’s en andere moeilijke dingen. Nu ik zo terugkijk, heb ik eigenlijk toch wel heel veel leuke dingen gedaan tussendoor. Goed om te beseffen :thumbs: Zo had ik onder andere weer een 21-diner, ging ik naar de allereerste Gay Pride in Utrecht, at ik sushi met mijn ouders en broertjes en voelde ik me iets teveel in mijn element tijdens een familiefeestje in de kas.

tbd125126.1

Links: Maandag heb ik vrijwel de hele dag besteed aan het lezen van dit boek. ‘Nooit Meer Slapen’ van Willem Frederik Hermans en daar vond ik toch wat van… Wat een saai kutboek. Uiteindelijk heb ik ruim 2/3e gelezen, hopend op een ommekeer in het verhaal maar die kwam dus niet.
Midden: Mijn moeder stuurde me vandaag allemaal oude foto’s die ze ergens had gevonden. Lekkere wenkies had ik hier (al).
Rechts: Dinsdag keken we tijdens de les naar de verfilming van Nooit Meer Slapen. De film duurde ruim 2u en was zo mogelijk nog saaier dan het boek. Zonder koffie ging ik het echt niet halen.

tbd125126.2

Links: Woensdagochtend zat ik met een vriendin en haar huisgenoot in de UB. Mijn deadlines zijn pittig en komen ook nog eens allemaal tegelijk, dus deze verplichting was wel even fijn. Daarna ging ik naar de les en vervolgens richting mijn ouders.
Midden: Mijn jongste broertje had vandaag namelijk te horen gekregen dat hij was geslaagd voor zijn havodiploma! Lekkerrrr
Rechts: Dat vierden we met sushi! Na het eten moesten we toegeven dat het speciale van sushi er een beetje af is. Het smaakt niet meer zo lekker als het een paar jaar geleden deed. Tijd voor een nieuwe hype.

tbd125126.3

Links: Donderdag ging ik naar het laatste college van dit jaar, maar dat wist ik toen nog niet. Tussen het harde studeren door dronk ik gezellig wat met een vriendin die die dag jarig was.
Rechts: Ook vrijdag was ik weer druk bezig met school. Zo druk dat ik de les heb geskipt omdat ik anders de deadline niet zou halen. Echt, ik sla zelden tot nooit een les over dus dat vond ik het benoemen waard. ‘s Middags werkte ik en ‘s avonds ging ik naar het 21-diner van Nadine. Het thema was ‘Colombia’ omdat ze daar inmiddels voor een paar maanden zit en Nienke kwam met het heerlijke idee om dat op te vatten als ‘drugsbaron’. Inclusief koffertje met zakjes poedersuiker of course.

tbd125126.4

Links: Dat was dus ook een beetje een knipoog naar het concept van 21-diners, waar ik nog steeds niet helemaal in mee wil gaan. Ook deze avond was er weer een strikte tafelindeling en maar liefst ACHT GANGEN MET ETEN. Dat laatste vond ik helemaal prima. Het was zo lekker! De foto hierboven is voor in het archief. We maken om de zoveel tijd een foto in deze opstelling.
Rechts: Het plan was om uit te gaan in Rotterdam, maar iedereen had een mega after dinner dip (pas na middernacht waren we uitgegeten) dus dat werd ‘m niet meer. Ik bleef bij Nadine in haar studentenhuis logeren. We hebben nog een paar uur lang nagepraat met thee en lekker filosofische gesprekken gevoerd :thumbs:

tbd125126.5

Links: Zaterdag was ik heel heel erg moe. Eenmaal terug in Utrecht heb ik een paar uur liggen slapen en daarna ging ik nog even de stad in met een huisgenoot om naar de Gay Pride te kijken. De parade in de gracht was al voorbij, maar de hele stad was nog hysterisch glitterend. Het zag er uit als een heel leuk feestje maar het voelde ook wel heel erg niet als míjn feestje, als hetero cliché studentenmeid.
Midden: Geen festival zonder bio friet. Ik ben allergisch voor bio.
Rechts: Ik wist niet dat het kon (joke) maar die huisgenoot is dus nog een fittere girl dan ik. Zondagochtend hebben we twee uur lang gesport, heel lekker! ‘s Middags lagen we in de zon in het Griftpark.

tbd125126.6

Links: Dit was denk ik maandag? In ieder geval: maandag hard aan de studie en ‘s middags en ‘s avonds werkte ik. Dit was mijn avondeten: pasta met een sausje van feta en paprika en stukjes zongedroogde tomaat, verse tomaat en pijnboompitjes. HEEL erg voor herhaling vatbaar.
Midden: Dinsdag had ik mezelf na een uurtje sporten de hele dag opgesloten om aan school te werken en ‘s avonds at ik met huisgenoten in het Griftpark.
Rechts: Zelfde verhaal op woensdag: terwijl het buiten heerlijk weer was, zat ik in de bieb literatuur te zoeken en verwerken als een gek.

tbd125126.7

Links: Die avond had ik gelukkig leuke afleiding met vriendinnen. Pascale en haar vriend hadden een barbecue georganiseerd in het Wilhelminapark voor al hun vrienden en dat was heel gezellig!
Rechts: Die nodige afleiding resulteerde in het leegdrinken van een hele zak (ja zak) rode wijn en een fles sangria, met z’n drieën. Dat was misschien niet zo’n strak plan maar mijn hersenen vonden de verdoving ff zo lekker.

tbd125126.8

Links: Ik was gelukkig zo slim geweest om thuis heel veel water te drinken, dus donderdag voelde ik me best prima. Een van de deadlines waar ik aan werkte ging over vaderschap in twee literaire boeken de verfilmingen en daarvoor las ik veel literatuur over gezinsverhoudingen etc. Best interessant!
Midden: Donderdag én vrijdag zat ik aan de keukentafel. Ik was dit keer echt zeker niet te laat begonnen; ik vond het gewoon echt lastig en veel.
Rechts: Vrijdagmiddag werkte ik twee uurtjes (baas is heel begripvol wat betreft school, heel fijn) en daarna ging ik naar mijn ouders. Nadat ik mijn laatste portfolio had ingeleverd, ging ik met vriendinnen naar de Biergarten in Rotterdam. Zo zien we elkaar soms maanden niet en zo zie ik ze ineens drie keer in een week. Gezellig! Ik vond mezelf trouwens wel iets te jong (en blut) voor die Biergarten. Als afgestudeerd econoom pas je er beter, wat budget en dresscode betreft.

tbd125126.9

Links: Zaterdagochtend sliep ik heel lang uit en ‘s middags ging ik naar Zoetermeer met Maudy. We kochten allebei hetzelfde leuke shirt (is wel een beetje gek, gebeurt ook eigenlijk nooit).
Midden: Die avond ging ik naar het feest van een oom en tante die 35 jaar getrouwd waren. Korte samenvatting: ik probeerde mijn vader bij te houden met bier drinken, maakte misbruik van de paar uur enigs kind zijn en heb veel te lang met een nicht staan praten die ik op een gegeven moment telkens stapjes naar achteren zag zetten omdat ik waarschijnlijk in haar aura hing. Die persoon was ik vanavond.
Rechts: Zondag was ik brakker dan je na een casual familiefeestje zou moeten zijn. Ik at patat en dronk thee met Maudy.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Hester

  Ik heb Nooit meer slapen ook een keer gelezen in vwo vier en vond het toen wel een beetje sloom en saai inderdaad maar ook weer niet echt vreselijk? Maar goed ik ben dan ook niet voor niets Nederlands gaan doen, die fascinatie voor literatuur zat er toen gewoon al in. Je vakken klinken wel echt heel erg leuk, welke heb je gedaan? Ik moest afgelopen weekend een vak kiezen voor volgend jaar maar het mocht alles zijn en liep echt een beetje vast want 1) heel veel keuze en ik vind veel leuk en 2) cursusomschrijvingen zijn nooit zo representatief voor het vak zelf vind ik. Ik krijg verder altijd het gevoel dat je een heel gezellig/gezellig druk leven hebt van je fotodagboekjes, heel chill 🙂

  Antwoord
  • admin

   Oke oke vreselijk is een beetje overdreven 😉 Het vak waar ik de literatuur voor las en analyseerde, heet ‘Hollandse Verhalen?’ en volgens mij is het een minorvak van Nederlands zelfs! Ik heb meerdere vakken van deze minor gevolgd (maar dan als losse vakken) en ik vond ze echt heel leuk! De inschrijvingen zijn natuurlijk al gesloten, dat is een beetje jammer, maar zeker even naar kijken als je ooit nog vakken nodig hebt! 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten