The Beau Diaries 139 & 140: Cobo, bowlen en (geen) bingo

5 okt 2017 | Leven

tbd139140.10

Weer twee weken in één omdat ik het even veel te druk had met school én niet het idee had dat die eerste week spannend genoeg was voor een fotodagboek. Ik zie nu dat ik eigenlijk best nog leuke dingen heb gedaan, zoals een heel studentikoos avondje in Leiden en een grote overwinning op de bowlingbaan. De tweede week deed ik onder andere met huisgenoten mee aan een pubquiz en heb ik mijn date meegenomen naar de leukste bingo in town.

tbd139140.1

Links: Maandagochtend begon ik weer met een hoorcollege en daarna dronken Floor en ik koffie (ik ging lekker #hipster een keer voor pumpkin spice latte maar daar vond ik dus echt geen reet aan) bij Broers. Heel lekker om de week zo rustig op te starten: die houden we erin.
Midden: Ik lunchte met broodjes caprese uit de oven en werkte ondertussen aan een fotodagboek. Daarna werkte ik van 3 tot half 9.
Rechts: Dinsdag sportte ik, deed ik zo veel mogelijk voor school en aan het einde van de middag nam ik met Pascale de trein naar Leiden. Ella had vandaag de constitutieborrel van het bestuur waar ze dit jaar bij zit en wij kwamen haar feliciteren (zoals het heurt). We maakten ons wel een beetje zorgen dat we buiten de toon zouden vallen als niet-studentikoze, niet-rechtenstudenten op afgetrapte gympen.

tbd139140.2

Links: Maar dat viel volgens mij best mee. Er was een open bar dus moed indrinken was zo gebeurd, dat ook. Na een paar uur hadden we die toneelstukjes wel gezien en Maartje, Fiona, Pascale en ik dronken toen nog wat in een café in de buurt.
Rechts: Patatje speciaal was totaal onmisbaar vanavond (stip is een foutje). Eenmaal in Utrecht heb ik tot een uur of 11 in een diepe coma gelegen en daarna was ik alsnog brak. Goeie avond.

tbd139140.3

Links: Nienke gaat binnenkort naar Nicaraqua voor een vrijwilligersproject en ze heeft hier nog veel sponsorgeld voor nodig. Ik kocht een tasje van haar als soort donatie.
Midden: Woensdag ging ik naar een werkcollege en ‘s avonds had ik de ultieme date: bowlen! Ik heb hem echt zó fucking dik ingemaakt. Niks geen ‘ik laat hem winnen voor zijn mannelijkheid’. Ik ben wreed.
Rechts: Donderdagochtend ging ik sporten met Milenka, ‘s middags werkte ik aan school.

tbd139140.4

Links: En ‘s avonds had ik een verschrikkelijke avond werken. Het zat allemaal niet mee en ik werd met de minuut chagrijniger. Heb je wel eens.
Midden: Vrijdag had ik weer een paar uur les en de rest van de middag probeerde ik ook alvast wat vooruit te werken. Die avond maakte ik een raar gerecht klaar met restjes en dat was serieus héél lekker: bloemkool met kerrie uit de oven en pasta met bieslook, spekje en een sausje van truffelmayo en kwark. Later die avond ging ik naar mijn ouders.
Rechts: Zaterdag was ik lekker een dagje vrij en ik begon ‘m met ontbijt in het zonnetje. Daarna ging ik even de stad in met Maudy voor een nieuwe broek. Ik was ineens heel succesvol en kocht ook een jurkje, een shirt, een sportbh, sokken en een trui.

tbd139140.5

Links: ‘s Middags ging ik weer terug naar Utrecht en daar kookte ik uitgebreid met mijn date en een huisgenoot (jaja shit got serious). Het werd iets met groenten, kapucijners en brood met piccalilly. De rest van de avond dronken we wijn met nog meer huisgenoten en keken we foute tv.
Midden: Zondag chillde ik in de zon, maakte ik de woonkamer schoon en ‘s avonds ging ik met een paar huisgenoten naar SOIA. Dat is een strandtent aan een watertje in Utrecht en dat is op zondagavond dus echt de place to be. Vind zeker dat je er een keer geweest moet zijn, maar ik ontdekte dat het echt niks voor mij is. Niet mijn mensen, sfeer en al helemaal niet mijn muziek (techno-achtig).
Rechts: Maandag weer school, studeren en werken. Daarna at ik veel te veel pepernoten (zak nummer 2 is al op) en keek ik HNTM met huisgenoten. Iedereen was thuis, gezelliggggg (giraffenek present).

tbd139140.6

Links: Nieuwe schoenen! Ik vind ze heel leuk maar helaas moest ik ze eerst ruilen voor een maatje groter.
Midden: Dinsdag deed ik veel voor school en ging ik ook nog even sporten.
Rechts: ‘s Avonds deed ik met huisgenoten mee met de pubquiz bij Het Gegeven Paard. De eerste drie rondes gingen… redelijk. Daarna werden het vragen over dieren en toen eindigden we als 24e van de 34. Meer oefenen.

tbd139140.7

Links: Woensdag ging ik naar college en lag het Janskerkhof er zo mooi bij.
Midden: ‘s Avonds had ik weer zo’n goed date-idee: de muziekbingo bij Lebowski. In plaats van balletjes met getallen, kruis je de liedjes af waar ze fragmenten van draaien. Ik was er al eerder geweest en vind het echt heel leuk!
Rechts: Donderdagochtend werkte ik weer eens aan school in een koffiezaak, ’t Koffieboontje dit keer. Met een cappuccino erbij heb ik súperhard aan een presentatie gewerkt. Oja, en bij ‘t Koffieboontje hebben ze suikervrije chai latte (een van de weinige plekken waar ik van weet) en dat is voor mij al een reden om daar heen te gaan. Af en toe is dat lekker, maar de normale vind ik vaak te zoet en ongezond.

tbd139140.8

Links: Ook donderdagavond werkte ik nog aan die presentatie en vrijdagochtend gaf ik ‘m. Ging niet heel geweldig, maar best prima. ‘s Middags genoot ik even van de zon in de tuin.
Midden: En van een roze koek. Ik kon al een paar dagen aan niets anders denken nadat ik ergens (bij de Hema ofzo, geen idee) een plaatje had gezien, dus ik kocht ze maar eens.
Rechts: ‘s Avonds at ik gezellig met mijn ouders en broertje bij de Chinees.

tbd139140.9

Links: Zaterdagochtend leerde ik voor een tentamen en ‘s middags ging ik met Maudy en Jolein naar een verjaardagsfeest van via via waar wij achter de bar zouden helpen. Het feest was in een binnentuin in een kas, heel leuk! Wij zorgden voor de borrelnootjes en kaasjes en dat soort tatta-dingen en haalden lege glazen op.
Rechts: Rond een uur of 10 was ik er wel echt klaar mee maar het was zeker een lekkere avond zo! Zondag leerde ik weer voor dat tentamen en nam ik een nieuwe fiets mee naar Utrecht.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. B

  😉 jij had vast hekjes bij bowlen.

  Antwoord
  • admin

   Nee!!! Zitten wel deuken in de baan nu

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten