The Beau Diaries 136: Hairkut, goeie hotdog en dates

4 sep 2017 | Leven

tbd136.7

Goeiemorgen! In het kader van ‘weer een beetje een ritme creëren’ zat ik vanochtend al rond acht uur achter mijn laptop om allemaal serieuze zaken te regelen. Daarbij hoort ook het weer netjes bij gaan houden van deze fotodagboeken (ik wacht nog op wat foto’s van Vietnam en dan komen ook die verslagen online!). Ik bedacht me dat ik pas net een week terug ben van die grote reis, maar dat lijkt veel langer doordat ik deze week zóveel heb gedaan. Ik ging naar een foodtruckfestival, heb voor het eerst gejankt om kapper-gerelateerd drama, ging uit, deed veel leuke dingen met huisgenoten en had een date (of 2) (ja moeders, dat lees je goed).

tbd136.1

Links: Vrijdagmiddag kwamen Maudy en ik rond vier uur thuis na een belachelijk lange reis vanuit Vietnam. Om de jetlag geen kans te geven, besloot ik maar meteen mee te gaan naar een foodtruckfestival in het dorp. Vorig jaar was ik er ook en ook dit keer was het weer leuk. Wel nog steeds vrij slecht georganiseerd, stom.
Midden: Zaterdag ging ik mee boodschappen doen bij mijn oude werk, heel leuk om die collega’s weer eens te zien! Ook ging ik met mijn moeder en broertje op kraamvisite bij mijn nicht, die net een zoontje heeft gekregen. ‘s Middags gingen we naar opa.
Rechts: Na een hele maand rijst kon ik alleen maar denken aan deze geweldige tortizza’s (die ik al veel vaker at) dus ik maakte ze ook eens voor mijn ouders en broertjes. Ik vind voor hen koken dus helemaal niet zo leuk omdat ze alleen maar HEEL VEEL willen eten en het ze geen reet interesseert hoe die truffelmayo zo perfect proeft. Voedselbarbaren.

tbd136.2

Links: Zondag ging ik met die volle backpack weer richting Utrecht. Ik had dus eigenlijk meteen alles op moeten ruimen want as we speak ligt alles nog net zo onuitgepakt. De rest van de dag genoot ik heerlijk van het niks doen en tv kijken met Ilona. Maandagochtend begon ik goed in de sportschool.
Midden: Het was mega lekker weer maar ik hoefde van mezelf niet in de zon te zitten. Had ik even helemaal geen zin meer in na die maand bloedhitte. ‘s Avonds had ik een geslaagde date in het Wilhelminapark. Spannende foto hè?
Rechts: Woensdag was het weer zo heet. Ik ging naar Pascale om bij te kletsen over onze vakanties en een ijsje te halen.

tbd136.3

Links: ‘s Avonds ging ik met huisgenoten uit. We begonnen bij shotjesbar Chupitos. Ik ben anti-shotjes omdat ik na zo’n avond telkens bijna sterf, maar je kunt me wel altijd overhalen voor shotje marshmallow. Daarna gingen we door naar de Poema. Leuke avond!
Midden: Bitterballen, uiteraard. 
Rechts: Woensdag was ik brakjes en deed ik niet veel, behalve een beetje wassen en werken van 4 tot half 9.

tbd136.4

Links: Ik liep ondertussen al weken (oké maanden) met een bos stro rond omdat ik telkens geen zin had om naar de kapper bij mijn ouders in de buurt te gaan. Vandaag besloot ik maar gewoon naar de Brainwash om de hoek te gaan maar ehhh… dat was de eerste en laatste keer. Na 2,5 uur had ik kortgewiekt haar met allemaal slordige happen uitgroei. De kapster was het met me eens toen ik er wat van zei, dus vervolgens deed ze de voorste plukken nog eens. Ik werd met de minuut chagrijniger (ik werd ook nog eens belachelijk onprofessioneel geholpen) en ben met nat haar naar huis gegaan omdat ik niet langer wilde blijven.
Midden: Toen ik thuis in de spiegel keek schrok ik me dood: er was een goeie 15 cm van mijn haar geknipt en de overgeverfde plukken waren ORANJE. Als ik mijn haar vast droeg, zag je zo’n oranje avatarstreep naar achter. Ik heb verder geen verstand van haar enzo, maar wel genoeg om te weten dat dit echt belachelijk is. Ik moest even huilen hoor. Ik lunchte met Floor en Eva bij Teds (waar dus echt alleen maar vrouwen komen – zo’n tent) en daarna werkte ik een paar uurtjes.
Rechts: Dit ding ging mee naar huis en helemaal op.

tbd136.5

Links: Vrijdagochtend ging ik meteen weer naar de kapper om die wortelpluk te laten fixen. Was achteraf nog steeds niet helemaal blij maar ok, die kleur komt wel goed met zilvershampoo en de lengte is ff wennen. En is over een jaar of 8 wel weer aangegroeid #rip. ‘s Middags regelde ik wat sollicitatiedingen en ‘s avonds werkte ik weer.
Midden: Zaterdag voelde als een zondag: ik was op tijd uit bed en nam mijn schoonmaaktaken heel serieus (en sloopte de gloedjenieuwe dweil).
Rechts: Ilona en ik gingen even de stad in om wat spullen van haar terug te brengen naar de winkel. Ik zou jullie allemaal willen oproepen de ZARA te boycotten omdat het gewoon een verschrikkelijke kutwinkel is, maar jullie blijven d’r allemaal maar shoppen. Ilona werd naar huis gestuurd met een broek met een gat die ze een dag eerder kocht. Volgens de manager had ze de broek duidelijk al gedragen en zelfs gewassen (en dat allemaal in één dag, hoe dan?) dus het was maar lekker haar eigen schuld. Belachelijk, echt waar. Pluspuntje van vandaag: een heerlijke lunch bij Walden.

tbd136.6

Links: Chips en een broodje hotdog met vet veel saus en uitjes en augurken. Zo lekker! Walden is sowieso echt een aanrader: het eten is net wat origineler dan satéetjes en heel betaalbaar. Oja, en je zit pal onder de Dom. Perfect.
Rechts: Zaterdagavond hangen Ilona en ik de hele avond voor de tv (we lijken wel een klef stelletje) en kijken onder andere Kroongetuige. Een soort van nieuwe Wie Is De Mol, ik vond het leuk! Zondagochtend nemen Milenka en ik een filmpje op voor een kookwedstrijd voor studenten en Ilona heeft ‘m bewerkt. ‘s Middags had ik weer een hele leuke date (dezelfde, geen zorgen) in de stad. We dronken koffie bij Loof en daarna nog wat bij Café Ledig Erf.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

4 Reacties

 1. Mar

  Haircut staat je goed beau! No worries en tot snel! X

  Antwoord
 2. Hester

  Hahaha oh man wat naar van je haar (vooral dat ze het zelf ook toegaf), maar het is nu wel mooi! Vind het altijd zo leuk om in je dagboekjes te lezen waar jij eet/drinkt in Utrecht.

  Antwoord
  • admin

   Ja vooral ook raar dat ze me daarmee naar huis durfde te sturen, maar goed: first world problems.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten