The Beau Diaries 130 & 131: Tatta’s op de kermis en in de Primark

27 jul 2017 | Leven

tbd130.8

Het is eind augustus en ik ben zojuist teruggekomen van een kleine maand aan de andere kant van de wereld. Samen met een vriendin ben ik door heel Vietnam gereisd en ik heb allesss vastgelegd in tekst en beeld. Maar voordat ik al mijn spannende avonturen ga vertellen, móet en zal ik nog een dagboek publiceren. Niet dat ik nog weet wat ik vijf weken geleden deed ofzo, maar het moet. Van mezelf.

tbd130.1

Links: Het ziet eruit alsof het deze maandag heel lekker weer was. Ook dronk ik blijkbaar ijskoffie, zoals ik en Ilona (huisgenootje) eigenlijk bijna iedere dag deden deze warme dagen.
Midden: ‘s Avonds hebben we een chille avond in de tuin.
Rechts: Dinsdag heb ik zeer waarschijnlijk de hele dag in de tuin gezeten en ‘s avonds ging ik met Ilona naar de Poema. Vorige week was leuk, deze week niet zo boeiend.

tbd130.2

Links: Het was veel te druk om lekker te dansen en we voelden ons íets te oud tussen allemaal 18-jarigen. Ik ben ook geen 35 maar dat leeftijdsverschil voel je goed.
Midden: Deze week at ik zeker drie keer dit: risotto met parmezaanse kaas, erwtjes en pijnboompitten. Zo simpel en goddelijk lekker, en als je alles in één keer maakt ook helemaal niet duur.
Rechts: Toch ook nog maar een keer sporten. Ik heb het deze week (weken) even helemaal gehad met de sportschool; ik moet de motivatie weer even vinden.

tbd130.3

Links: Donderdag en vrijdag heb ik waarschijnlijk gewerkt (echt goed fotodagboek dit) en zaterdag besloot ik maar weer eens naar mijn ouders te gaan. Helaas bleken er in verband met werkzaamheden alleen maar vervangende bussen te gaan dus de hele weg naar huis heb ik met de bus moeten doen door allemaal boerendorpjes. Eigenlijk best leuk, zo’n tour door Nederland.
Midden: Die middag ging ik naar opa, waar de hele familie iedere zaterdagmiddag zit.
Rechts: Ik krijg al maandenlang van Ilona foto’s opgestuurd van ‘schattige dieren’. Ik heb vrij weinig met ‘schattige dieren’, behalve met onze cavia Hektor. Ik stuurde haar deze foto terug.

tbd130.4

Links: Ik had me over laten halen om die avond mee te gaan naar de Stompwijkse kermis. Buiten mijn principes, want ik vind de kermis echt het toppunt van tokkie. Maar goed, er was een feesttent bij en dat was op zich wel even leuk.
Midden: Die nacht was ik de bob dus zondag was ik lekker fris en fruitig. Deze outfit droeg ik. Voelde me heel erg fashion.
Rechts: Maudy en ik reden naar het Alexandrium in Rotterdam om daar overdekt te kunnen shoppen. Eerst de kermis en nu de Primark: het moet niet veel gekker worden… Ik kocht wat belangrijke dingen voor Vietnam maar geen kleding.

tbd130.5

Links: ‘s Avonds wandelde ik in de stromende regen naar Maartje. We hebben bij haar thuis gezellig even bijgepraat en ik heb ook nog een fijn stuk gelopen.
Midden: Ultieme zondagavond: ik keek ook nog een film in bed. Brasserie Valentijn heette die, niet geweldig maar wel gewoon leuk.
Rechts: Maandag weer naar Utrecht, waar ik ‘s avonds sushi maakte met Ilona. Onze lievelings blijft die met mango, zalm en wasabimayo. Beste combi ever!

tbd130.6

Links: Dinsdag gingen Ilona en ik nog even shoppen in Overvecht en daar twijfelde ik heel erg over dit broekje. Zo vaak draag ik alleen geen korte broeken (in Nederland is het daar maar even perfect weer voor en voor die paar weken vakantie heb ik er wel genoeg) en met die theorie in mijn hoofd liet ik ‘m verstandig hangen.
Midden: Ik kon mezelf écht niet meer naar de sportschool slepen, maar ik kreeg het wel voor elkaar om thuis nog wat oefeningen te doen op een matje. Was ik ook na een half uur wel klaar mee.
Rechts: Verder pakte ik deze week mijn tas voor Vietnam in en bestelde ik nog net op tijd een reisgids. Deze van National Geographic is me uiteindelijk heel goed bevallen: niet de groot om mee te slepen, overzichtelijk en mooie plaatjes.

tbd130.7

Links: Ik moest mijn voorraad eten op maken dus ik at al de hele week raar. Deze lunch was echter wel voor herhaling vatbaar: broodjes uit de oven met paprika-fetaspread en eentje met pizza Quick-saus en kaas. Veel te veel voor 1 persoon trouwens.
Rechts: Vrijdagochtend deed ik mijn backpack dicht: klaar om te gaan!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten