The Beau Diaries 151 & 152: Kerstopera, foodbaby en een bijzondere oliebol

27 dec 2017 | Leven

tbd151152.11

Vaak maak ik eerst heel het dagboek en schrijf ik daarna pas dit stukje intro. Zo ook nu, nadat ik mezelf een keer of 20 ‘en toen werkte ik aan mijn scriptie’ heb zien typen. Het is niet anders, true life. Maar tussendoor deed ik gelukkig ook meer: ik haalde beruchte oliebollen aan de andere kant van het land, baarde een foodbaby, dronk met huisgenoten en ging naar een heuse opera in de Janskerk.

tbd151152.1

Links: Maandag was het chaos op de weg maar ik hoefde gelukkig de hele dag de deur niet uit, heel fijn. Vanaf binnen, met thee en een dikke trui, vind ik de sneeuw best leuk. Ik werkte bijna mijn hele to do lijst af en zocht met mijn moeder aan de telefoon naar een leuk Oostenrijks dorpje voor wintersport. Het werd Gerlos, net als drie jaar geleden.
Midden: Ik maakte een lunch met restjes en daarna kwam Joran langs om samen te studeren/werken. Hij was maar een half dagje naar stage geweest omdat hij anders tijdens spits nooit meer thuis zou komen. ‘s Avonds at ik agv met huisgenoten en daarna werkte ik alweer veel aan school.
Rechts: Dinsdagochtend bedacht ik dat ik beter met de bus naar werk kon gaan, in plaats van fietsen. Dat bleek de slechtste beslissing van de dag (en het was toen nog niet eens 8u) en ik kwam veel te laat aan. ‘s Middags weer scriptie.

tbd151152.2

Links: Die avond zou ik met huisgenoten naar een pubquiz in Het Gegeven Paard gaan maar alle tafels waren helaas al bezet. We besloten wat te gaan drinken bij Fier aan het stadhuisplein en speelden spelletjes.
Midden: Milenka, Ilona en ik zetten de avond voort bij Beurs. Met wijn, nog meer wijn en martini’s. Foto was voor mijn diarrhea, dus.
Rechts: Helemaal mijn stijl.

tbd151152.3

Links: Hebben jullie gehoord over die oliebollen met Tony’s karamel zeezout? In een semi-dronken bui hadden Milenka en ik afgesproken dat we die gingen kopen. In Valkenswaard, drie uur heen en drie uur terug. En ik had het zo druk met mijn scriptie… oerdom.
Midden: En dan, het eindoordeel: ja, wel lekker. Absoluut geen dag reizen waard maar ‘t was gezellig en daar gaat het om.
Rechts: ‘s Avonds gingen we sporten en daarna werkte ik lang aan mijn blog. Donderdagochtend ging ik sporten, naar mijn scriptiemeeting en daarna werkte ik thuis verder. Ik begon aan deze chocoladeletter: súperlekkere hazelnootchocolade van de Lelie in Delft.

tbd151152.4

Links: ‘s Avonds dronk ik met Joran wat bij Café Ledig Erf en daarna sliep ik bij hem.
Midden: ‘s Ochtends was ik vroeg thuis en ging ik meteen sporten. Daarna keek ik Expeditie Robinson terug (holy shit, Soundos in de halve finale) en werkte ik weer aan mijn scriptie. ‘s Avonds maakte ik mogelijk de lekkerste pizza ooit (recept komt morgen online) (heel cool om dat te zeggen) en daarna ging ik richting Berkel.
Rechts: Daar sprak ik af met Nadine om wat te gaan drinken en bij de kletsen. Alle cafés in het dorp (= 4) waren vol dus we gingen met wijn naar mijn kamer, ook prima.

tbd151152.5

Links: Zaterdagochtend ging ik op tijd met mijn broertje naar Zoetermeer om snel een beetje te shoppen. Het was dikke sale bij de H&M, ik ging naar huis met twee broeken, een sportlegging en een trui voor 35 euro. ‘s Middags oefende ik de voorgerechtjes die mijn moeder en ik gaan maken voor kerst en ging ik even langs opa. Die avond ging ik uit eten met Joran en zijn familie, bij Brocante in Pijnacker. Ik heb zó lekker gegeten: gerookte zalm als voorgerecht, een lekkere witte vis (volgens mij was het kabeljauw) met allemaal lekkere aardappelhapjes en truffelsaus als hoofdgerecht en als toetje iets met chocolade en framboos.
Midden: Zondag deden we heel relaxed en ‘s avonds ging ik met hem en zijn vrienden naar een kerstconcert van het studentenkoor in de Janskerk. Zijn huisgenoot zong mee in het koor en ik vond het wel leuk om mee te gaan. Het was… heftig. De stukken met het hele orkest en het koor vond ik wel heel vet, maar die operasolo’s hoefden van mij niet. Vooral niet omdat dat externe, professionele zangers waren waar alle familie en vrienden dus niet speciaal voor kwamen. Verder vind ik die liedjes in het Latijn bést wel elitair gedoe en het publiek was net zo. Maar wel gaaf om eens mee te maken!
Rechts: Maandagochtend zat ik al om kwart over 8 in de UB en daar werkte ik met een studiegenootje hard aan onze scripties. We lunchten samen bij Luden en daarna ging ik even naar Floor.

tbd151152.6

Links: ‘s Avonds at ik kipwraps naar Ilona’s beroemde recept.
Midden: Dinsdagochtend werkte ik hard aan school, daarna ging ik billen trainen met Milenka. Zij had er de hele week nog een zere reet van dus volgens mij was ik een goede trainer. De rest van de dag was ik net iets te lui.
Rechts: Als avondeten at ik restjes van haricot verts, spekjes en pasta met kruidenboter.

tbd151152.7

Links: Ik zat in mijn kamer aan recepten te werken en Milenka en Ilona kwamen er gezellig bij met een fles wijn.
Midden: En ik lakte teennagels. Zij vonden het heel raar dat ik dat ok vond maar ik snap het probleem niet, haha.
Rechts: Woensdag was ik weer heel productief. Dit was mijn mega lekkere lunch waarvan het recept ook zeker nog online komt.

tbd151152.8

Links: ‘s Middags studeerde ik bij ‘t Koffieboontje met Milenka. ‘s Avonds moest en zou ik suiker eten en daarom bakte ik koekjes.
Midden: Donderdagochtend ging ik sporten in mijn nieuwe sportlegging. Ik vind ‘m niet supermooi (jullie kunnen ook echt veel met deze foto) maar hij was een soort van gratis en zit lekker.
Rechts: Daarna weer een nuttige scriptiemeeting!

tbd151152.9

Links: Die avond maakte ik dit bord eten met Ilona: spaghetti carbonara. Mislukte compleet maar was wél lekker. ‘s Avonds kwam Joran slapen.
Midden: En vrijdag waren we extreem lui. Ik werd ‘s ochtends wakker gebeld door de Jumbo omdat ik een verrassingspakket voor Milenka had gewonnen. Een tijdje geleden hadden we elkaar hier voor opgegeven en wij wonnen dus, ha. Ik haalde de doos meteen op en hield daarna een pre-kerstontbijt met Joran en een paar huisgenoten.
Rechts: ‘s Middags ging ik sporten met Ilona en ‘s avonds keken we Soof 2. Die viel onverwachts nogal tegen, helaas.

tbd151152.10

Links: Zaterdag had ik een heerlijk hectische werkdag van 8 tot 5. Het was superdruk in verband met kerst maar gelukkig stonden we met genoeg bezetting. Ik heb bijna de hele dag toastjes gesmeerd, prima taak voor mij. ‘s Avonds had ik een kerstdiner met Joran en zijn vrienden. Het was supergezellig en het eten was heerlijk. Hierboven zie je de proud parents van een foodbaby.
Rechts: Lichtelijk brak maar wel weer werken van 12 tot 7. Op Kerstavond keek ik de drie uur lange special van All You Need Is Love met Joran (hij had wat goed te maken, vandaar). Ha-ha.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten