The Beau Diaries 128 & 129: Jinek, Pickles en Poema

20 jul 2017 | Leven

tbd128129.12

De afgelopen weken waren leuk. Het was chaos, maar wel leuke chaos. In de eerste week van dit fotodagboek werkte ik lekker veel, ging ik daarnaast ook nog een paar keer uit en ging ik naar de diploma uitreiking van mijn jongste broertje. In de tweede week ging ik óók weer uit en zat ik met mijn moeder samen in het publiek bij Jinek. Na een nogal vreemd dieet van nauwelijks eten en al helemaal geen groente en fruit (of past wijn in deze categorie?), werd ik uiteraard ziekig.

tbd128129.1

Links: Maandag deed ik niet zo heel veel spannends: ik werkte ‘s middags en ‘s avonds en daarna lag ik op bed een beetje te bloggen of domme filmpjes van Streetlab te kijken. Waarschijnlijk dat laatste.
Midden: Dinsdagochtend ging ik sporten en daarna dronk ik koffie met Floor en Lisanne, vriendinnen van mijn studie. We zaten bij The Village op de Voorstraat, op zich een leuke plek maar de muziek stond er echt MEGA hard en dat werkt niet als je wilt kletsen.
Rechts: Floor en ik dronken daarna ook nog even wat op het Neude, omdat we nog geen zin hadden om naar huis te gaan.

tbd128129.2

Links: Geen idee wanneer deze foto precies is genomen maar hij staat symbool voor het vele werken deze week, oké? Ook woensdag werkte ik en ‘s avonds ging ik richting mijn ouders.
Rechts: We gingen met z’n vijven naar de diploma uitreiking van mijn jongste broertje. We hebben alle drie op dezelfde middelbare school gezeten en dit was waarschijnlijk de laatste keer daar ooit, zo’n raar idee! Was een leuke avond!

tbd128129.3

Links: Donderdag moest ik eigenlijk gaan sporten van mezelf maar ik had echt 0,0 zin. Een huisgenootje en ik besloten daarom om een soort van iets actiefs te gaan doen, namelijk wandelen in het natuurgebied dichtbij ons huis. Ik denk dat we een klein uurtje hebben gewandeld, het was ook eigenlijk veel te warm om iets te doen.
Midden: Nonchalante instameisjes-pose. Goed om te weten is dat ik op dit moment vol in een hoopje poep trapte.
Rechts: De rest van de dag was ik veel te moe door de hitte. Ik ben heel slecht in middagdutjes maar deze dag deed ik er een van maar liefst 2,5 uur #proud

tbd128129.4

Links: Ik moest weer even op krachten komen en dat deed ik met pizzawraps uit de oven naar dit recept van Leonie. Dit is zonder twijfel mijn nieuwste lievelingseten. Vergeet mijn paprikasaus-obsessie: tortizza’s it is.
Midden: ‘s Avonds ging ik uit in Tivoli met een huisgenootje, maar de muziek was ronduit kut (techno) helaas.
Rechts: Ik kon niet naar bed zonder nog zo’n pizza met truffelmayo. Het is de hemel. 

tbd128129.5

Links: Vrijdag sliep ik héél lang uit, werkte ik en ‘s avonds at ik weer diezelfde wraps uit de oven. Onder het motto van never change a winning team. Haha, nee grapje, maar echt heel lekker dus. Met een paar huisgenoten ging ik die avond nog naar de Biergarten in Tivoli voor een drankje, maar ook deze avond vond ik tegenvallen.
Midden: Zaterdag ging ik met een huisgenoot de stad in voor koffie. Het was heet, ik miste het Griekse leven een beetje en zo belandden we op het terras van een Grieks restaurant voor de Dom. Het personeel sprak geen Nederlands en ik wilde eigenlijk stiekem ZO GRAAG in het Grieks bestellen maar ik vond het te betweterig en aanstellerig overkomen dus ik deed het niet. De koffie was duur en vies, trouwens.
Rechts: Ik had heel veel zin om lekker uitgebreid te koken en ik had laatst een filmpje van Tasty of zo’n soortgelijk iets gezien waar ze een pastataart maakten. Dat leek me wel een leuk experiment voor de zaterdagmiddag. Terwijl ik bijna twee uur bezig was, hield ik mijn vriendinnen via vlogs op Snapchat op de hoogte van mijn creatie. Nieuwe hobby, haha.

tbd128129.6

Links: Het zag er vét lekker uit (maar ben het met je eens dat er iets van basilicum mist) maar de smaak was echt een tegenvaller. Zo saai en droog. Alle rigatoni-pastaatjes had ik één voor een gevuld met een lekker mengsel maar het smaakte gewoon echt heel saai, jammer!
Rechts: ‘s Avonds had ik een heel leuk feestje: een vriendin vierde haar afstuderen en haar verjaardag in een skybox van het Galgenwaard. Het hele stadion was leeg, op ons feestje na en dat was echt heel gaaf! De wijn vloeide rijkelijk en ik besloot verstandig om lekker mijn bed in te duiken, in plaats van mee uit te gaan.

tbd128129.7

Links: Leuk toch? Dit zijn vriendinnen van de Kookcommissie, waar ik vorig jaar bij zat.
Rechts: Mijn huisgenoten hadden ook een heftige avond gehad en zondag zaten we allemaal lekker uit te brakken in de tuin. Deze foto stuurde ik naar een huisgenoot met de vraag of ze alsjeblieft uit bed kon komen om me haar avonturen te vertellen. ‘s Avonds werkte ik weer een paar uur.

tbd128129.8

Links: Maandag was het nog steeds heerlijk weer buiten en daarom gingen ik en een huisgenoot op zoek naar een leuk terras in de stad. We wandelden langs de grachten en dronken ijskoffie bij Ledig Erf.
Midden: ‘s Avonds een ultieme chill-avond in de tuin.
Rechts: Dinsdagochtend sportte ik met een andere huisgenoot en daarna lunchte ik bij Luden met Eline, mijn huisgenootje in Griekenland. Voor deze speciale gelegenheid droeg ik mijn Thessaloniki University t-shirt. Daarna liepen we nog een beetje door de stad en de rest van de middag maakte ik de badkamer helemaal schoon. Geen hobby van me, maar het was heel erg nodig en met muziek op was het prima te doen.

tbd128129.9

Links: En toen… liep het leven een beetje uit de hand. Dinsdagavond ging ik spontaan heel casual wat drinken in de stad met een oude bekende (lekker cryptische beschrijving, love it) en dat was zó gezellig, dat we na een paar kroegen ineens tot zonsopgang in de Poema stonden te dansen. De Poema inderdaad, that escalated quickly. Woensdag had ik een flinke kater maar ‘s avonds heb ik nog wel gewerkt.
Midden: Donderdag haalde ik mijn moeder op voor een gezellige avond. Al sinds ik in Utrecht studeer, wil ik een keer naar het restaurant ‘Pickles’ (want ik hou zo van augurken) en dit vond ik een perfecte gelegenheid. Dat viel zeker niet tegen, ook. Ik heb nog nooit zulke lekkere burgers gegeten, de zaak zelf is echt heel leuk ingericht en het personeel is top :thumbs:
Rechts: ‘s Avonds gingen we naar Amsterdam, om daar een uitzending van Jinek bij te wonen. Ik had hier gratis kaartjes voor gevonden ergens op internet en het leek me wel leuk om mijn moeder mee te nemen. Was een hele leuke avond! Eva Jinek is toch wel een soort voorbeeld.

tbd128129.10

Links: Later keek ik de aflevering terug en ik zie dat ik best veel in beeld ben geweest. Uiteraard mét resting bitch face, niet te missen.
Midden: Vrijdag voelde ik me heel slecht; ik was koortsig en voelde een keelontsteking opkomen. Helaas kon er niemand voor me werken dus ik gooide er vitaminepillen en paracetamol in en ben toen zelf maar gegaan. Ik was niet zo snel maar het was te doen, uiteindelijk.
Rechts: Ook zaterdag had ik mezelf nog een dagje ‘vrij gegeven van het leven’. Naast TLC kijken deed ik heel weinig. ‘s Middags bakte ik prachtige koekjes met een huisgenoot (die we vervolgens allemaal zelf op moesten eten want dit kun je natuurlijk niet uitdelen) en ‘s avonds werkte ik weer een paar uurtjes.

tbd128129.11

Links: Zondag ging ik iets heel leuks doen! Mijn jongste broertje was op scoutingkamp en halverwege het kamp, na een week, mogen de ouders altijd een middagje langskomen om het te bekijken en schone kleding etc. te brengen. Ik ben zelf ook jaaaaren mee geweest en daar heb ik altijd zo’n leuke tijd gehad, dat ik het dit jaar ook wel echt een beetje heb gemist. Het was zo leuk om alles en iedereen weer te zien! Wat je hierboven ziet, is de wc en ook díe heb ik gemist. Jep… dit verhaal doet het nog altijd erg goed in mijn studentikoze omgeving.
Midden: Met Maudy. Die was er ook!
Rechts: Na de middag dronken we nog wat op een terras in Eindhoven. Mijn ouders bleven daar gezellig een nachtje en ik ging weer lekker naar Utrecht. Ik maakte veel vitaminen voor mezelf klaar en ging niet te laat naar bed.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. B

    Ik heb toch wel gewoon een koekje daarvan op?
    😊

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten