The Beau Diaries 153 & 154: Vier kerstdiners, @keukenmeid en Famke Louise!? (clickbait)

9 jan 2018 | Leven

tbd153154.12

Hallo lezers! Ik heb het volgens mij al gezegd maar ik doe het nu nog even goed: een heel gelukkig nieuw jaar allemaal! Ik hoop dat jullie 2017 met net zo’n goed gevoel hebben afgesloten als ik dat deed en dat je minstens net zoveel zin hebt in dit nieuwe jaar! Ik heb een hele hoop plannen, waarvan ik er aan eentje al ben begonnen voor de jaarwisseling. Zoals ik hier al vertelde daagde het al langer bij me om meer recepten te posten en dat ben ik nu gaan doen. Ik heb een Instagramaccount gemaakt waar ik mijn creaties deel en af en toe (eetgerelateerde) stories plaats. Ik vind het gewoon echt vet leuk om hier zoveel mee bezig te zijn! Het account heet @keukenmeid en jullie zijn allemaal uitgenodigd om me daar te volgen 😉 Dan nog even over de afgelopen twee weken: ik had vier kerstdiners, verkleedde me helemaal in 2017-stijl, werkte me te pletter aan mijn scriptie en begon aan een serie.

tbd153154.1

Links: Mijn week begon (net als die van jou) met kerst. Ik werd wakker in Utrecht en nam na een pannenkoekenontbijt de trein naar Berkel. Daar bereidde ik met Joran alvast wat dingen voor het kerstdiner met mijn familie voor, want mijn moeder was werken. Rond de middag gingen we naar mijn neef en daar hebben we met z’n dertigen (nog niet eens de hele familie) kerst gevierd met een groot diner.
Midden: Hier schreef ik al iets over deze leuke avond!
Rechts: Ik ben totaal niet goed in fotograferen (zie alle fotodagboekjes én recepten van de laatste tijd) maar om de een of andere reden neem ik bij familie toch altijd die taak op me, zo ook vandaag. Het leuke glitterjurkje dat ik hier draag, had ik geleend van een huisgenoot. Ik heb ‘m drie diners achter elkaar gedragen en heb er echt heel complimentjes over gekregen! Op tweede kerstdag heb ik helemaal geen foto’s gemaakt: we sliepen uit, hadden een luie middag met een boek en bloggen en ‘s avonds ging ik met Joran en zijn familie uit eten in Delft. Sushi, daar had ik ook echt zó veel trek in! Was heel leuk!

tbd153154.2

Links: Woensdagochtend wilde ik een beetje op tijd weer naar huis, dus na een ontbijtje zei ik de boy vaarwel (de oplettende lezer heeft nu misschien door dat we elkaar een week lang ie-de-re dag hebben gezien, heftig) en stapte ik op de trein naar Overfight.
Midden: Daar had ik een héérlijke en productieve dag. Ik maakte de badkamer schoon en fixte zelfs het putje en schreef maar liefst drie blogs.
Rechts: ‘s Avonds had ik een soort healthy kerstdiner met huisgenoten wat uiteindelijk toch niet zo gezond werd met brood en dips.

tbd153154.3

Links: Mijn toetje was niet ongezond: het was mijn befaamde kwarktaart van dadels, havermout, kersen en kwark. En HALLO hoe geweldig is deze broek? Ik vond hem laatst in de sale bij de H&M in een veel te grote maat maar nam ‘m alsnog mee naar huis. Voor volgende kerst moet ik hem echt even goed innemen. Na het diner keken we Black Mirror. Ik ben geen seriekijker maar Black Mirror vind ik heel vet!
Rechts: Donderdag moest ik eigenlijk hard aan school werken maar daar kon ik me niet toe zetten. Uiteindelijk heb ik de hele dag zo net niks nuttigs gedaan, heel vervelend. ‘s Middags bereidde ik alvast de toetjes voor voor kerstdiner nummer vier met vriendinnen in Leiden. We waren niet compleet (Fiona zit in Duitsland en Nienke in Nicaragua) (ja je verzint het niet) maar het was natuurlijk nog steeds heel gezellig!

tbd153154.4

Links: Dit was het toetje dat ik maakte: perencrumble met witte chocolade en pecannoten. Was een succes! Rond 12 uur ging ik weer terug naar Utrecht met knallende koppijn (maar vooral een scriptie die in mijn nek hijgt) en zij gingen stappen. Zit er ff niet in, helaas.
Midden: Vrijdag heb ik voor 1 uur heel veel van mijn to do lijst af kunnen strepen, waaronder een beginnetje aan het werkplan voor mijn stage. Moet ik nog steeds indienen maar communicatie tussen drie partijen rond de feestdagen is hels. Met de lunch kwam Eline (mijn huisgenootje/vriendin uit Griekenland) langs! Heel leuk om haar weer eens te zien!
Rechts: Het was de bedoeling om aan onze Year Compass boekjes van vorig jaar te werken (klik hier voor een beetje uitleg) maar zij was die van haar vergeten. Ik bladerde die van mij wel even door en bovenstaand doel dat ik voor 2017 had gesteld vind ik zelf vrij hilarisch. Mislukt, ha.

tbd153154.5

Links: Oh! En we hadden warme chocolademelk met koekjes.
Midden: Toen zij weer naar huis ging, ging ik een uurtje sporten en daarna maakte ik gevulde appel.
Rechts: Zaterdag werkte ik van 8 tot 17. Een lange en drukke dag in verband met bijna-oudjaarsavond. Deze tip is een beetje laat maar wie weet voor volgend jaar hè: die oliebollen van AH om zelf af te bakken zijn niet te vreten maar de appelbeignets zijn goed. ‘s Avonds trof ik voorbereidingen voor mijn NYE-outfit en ging ik vroeg naar bed. 

tbd153154.6

Links: Ook zondag werkte ik weer van 10 tot half 3 en daarna deed ik nog wat voor mijn scriptie. In alle chaos meette ik Milenka op Utrecht CS waar zij snel mijn haar invlechtte. Ik ging naar een Oud & Nieuw-feestje bij Joran thuis waarvoor het thema ‘Oud Nieuws’ was. Wat schreeuwt nou meer 2017 dan Famke Louise?
Midden: Dus ik feestte die avond in de meest comfortabele outfit ooit, zie hierboven. Ik had zelfs lolly’s en fernandes en voelde me echt helemaal niet overdressed omdat iedereen het thema gelukkig serieus nam. ZO leuk!
Rechts: Het feest was echt heerlijk. Ik heb genoten van de mensen die eigenlijk niet mijn vrienden zijn (maar die van hem), van het vuurwerk, van iets teveel bier, van het haar dat niet in mijn gezicht hing, van de perfecte afspeellijst (die gebaseerd was op de meest beluisterde nummers van iedereen die er was) en van het aftellen met iemand waar ik een heel gelukkig nieuw jaar mee wil hebben. Zo’n avond waar alles precies aan klopte, fijn.

tbd153154.7

Links: De brakheid viel wonder boven wonder mee en ook het huis was met een groepje snel weer leefbaar. Ik ging niet te laat naar huis zodat ik toch nog wat aan mijn scriptie kon doen maar deed vooral niet teveel, zo op nieuwjaarsdag.
Midden: Dinsdagochtend werkte ik van 8 tot 13 en voordat ik naar huis ging, viste ik wat mooie borden uit de actiebak. Eten van een mooi bord zonder winnie de pooh plaatjes smaakt gewoon echt lekkerder. Én ik heb wat mooi servies nodig voor de foodfoto’s die ik steeds vaker maak.
Rechts: ‘s Avonds at ik superlekkere vegaburgers met huisgenoten en Joran en later die avond belde ik heel lang gezellig met Maudy. Wat dat vegaschap betreft: ik eet heel vaak geen vlees maar vleesvervangers koop ik eigenlijk nooit uit mezelf, tot nu!

tbd153154.8

Links: Woensdagochtend werd ik uit bed geschopt en zat ik om half 9 al aan mijn scriptie in de UB. Dat ging vet lekker tot een uur of 1, toen meette ik bij Lodewijk met een studiegenoot uit hetzelfde scriptiegroepje om er samen nog eens naar te kijken.
Midden: Aan het eind van de middag ging ik lekker sporten met Ilona en aan het eind van de avond ging ik weer naar Joran om dit riedeltje te herhalen.
Rechts: Ook donderdag weer om half 9 in de bieb. Als thuis de wekker gaat, ga ik eerst uitgebreid ontbijten en wil ik ineens perse zomaar vlogs kijken van alles en iedereen en voordat ik dan aan het werk ben, zijn we uren verder. Hij moet gewoon naar zijn werk dus ik moet ook uit bed, punt uit. Na een paar productieve uren, lunch ik met Ilona bij The Color Kitchen en daar werk ik nog wat aan mijn stagewerkplan.

tbd153154.9

Links: Daarna weer een uur sporten.
Midden: En ‘s avonds met het hele huis gezellig gourmetten als een soort verlaat kerstdiner! De zooi die het geeft houdt me tegen om het vaker te doen maar het was wel heel erg leuk nu!
Rechts: Daarna keken we weer Black Mirror. Seizoen 4 aflevering 3 is echt verschrikkelijk creepy en eng. Moet er wel bijzeggen dat ik altijd een schijterd ben met enge films of series.

tbd153154.10

Links: Vrijdag werkte ik thuis een beetje aan mijn scriptie en ‘s middags ging ik weer sporten met Ilona. Het zijn geen goede voornemens hoor, gewoon zin in. Trouwens, kijk hoe leuk onze kalender van Buik Billen Bonus is. Ik vind de marketing van AH zo heerlijk.
Midden: Als avondeten creëerden Ilona en ik iets heel lekkers met gerookte zalm. Ik maakte foto’s en zet het recept ergens deze week online!
Rechts: Later die avond dronk ik speciaalbiertjes met Ilona en Milenka bij Apperitivo en later bij De Beurs. Ik was echt even toe aan zo’n gezellige avond na al die dagen studeren!

tbd153154.11

Links: Het was wel een klein beetje laat geworden maar zaterdag heb ik weer een prima dag gewerkt van 1 tot half 9. Ik mocht avondeten halen uit de winkel en ging voor karamelzeezout-soesjes. Na één bakje van zes soesjes zit je al bijna aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid maar het is het waard, geloof me. ‘s Avonds kwam Joran langs en keken we de eerste aflevering van The Crown.
Midden: Zondagochtend scheen de zon! Díe hadden we lang niet gezien! Iedereen was er helemaal euforisch van en zo hebben ik en twee huisgenoten zeker een uur lang heel hard schoongemaakt. ‘s Middags voor de vierde keer deze week sporten!
Rechts: Als avondeten had Milenka gebakken aardappels en deze pakketjes gemaakt, zo lekker! De rest van de avond werkte ik weer hard aan mijn scriptie en toen was de “vakantie” alweer voorbij.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten