The Beau Diaries 149 & 150: Allerhande, afscheidsfeestje en een stage!

14 dec 2017 | Leven

tbd149150.9

Een heeele goeiemorgen weer! Ik heb twee hele leuke weken achter de rug: de een propvol met allemaal voedsel-gerelateerde dingen (eetdates – maar ook een soort van talkshow van mijn lievelings foodblogger aller tijde en een weekendje werken op het Allerhande Kerstfestival) en de ander iets rustiger. Alhoewel: die week vond én fixte ik een stageplek (!!!) en nam ik afscheid van een huisgenoot die inmiddels op reis is.

tbd149150.1

Links: Maandag werkte ik van 8 tot 13. Hierboven een noodkreet: wc-papier was op. Ook dinsdagochtend werkte ik weer van 8 tot 12, ‘s middags werkte ik aan mijn scriptie.
Midden: Woensdag werkte ik bij Het Gegeven Paard aan school. Of, ik deed een poging. Naast me zaten drie meiden van mijn leeftijd met interessantere gespreksstof. Toen er eentje een kind bleek te hebben, dacht ik “wow, juicy” en spitste ik mijn oren. Het bleken dus alle drie moeders te zijn en toen snapte ik er even niks meer van. Zijn zij nou zo jong of ehh … word ik oud? Ik dronk thee en studeerde verder bij 30ML met Joran (geen link tussen het baby-verhaal en deze meeting overigens) en daarna vertrok ik naar Amersfoort voor een kennismakingsgesprek. Ik had een leuke communicatiestage gevonden bij de redactie van Smulweb en ik werd deze middag aangenomen! Ik heb nog wat handtekeningen nodig (de universiteit werkt echt niet mee) maar als het goed is, loop ik hier vanaf februari een paar maanden stage!
Rechts: Donderdag was ik bezig met allemaal dingen die ik moet regelen voor die stage. Dat is dus nu, twee weken later, nog steeds niet gelukt. ‘s Middags had ik een scriptiemeeting en ‘s avonds at ik limoenrisotto met sugarsnaps en garnalen. Geen combi, wel lekker.

tbd149150.2

Links: Vrijdagochtend werkte ik weer van 8 tot 12 en daarna trof ik dit aan in de woonkamer!
Midden: Ik kreeg onder andere dit mooie bord van Sinterklaas ‘om mooie foodfoto’s mee te maken’.
Rechts: ‘s Avonds gaf een huisgenoot een afscheidsfeestje. Ze is voor een half jaar reizen in Australië en na deze avond kwam er een nieuw tijdelijk huisgenootje bij. Deze avond had ze veel vrienden uitgenodigd, hadden we een friettafel en was haar kamer omgebouwd tot disco. Ik was een beetje in een lamlendige feeststemming: wel zin in dansen maar lui en absoluut geen zin om make-up op te doen of iets anders te dragen dan mijn pyjamabroek.

tbd149150.3

Links: Ik speelde met mijn mooie camera voor fotograaf maar de mooiste (met mobiel) was toch wel deze.
Rechts: Zaterdag was ik weer lui. Ik deed wat dingen voor school en ‘s avonds keek ik een film (The Best Of Me) met Ilona, Lieke en de nieuwe huisgenoot Violet.

tbd149150.4

Links: Zondag was ik productief: ik werkte aan school, ging sporten en werkte van 5 tot 9. Daarna ging ik naar Joran.
Midden: Maandag studeerde ik bij Het Gegeven Paard (alweer) met Milenka en Ilona. Dat was (ook) alweer niet zo’n succes, was veel te gezellig. ‘s Avonds ging ik weer naar Joran, hij was jarig!
Rechts: Op dinsdag 5 december kreeg ik nóg een cadeautje, een boekje voor to-do lijstjes. Had ik serieus heel erg nodig! Verder werkte ik vandaag veel aan mijn scriptie.

tbd149150.5

Links: Dinsdagavond at ik met Ella en Maartje bij Nadine thuis in Rotterdam. We maakten risotto en hebben zo lekker weer bijgepraat, heel gezellig! We draaiden kerstmuziek en ik vond het zelfs leuk. Mijn Scrooge-hart begint te smelten, ik vind kerst met de jaren leuker worden.
Midden: (foto van @exploreutrecht en @lterveld) Woensdag ging ik volgens mij sporten? Verder weer veel bezig geweest met mijn scriptie en ‘s avonds naar Utrecht College Tour! Gewoon Wat Een Studentje ‘s Avonds Eet werd daar geïnterviewd en we konden zelf ook alles vragen. Ik vond het echt zó leuk. En daarna was het de zoveelste keer dat ik ‘s avonds ik mijn bed lag te piekeren omdat ik ook foodblogger wil worden. En misschien ben ik dat al wel (want ik blog, en soms ook over eten) (en wanneer ben je dat dan precies, foodblogger) maar ik wil het écht. Ik ben in mijn dagelijks leven zoveel met koken en eten bezig én met schrijven en dat vind ik allemaal zo leuk om te doen. Ik ben alleen een beetje bang dat ik een na-aper word, niet perse van bovenstaande blogger maar gewoon omdat ik het gevoel heb dat alles al is gedaan. Eigenlijk moet ik niet denken en het gewoon doen, fuck it.
(lekker hardop denken) (schrijven)
Rechts: Donderdagochtend ging ik sporten met Milenka en daarna weer naar de wekelijkse scriptiemeeting. ‘s Avonds kwam Lisa, waarmee ik een paar jaar geleden in de kookcommissie zat (ZIE! Mijn roeping!), en samen maakten we lasagne (dit succesrecept) en keken we Expeditie Robinson.

tbd149150.6

Links: Vrijdag lunchte ik met Floor bij Stach, bij de Choorstraat. Ik ging voor een geweldig broodje carpaccio en 2x cappuccino. Dit is denk ik wel een van mijn lievelingsplekjes, zo lekker rustig met leuk uitzicht over de gracht.
Midden: (persfoto) Daarna ging ik meteen door naar het Spoorwegmuseum, waar ik van 2 tot half 9 werkte voor het Allerhandse Kerstfestival. Daar kon je je als medewerker van de AH voor opgeven en dat leek me wel wat. Ik had wel pech: ik stond buiten ingedeeld en heb dus eerst een uur dozen plat staan maken omdat het chaos was en de rest van de dag heb ik entreetickets gescand. Het was leuk, dat wel, maar na afloop was ik ka-pot. Ik moest door een enorme laag sneeuw naar huis fietsen om er daar achter te komen dat ik letterlijk tot aan mijn onderbroek was natgesneeuwd.
Rechts: Máár het festival zelf is wel echt een aanrader, heel gezellig en zeker waar voor je geld met al die drankjes en hapjes!

tbd149150.7

Links: Zaterdagochtend moest ik om 8u beginnen bij de AH zelf en daar kwam ik weer doorweekt door de sneeuw aan.
Midden: ‘s Middags was het nogal ongemakkelijk in de sportschool. Ik ga vaak (vooral als ik billen train) naar de lege danszaal omdat ik dan niet zo heftig met m’n kont richting iemands neus sta. Vandaag was ik letterlijk de enige vrouw in de sportschool en een voor een kwamen er mannen kijken en ‘gewichtjes uit de zaal pakken’. Dit gebeurd nooit en die gewichtjes liggen ook in de gewone ruimte. Onzin dus. Ik vind mezelf echt geen lekker ding en het is ook niet echt #metoo weet je wel, maar dit was gewoon heel ongemakkelijk en ook een beetje onbeleefd.
Rechts: ‘s Avonds schoof ik alle gezonde gewoonten weer van tafel en ging ik met Joran hamburgers eten bij Ilona haar werk. We gingen voor een combimenu met een bioscoopkaartje.

tbd149150.8

Links: Die gebruikten we voor de film Murder On The Orient Express. Echt zo’n compromis-film: geen Star Wars of andere actie en geen Alles is Liefde. Totaal geen film die ik zelf zou uitkiezen maar ik vond hem wel heel leuk, ik denk dat het ook wel een film is die iedereen kan waarderen. Het verhaal is heel origineel en de manier van filmen mooi.
Midden: Zondag mocht ik weer werken bij het kerstfestival. Dit keer had ik geluk en stond ik bij de kerststollen. Ik heb van 9 tot 3 wentelteefjes gebakken en uitgedeeld, en bruschetta gemaakt. Ik verwonder me er telkens weer over hoe hebberig mensen kunnen zijn (ben ongetwijfeld zelf ook zo als er gratis eten te krijgen is) maar naast dat ik af en toe wel eens een corrigerende tik had willen uitdelen, was het weer heel erg leuk.
Rechts: Terwijl ik daar was, sneeuwde het heel heftig dus de weg naar huis duurde wel erg lang op de fiets. Maar mooi dat het was. Helemaal zin in skiën nu! ‘s Avonds at ik zelfgemaakte pizza met Milenka, Ilona en Joran en dronk mezelf in slaap met glühwein.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten