The Beau Diaries 138: Bietenburgers, personeelsfeest en hugssss

18 sep 2017 | Leven

tbd138.5

Afgelopen week was degelijk: doordeweeks studeren en het weekend helemaal gewijd aan de AH. Zoals het een echte student betaamt. Het was dus wel een saaie week, en dat zijn de foto’s ook. Hoogtepuntjes waren de eerste meeting met mijn scriptiebegeleider, lunchen met de ex-kookcommissie en een gezellige middag in de stad met huisgenoten. Ook had ik een personeelsfeestje maar hier nam ik mezelf in bescherming en ging ik naar huis vóórdat ik takkelam over de bar zou gaan hangen (was net op tijd) (maar vooral: voelde dat ik er nog niet lang genoeg werk om mijn karaoketalent te laten horen).

tbd138.1

Links: Ik begon de week op maandagochtend met een intens saai hoorcollege. Voordeel is wel dat ik eindelijk weer eens les heb met Floor en na het college dronken we gezellig koffie bij De Ontdekking. Thuis werkte ik nog wat aan school.
Midden: ‘s Avonds at ik weer eens bij mijn ouders, waar ik veel te weinig kom de laatste tijd. In het weekend moet ik telkens werken en ook doordeweeks blijven er weinig vrije avonden over. Het was een rustig avondje: de helft van de family was er niet eens en ik heb vooral aan mijn fotodagboek gewerkt.
Rechts: Dinsdag was ik MEGA productief en kreeg ik mijn hele to do-lijst gedaan. Het begon iets minder vredig met een printer die om een of andere onverklaarbare reden weer niet doet wat ik wil. Altijd.

tbd138.2

Links: Verder sportte ik, maakte ik de badkamer helemaal schoon en ‘s avonds heb ik vet lekkere bieten/feta/havermout-burgers gemaakt. Ik heb ooit bij Meneer Smakers, een hele leuke hamburgertent, zo’n burger op en ik wilde het nog eens eten. Ik wist de ingrediënten niet meer precies maar hoe ik het nu deed, was heerlijk. Was er heel trots op maar de foto’s waren heel onsmakelijk.
Midden: Woensdagochtend had ik de eerste meeting met mijn scriptiebegeleider en de rest van mijn groepje. Het thema krijgt eindelijk een beetje vorm en ik kreeg er na deze meeting ook wel vertrouwen in. Het stelt eigenlijk ook heel weinig voor bij onze studie én ik heb de luxe dat ik naast mijn scriptie niet eens een ander vak meer hoef te volgen. Na de meeting lunchte ik met het groepje bij De Zaak waar ik de eerste warme chocolademelk van het seizoen bestel. Hoezee!
Rechts: Na het college die middag kwam Floor bij me eten. Was ik even vergeten toen ik deze collage maakte: we aten romige pasta met spekjes, broccoli en pijnboompitjes en niet dit.

tbd138.3

Links: Donderdag hoopte ik weer zo’n nuttige dag te hebben maar dat viel tegen. Terwijl het buiten de hele dag regende, deed ik rustig met schoolwerk en keek ik onder andere Zondag met Lubach terug. Ik HOU van die vent. ‘s Avonds maakte ik iets met allemaal restjes eten die ik vond (vorige foto dus): bladerdeegpizza’s met crème fraîche, tomaat, geraspte kaas, spekjes, bieslook en een beetje knoflooksaus. Rare combi maar vet lekker!
Midden: Vrijdagochtend had ik college en daarna sprak ik spontaan af om te gaan lunchen met twee huisgenoten. We zaten bij Walden (alweer, ik ben fan!) waar ik flammkuchen bestelde met zalm: halleluja wat lekker. Daarna dronken we koffie bij Carla’s Conditorie (truttige maar leuke zaak).
Rechts: Bladerdeegpizza’s straight to the booty. Nee grapje, had gewoon zo hard billen getraind op zaterdagochtend dat ik daarna al nauwelijks kon lopen. Kun je nagaan hoe ik me nu op maandag voel, au.

tbd138.4

Links: Zaterdagmiddag werkte ik (excuse de eierkoeken van de concurrent – zie het serieus nu pas) en daarna had ik meteen dat personeelsfeestje met lopend buffet en heel veel bier.
Midden: Ook zondag werkte ik weer wat uurtjes en daarna sloot ik bij de ex-kookcommissie aan voor een late lunch. Heel gezellig om hen weer eens te zien!
Rechts: Dit behoeft uitleg: ik haat dat ongemakkelijke geknuffel (‘hugsssss’) als begroeting/afscheid en letterlijk iedereen in mijn omgeving weet dat ondertussen. En daardoor wordt het alleen nog maar erger. ‘s Avonds hing ik op de bank met Ilona en at ik chocoladekruidnoten. Ik heb echt zo geen problemen met ‘het is pas september’.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten