The Beau Diaries 157 & 158: Eerste stagedag, AFGESTUDEERD (soort van) en kinderfeestje

8 feb 2018 | Leven

tbd157158.12

Afgestudeerd ja, dat lees je goed! Dit dagboek van de afgelopen twee weken begint met de grootste spoiler ooit: alle tijd en energie die ik in mijn scriptie heb gestopt, werd beloond met een heel mooi cijfer. Het is dat ik nu nog vrijwillig vijf maanden stage ga lopen, maar officieel ben ik gewoon a f g e s t u d e e r d. Ik heb precies tweeënhalve dag van de vrijheid mogen genieten want op de 1e van de maand begon mijn stage, die me zwaarder valt dan verwacht. Eerst even terug naar dit dagboek: de eerste paar dagen was ik nog in Oostenrijk met mijn ouders, ik werkte kéihard aan mijn scriptie, had een huisfeestje en voor het eerst in maanden weer een avondje uit in de stad, kookte een paar heerlijke gerechten en ging een ochtendje naar Amersfoort met huisgenoten.

tbd157158.1

Links: Ook maandag bleef ik nog een dagje in het appartement om aan mijn scriptie te werken. Ik ging echt lekker maar ‘s middags was ik er dan ook wel he-le-maal klaar mee, dus ik ging mee glühwein drinken. Dinsdag gelukkig wel nog een dagje skiën in de zon.
Rechts: Mooie pose. Eind van de middag laadden we de auto weer vol en reden we terug naar Nederland. Gerlos is trouwens echt een heel leuk skigebied, zeker als je bijvoorbeeld met vrienden gaat want de après ski zag er prrrrima uit. Ben zelf niet geweest want daar had ik geen behoefte aan.

tbd157158.2

Links: Utrecht ligt op de route vanuit Oostenrijk dus ik werd ‘s nachts weer thuis afgezet, heel fijn! Ik sliep uit en lunchte daarna met Floor en Marloes bij Walden. De lunchkaart is helaas veranderd (en gehalveerd) maar ik blijf fan van het eten daar. Dit keer ging ik voor de burger en die was lekker smeuïg en gewoon echt goed. ‘s Avonds kwam Joran langs.
Midden: Donderdag ging de scriptiemeeting weer niet door en dat vond ik echt kut want ‘t was de allerlaatste. De begeleidster kon er echt niks aan doen en gelukkig was de begeleiding de rest van de periode vet goed, dus we kwamen er zelf ook wel uit. We zaten bij Het Gegeven Paard en ik at er een superlekkere Italiaanse tosti. Daarna dronk ik koffie bij Stach met Pascale.
Rechts: En ‘s avonds maakte ik deze risotto voor mij en huisgenoten.

tbd157158.3

Links: Vrijdag sportte ik, deed ik nog wat aan mijn scriptie en maakte ik deze pompoenpannenkoekjes nog eens. ‘s Avonds had ik namelijk een (verlaat kerst?) diner met studievriendinnen. Had sommigen van hen al heel lang niet gezien dus dat was heel gezellig!
Midden: Zaterdag had ik een lange, maar lekkere werkdag van 8 tot 5 en daarna had ik vet veel zin om lekker te koken. Ik kocht voor het eerst burrata!
Rechts: Verder had ik een hele relaxte avond met Milenka en lekker veel chocola. Deze van Johnny Doodle is echt zó’n dikke aanrader als je van zoet/hartige combinaties houdt.

tbd157158.4

Links: En deze had ik meegenomen uit de Lidl in Gerlos, een reep pure chocolade met walnoot en vijg. Geen reet aan.
Midden: Dit was het resultaat van mijn experiment met burrata. Het was goddelijk en het recept vind je hier!
Rechts: Zondag was de laatste hele dag voor mijn scriptie dus daar was ik nog veel mee bezig. Tussendoor ging ik nog b00ty trainen met Milenka en daarna had ik nog dagen spierpijn.

tbd157158.5

Links: Ennnn daarna weer verder. Nog 24 uur te gaan. Moet trouwens wel zeggen dat het me over het algemeen heel erg mee is gevallen, die scriptie. Ik was dan ook wel op tijd begonnen en werkte er veel aan, daardoor had ik deze laatste dagen absoluut geen stress.
Midden: ‘s Avonds had ik Ilona gevraagd om tomatensaus voor me mee te nemen uit de winkel maar ze kwam thuis met tomatenpuree. Ik dacht ‘gadver dat wordt helemaal niks’ maar met een paar scheuten wijn, knoflook, ui en courgette werd het sauzig en bést wel lekker. Good save.
Rechts: Maandag zette ik de allerlaatste puntjes op de i en daarna leverde ik eindelijk dat boekwerk in. BLIJ! OPLUCHTING! Maar ook bovenstaande tafereel.

tbd157158.6

Links: De hele wereld ligt voor me open!!!
Midden: Eerst genieten van koffie en taart bij Rocking Chair met Ilona. Ondertussen werkte ik aan mijn fotodagboek.
Rechts: ‘s Avonds keek ik domme tv met Ilona en Milenka (begon met RTL Boulevard en eindigde met conspiracy theories van de maanlanding) (wisten jullie dat het dus alleen maar Amerikanen is gelukt VIJFTIG jaar geleden, ja weet niet hoor maar ik heb nu ook twijfels) en dinsdagochtend ging ik met diezelfde huisgenoten naar Amersfoort voor (alweer) koffie en taart bij Blur Your Life. We gingen helemaal daarheen omdat ik daar een fiets op het station wilde zetten voor stage.

tbe157158.7

Links: ‘s Middags ging ik sporten en daarna deed ik friettafel met huisgenoten. Het was Milenka haar verjaardag en die avond gaf zij een ‘kinderfeestje’. We wilden eigenlijk Happy Meals eten maar zolang McDonalds hier niet bezorgt, is dat veel te onhandig.
Midden: Spijkerpoepen! Ben ik echt goed in!
Rechts: En bellenblaas, jongens, wat een feest. Uitgaan ging i.v.m. spetterende omstandigheden niet meer door (not me).

tbd157158.8

Links: Woensdagochtend voelde ik me heel erg prima en ik ging al redelijk vroeg weer op pad. Mijn eerste stop was bij Bar Beton waar een oud-collega van me zijn laatste werkdag had. Ik dronk koffie, we kletsten bij en ik werkte ook nog een beetje aan mijn blog. Daarna lunchte ik met Floor bij Rabarber: superleuke tent als je eens een keer wat gekker wil eten. Bij ieder gerecht op de menukaart was er minstens één ingrediënt dat ik niet kende, hou ik van.
Midden: Was een supergezellige middag! ‘s Avonds maakte ik pita gyros (die niet helemaal volgens traditioneel recept werden ;)) waarvan je het recept hier kunt vinden.
Rechts: ‘s Avonds dronk ik wijn met Ilona, Milenka en Violet bij Zies want ik had wat te vieren: ik had die middag gehoord dat ik een ZEVENENEENHALF had gehaald voor mijn scriptie. ZO hoog! ZO ontzettend blij mee! Ik heb mijn studie gehaald, woehoe!

tbd157158.9

Links: Donderdag had ik mijn eerste stagedag. Ik zat al om 10 voor 8 in de trein richting Amersfoort.
Midden: ‘s Avonds was ik laat thuis maar ik had nog wel zin om lekker te koken. Ik had nog bijna alles in huis voor nog een keer pita gyros, dus dat werd ‘m.
Rechts: Ook ging ik die avond voor het eerst sinds eeuwen weer eens mee uit. Door mijn scriptie kon ik me heel lang geen brakke dagen veroorloven maar nu is dat gewoon weer prima. Ik liet me overhalen om naar de EKKO te gaan (vind het daar nooit leuk) maar het werd echt een heerlijke avond. De muziek was precies waar ik zin in had (volgens mij was het zero’s night ofzo) en ik kwam een vriendin van in Thailand tegen. We hebben daar heel lang samen gereisd maar daarna heb ik haar eigenlijk nooit meer gezien omdat ik ook vrij snel naar Griekenland vertrok. Was ZO leuk om haar weer te spreken!

tbd157158.10

Links: Pitabroodje voor het slapengaan.
Midden: Het had dus prima geweest maar ik was vrijdag niet eens brak. Ilona voelde zich ook goed dus we gingen samen sporten en daarna nog even naar een winkelcentrum in de buurt. Kwam helemaal voldaan thuis met een mooi nieuw bord en een grillpan.
Rechts: Ik maakte ‘s avonds die gekke Griekse stamppot.

tbd157158.11

Links: Uitgebreide fotoshoot.
Midden: Zaterdag sliep ik uit en daarna werkte ik van 12 tot half 9. ‘s Avonds zou ik eindelijk Joran weer zien maar die was keihard gevloerd door buikgriep en bleef dus lekker bij zijn moedertje 😉
Rechts: Zondag sportte ik en dronk ik thee bij ‘t Koffieboontje met Ilona en Milenka. Drie keer raden wat ik op zondagavond om 20.30 deed. Het begint met de L en eindigt op uizenmoeder.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

  1. B

    Gefeliciteerd met je bachelor! Goed gedaan joh.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten