The Beau Diaries 159 & 160: Ziektekiemen, spannende prijzen en een professionele wending

20 feb 2018 | Leven

tbd159160.11

Hallo lieve lezers! Hier weer een fotodagboek van mij! Wat geniet ik weer van het bloggen zeg, dat koken en eten is écht mijn ding. Heerlijk. Dat deed ik de afgelopen twee weken dus ook weer lekker veel, maar daarnaast ging ik ook nog naar de ladies night van Fifty Shades Freed (en ik én mijn huisgenootje wonnen een prijs haaaaahaha) en had ik een gezellige avond met vriendinnen. Helaas had ik ook wat gedoe met stage (maar dat is nu allemaal zo goed als gefixt en ik ben weer tevreden) en werd ik ook nog eens ziek. Niet mijn meest optimale weken maar dat is oke.

tbd159160.1

Links: Maandag had ik een dagje stage maar tegen het einde van de dag begon ik heel langzaam ziekig te worden. Kut, maar ergens ook wel prima want ik ging die avond naar Joran en die was zo ziek geweest dat hij me anders nog wel aan had gestoken met verdwaalde bacillen. Dinsdag ging ik weer naar stage maar ook vandaag was ik niet in topvorm. Paracetamol hielp me de dag door. ‘s Avonds hing ik met huisgenoten voor de tv en ging ik vroeg naar bed.
Midden: Woensdag zelfde verhaal: ik kwam helemaal opgebrand thuis en kon zelfs een huilbui niet meer bedwingen. Ka-pot. Daarom bedacht ik dat het me wel op zou vrolijken om met Milenka en Ilona naar de ladies night van Fifty Shades Freed te gaan. Ilona won een spannend pakket en ik bleek achteraf een gezichtsbehandeling te hebben gewonnen, zo leuk! De film zelf was echt belachelijk slecht. Nog slechter dan die hiervoor, als je ‘t mij vraagt.
Rechts: Daarna stortte ik in maar ik had deze avond ff nodig.

tbd159160.2

Links: Donderdag bleef ik ziek thuis van stage. Ik heb me dus in de eerste week al ziek moet melden, daar baalde ik wel van, zeker omdat ik vrijwel nooit ziek ben. Ik heb de hele dag op bed of op de bank gelegen met de tv aan en vooral met mijn ogen dicht. Joran was inmiddels wel weer beter en kwam voor me doen en haalde boodschappen ♥
Midden: Vrijdag moest ik eigenlijk werken maar ook dat zei ik af. Ik sliep weer veel maar maakte met Ilona wel nog deze heerlijke hotdogs.
Rechts: Dit is wel waar toch? ‘s Avonds kwam Joran weer langs. Ik leefde op en hij… werd weer ziek. Geen grap.

tbd159160.3

Links: Dus zondag lag hij de hele dag op de bank en heb ik hém verzorgd. We chillden de hele dag op de bank en keken de Olympische Spelen. ‘s Avonds ging ik naar Nienke in Rotterdam, die weer terug is na een paar maanden in de jungle van Nicaragua.
Midden: Friettafel! Gezellig!
Rechts: Die nacht sliep ik bij mijn ouders in mijn lekkere bed (bed dat bij mijn ouders staat is zoveel fijner dan mijn krakkemikkige studentending) en ‘s ochtend ging ik even langs de ouders van Joran om wat spullen voor hem op te halen. Daarna ging ik naar Maudy voor gezelligheid en rond de middag ging ik weer naar Utrecht.

tbd159160.4

Links: Ik draaide wat wasjes en maakte voor het eerst hasselbacks. Het recept vind je hier! Oh, en natuurlijk keek ik De Luizenmoeder, Soof én Zondag met Lubach.
Midden: Maandag weer de hele dag stage!
Rechts: ‘s Avonds had een huisgenoot een brownie gebakken met een laag cookie dough. Die was god-de-lijk. Was een hele fijne avond!

tbd159160.5

Links: Ook werkte ik het recept van de hasselbacks uit. Dinsdag ging ik weer naar stage en daarna at ik bij Joran.
Midden: Woensdag was een heerlijke dag. Ik was vrij en ging ‘s ochtends vroeg sporten met Ilona.
Rechts: Daarna ging ik uitgebreid boodschappen doen bij een Albert Heijn XL waar ze dus echt álles hebben.

tbd159160.6

Links: Daar maakte ik deze lekkere tortizza’s met honingmosterd pulled chicken en appel van.
Midden: Man, echt, ik voelde me zo goed en op dreef vandaag. Ik genoot even van het zonnetje en ging daarna weer aan de slag met mijn blog.
Rechts: De rest van de middag ruimde ik de kast onder de trap op. Daar viste ik onder andere twee printers uit, een radio, een ijsmachine en een chocoladefontein. En ‘t was van niemand. Ik zou het persoonlijk ook ontkennen als dit bord van mij was.

tbd159160.7

Links: En de heerlijke dag continues… Ik stond weer in de keuken voor deze banh xeo. Het recept voor deze Vietnamese pannenkoekjes vind je hier!
Midden: Donderdag ging ik weer naar stage en … ik besef me nu dat ik nog nooit heb verteld waar ik stagiaire ben. Dat is bij de redactie van Smulweb! Op filmdagen is er laaaadingen met lekker eten. Love it!
Rechts: Tijdens de lunch liep ik met een paar collega’s even door de kringloopwinkel naast het kantoor. Daar zag ik heel veel leuk servies, volgende keer neem ik geld mee!

tbd159160.8

Links: ‘s Avonds stond ik drie kwartier op een soort crosstrainer en ondertussen las ik het boek ‘In mijn dromen’. Vind het geen hoogstandje qua verhaal maar het leest wel lekker! Daarna genoot ik van Temptation met huisgenoten.
Midden: Later die avond ging ik met Milenka en Ilona naar Tivoli. Daar heb ik heel lang staan praten met iemand die net als ik in Thessaloniki heeft gestudeerd (ik kende hem niet maar Ilona wel) en dat vond ik echt ZO leuk! Klinkt sneu maar ‘eindelijk iemand die het snapt’. 
Rechts: Ik was niet zo laat thuis dus vrijdag ook helemaal niet brak. Ik deed rustig aan en trakteerde mezelf op deze lekkere lunch. Het recept komt snel online!

tbd159160.9

Links: Ik werkte van half 3 tot half 9 en dat was zwaar want om onverklaarbare reden was ik strontchagrijnig. Heb je weleens. Na werk dronk ik wijn en at ik nacho’s met Joran bij Jozef op de Mariaplaats. Daar was ik nog nooit geweest maar vond ‘t leuk!
Midden: Zaterdag sliepen we uit, lunchte ik weer met die wraps (en deze zoenen waar ik echt een heel groot zwak voor heb) en daarna ging ik nog even sporten. Vervolgens werkte ik weer van 4 tot 10 en ook vandaag was ik niet te genieten. Eenmaal thuis dook ik meteen mijn bed in om de schade te beperken.
Rechts: Zondag ging beter: ik startte rustig op met een ontbijt op bed half in de zon.

tbd159160.10

Links: Verder deed ik de hele dag heel veel administratie-achtige dingen voor stage en mijn studie, draaide ik wasjes en tussendoor lunchte ik met fluffy pannenkoeken met spek, suiker en stroop.
Midden: ‘s Avonds kwam Floor eten en samen zetten we mijn nieuwe aanwinst in elkaar: een super fancy fotolamp met daglicht! Jawel! Ik heb er inmiddels één gerecht mee gefotografeerd en ik ben nog niet heel enthousiast. Maar dat ligt waarschijnlijk meer aan mijn fotografieskills dan aan de lamp want het licht is echt top.
Rechts: Toch geruststellend dat ik niet helemáál vastzit aan een contract hè.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten