The Beau Diaries 155 & 156: Kappersperikelen, scriptie (ja nog steeds) en Gerlosss

29 jan 2018 | Leven

tbd155156.12

JAWEL het is zover: vandaag heb ik mijn scriptie ingeleverd! Nu is het tijd voor feest, chillen en een terugblik op de afgelopen paar weken. Van 8 tot en met 21 januari, de week daarna komt later. Het zal je niet verbazen dat dit dagboek nog veel uit het schrijven van mijn scriptie bestaat, maar gelukkig was er meer: ik kookte veel en lekker, liet eindelijk mijn oranje peenhaar herstellen, ging met mijn moeder uit eten hier in Utrecht en ging ook nog eens op wintersport in Oostenrijk!

tbd155156.1

Links: Geen flauw idee meer wat ik maandag heb gedaan maar ik vermoed werken (gezien de chocoladereep die ik eigenlijk alleen koop als ik net uit werk kom) (en die beloning eet ik oprecht niet in één keer op). Verder werkte ik waarschijnlijk aan mijn fotodagboek.
Midden: Oh! En volgens mij keek ik Soof 2 met huisgenoten! Vond het overigens geen aanrader terwijl ik normaal juist heel erg van die Hollandse films hou.
Rechts: Dinsdagochtend werkte ik weer hard aan mijn scriptie en ‘s middags kwam mijn moeder naar Utrecht. Ze wist niet eens meer hoe ik eruit zag, zei ze. We hingen wat haakjes en spiegels op in mijn kamer, dronken koffie en gingen daarna naar een pizzarestaurant aan de Oudegracht. Was echt een hele lekkere middag en avond zo! Later die avond ging ik nog even sporten.

tbd155156.2

Links: Woensdag was een volle dag: ‘s ochtends ging ik weer sporten, daarna snel naar de opticiën om mijn ogen weer eens op te meten en ‘s middags studeerde ik (en schreef ik het recept van de pizza quick tosti) bij de Coffee Company en later met Joran bij het Gegeven Paard.
Midden: Rond een uur of vijf hadden we allebei geen concentratie meer en toen gingen we voor bier en nacho’s op het Neude. Precies wat ik nodig had en het werd nog beter: als avondeten gingen we naar AnAn, een nieuw Vietnamees restaurant. Héél leuk en ook betaalbaar! Na deze avond bedacht ik een heel leuk plan om wat vaker géén pizza of sushi buiten de deur te eten. Ik wil dit plan op mijn verjaardag beginnen (17 maart) dus tegen die tijd schrijf ik er nog wel wat over!
Rechts: Donderdag werkte ik in de bieb aan mijn scriptie, ging ik naar een meeting met de begeleider en daarna dronk ik wat bij Lebowski met Floor.

tbd155156.3

Links: Vrijdag ging ik weer naar de sportschool en maakte ik dit grapje in mijn instastory. Ik ben zo hilarisch hè.
Midden: Daarna vrat ik mezelf weer helemaal vol met zelfgemaakte fluffy pannenkoeken (eiwit opgeklopt) met warme kersen en suiker. Toen ik deze foto plaatste, voelde ik me écht een waardige foodblogger.
Rechts: ‘s Middags werkte ik nog een paar uur en ‘s avonds at ik met mijn ouders, broertjes + een aanhang bij de Chinees. Heel gezellig! Zaterdagochtend ging ik naar de kapper om mijn uitgroei (en schade van de vorige keer, dat ook) bij te werken. Ruim twee uur later ging ik weer heel blij naar huis 🙂

tbd155156.4

Links: … om vanaf daar meteen met Maudy te gaan lunchen in het dorp. Allebei een broodje carpaccio natuurlijk, altijd. ‘s Avonds at ik met Joran en zijn familie bij zijn tante, die vét goed kan koken. Hier heb ik zo hard van genoten, ik wil dit ook kunnen!
Midden: Zondag werkte ik aan mijn scriptie, ging ik met mijn moeder op kraamvisite bij mijn nicht en haar kindje en maakte ik mijn barbecue pulled chicken pizza nog eens. Dit recept is gegarandeerd succes.
Rechts: ‘s Avonds ging ik snel langs huis in Utrecht en daarna naar Joran. Maandag zat ik weer lekker vroeg in de bieb om daar tot de middag aan mijn scriptie te werken. Daarna werkte ik thuis verder en dronk ik superclassy warme chocolademelk met Ilona.

tbd155156.5

Links: Ook deed ik boodschappen voor mijn avondeten. Ik had met wat restjes in de koelkast een recept in mijn hoofd en het kon niet anders dan lekker worden.
Midden: Holy shit, dat was het. En hoe culinair ziet dit eruit? Het recept vind je hier!
Rechts: Dit was dinsdagochtend. Aan de ene kant heel studentikoos (want: ik ging studeren) maar aan de andere kant zó niet want dit is voor mij op het moment uitslapen. Volle dag met sporten, lenzen ophalen en veel scriptie.

tbd155156.6

Links: ‘s Avonds flanste ik snel iets in elkaar met restjes. Best prima.
Midden: Woensdag werkte ik wéér de hele dag aan die scriptie. Spannend! Nog spannender: deze nieuwe badjas die me toestaat de hele dag sociaal geaccepteerd naakt rond te lopen.
Rechts: Het woordenaantal is maximaal 6600 en ik heb er op dit moment … bijna 10.000. Oké, citaten en tabellen mogen daar nog vanaf maar ik vrees toch dat 6600 ‘m niet gaat worden. Later deze week hoorde ik gelukkig dat er voor ons onderwerp een uitzondering werd gemaakt.

tbd155156.7

Links: Woensdagavond kwam Joran langs om samen te eten en Black Mirror te kijken ♥
Midden: Donderdag ging mijn scriptiemeeting helaas niet door (en dat is echt balen want die hulp is heel nuttig maar verder werkte ik wel zelf nog goed verder. Ook trotseerde ik de storm om twee fietsen naar de fietsenmaker te brengen. Binnenkort begint mijn stage in Amersfoort en daar wil ik een fiets op het station zetten zodat ik niet elke ochtend gedoe heb met bussen. Maar ik had dus twee kapotte fietsen: de een heb ik laten repareren en de ander was gewoon al een kutding an sich en die heb ik ingeleverd voor korting op een mooie, opgeknapte tweedehands. HEEL blij mee! (op de foto zie je onze achtertuin/fietsenkerkhof)
Rechts: ‘s Avonds hing ik voor de tv met huisgenoten, at ik restjes en rond half 12 werd ik opgehaald door mijn ouders en broertjes. We reden die nacht namelijk naar Gerlos in Oostenrijk om daar een paar dagen te skiën! Ik heb ook een stuk gereden in Duitsland en dat ging prima (had ik nog nooit gedaan maar rijden op Duitse snelwegen is dus echt een vak apart) ondanks de regen en storm.

tbd155156.8

Links: Om 12 uur stapten we de skilift in. Er lag ZO mega veel sneeuw, niet normaal. Bovenop de berg lag soms wel 2,5 meter.  Deze eerste (halve) dag hebben we heel lekker geskied! Leuk skigebied ook trouwens, maar dat wist ik al want hier waren we 3 jaar geleden ook.
Midden: Daarna gingen we naar de Milchbar in het dorp voor glühwein en pizza’s. Nog even geen schnitzel vandaag.
Rechts: Ook zaterdag weer de hele dag skiën!

tbd155156.9

Links: We zijn fanatieke skiërs maar ook een beetje luxepoezen want iedere dag hebben we minstens twee pauze’s op de piste. Rond 11u voor koffie en apfelstrudel met vanillesaus.
Midden: En ‘s middags voor fritatensoep met brood en limonade. En dat is echt precies wat je dan nodig hebt.
Rechts: Na het skiën weer lekker ergens instorten na één mok glühwein.

tbd155156.10

Links: En vanavond wél wienerschnitzel jaaaa ♥ Ik bestel die van mij altijd met preiselbeeren, een soort cranberryjam die vet goed samengaat met schnitzel. Onthouden!
Rechts: Zondag bleef ik een dagje in het appartement want helaas helaas komt de deadline van mijn scriptie steeds dichterbij. Op zich vond ik het niet zo erg, was allang blij dát ik mee kon op wintersport. Mijn laptop is na vijf en een half jaar langzaam aan het sterven (klinkt als een koelkast, werkt zo traag als dikke stront) en daar ergerde ik me wel aan.

tbd155156.11

Links: Deed wel nog een beetje zielig op Instagram maar heel eerlijk: het was best een lekkere dag zo. Ik was heel productief!
Midden: Schnee
Rechts: Toen de rest klaar was met skiën, ging ik natuurlijk weer mee voor glühwein en pizza’s. Die avonden uit eten zijn altijd zo relaxed en gezellig!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten