The Beau Diaries 163: Vriendinnentherapie, Zonder Vlees en HEMA-event

13 mrt 2018 | Leven

tbd163.7

Het bloggen gaat lékker maar nog niet heel steady: één extreem drukke maandag en ik ben van de rit. Maar hier ben ik weer met een dagboek van een superleuke week. Ik ging onder andere naar Amsterdam voor een persevent van HEMA (wow wat?), leefde me uit bij het Tony’s-schap in de Intratuin, bereidde me voor op mijn tweede wintersport van dit seizoen en deed mee aan de Nationale Week Zonder Vlees. Hoe dat ging… Eh ja, dat lees je dus hieronder.

tbd163.1

Links: Maandag had ik de hele dag stage en vandaag was de eerste dag van de Week Zonder Vlees. Tijdens de lunchpauze ligt de tafel helemaal vol met lekkere dingen waarvan toch wel een groot deel vlees is of bevat. Ik vond het verder niet heel moeilijk vandaag, met een pot Speculoos maak je me ook blij.
Midden: Ook dinsdag ging ik weer naar stage en ‘s avonds kwamen vriendinnen helemaal naar Utrecht om bij mij te eten! Eentje met vers overwonnen onafhankelijkheid, eentje met liefdesverdriet, eentje met een nieuwe vlam en nog twee steady figuren (waaronder ik, we mogen van een wonder spreken). Topavond. Ik maakte voor de zoveelste keer mijn vega lasagne (die doet het al-tijd goed bij gasten) en het was zo gezellig om weer even samen te zijn!
Rechts: Dit + wijn = fijn.

tbd163.2

Links: Woensdag was weer de meest heerlijke dag van de week. Ik sportte en las tegelijk dit boek (maar vind het tot nu toe niet heel boeiend) en daarna deed ik boodschappen voor weer twee keer uitbundig koken. Dát is mijn woensdag, zo lekker.
Midden: Ik maakte o.a. voor het eerst shakshuka en dat was écht een succes! Het recept vind je hier!
Rechts: En knoeide nog wat met augurken (en zelfs dat werd lekker!).

tbd163.3

Links: Donderdag begon als een gewone stagedag, maar tegen het einde van de middag ging ik naar de paasei pop up store van HEMA in Amsterdam. En ik kan jullie nu allemaal in de waan laten dat ik daar was voor Keukenmeid, met mijn magere 150 volgers, maar laten we eerlijk zijn. Je bent niet snel cool genoeg voor de HEMA. Ik was daar dus voor Smulweb, mijn stage, en het was fucking heftig. 
Midden: Ik was dus nog nooit bij een persevent geweest (duh) en het coole Instagrammeisjes-gehalte was ZO HOOG. Ik wist gewoon niet waar ik moest kijken. Van schaamte, soms. Maar het was serieus wel heel vet! De rainbow cake op de foto was trouwens niet alleen heel mooi, maar ook superlekker. Net als alle paaseitjes, hippe drankjes, koekjes en weet ik het allemaal. Niet normaal.
Rechts: Zie me onwennig zijn. Ik en mijn collega waren ook wel ietsie underdressed want zo’n happening hadden we niet verwacht.

tbd163.4

Links: Oja, niet lachen, maar ik was dus voor de (denk ik) derde keer ooit in het centrum van Amsterdam. Mijn ouders zijn geen tokkies ofzo, maar als Rotterdammer kom je gewoon niet zo snel in de hoofdstad. Wat heb ik daar nou te zoeken? Dus ik vond het stiekem ineens wel overweldigend, met trams iedere twee minuten.
Midden: Donderdagavond moest ik het allemaal nog ff verwerken en deed ik niks spannends. Vrijdagochtend ging ik sporten en ‘s middags en ‘s avonds werkte ik bij de AH. Dit was mijn avondeten: die Borek stengels (filodeeg met spinazie en kaas – waar lijkt dit op?) zijn aanraders!
Rechts: Na werk lag ik al in pyjama op de bank toen mijn huisgenoten vroegen of ik naar ze toe kwam in de stad. Bijna tegelijkertijd vroeg Joran of ik mee uit ging. 1 + 1 = 2 en zo werden we met z’n allen dronken bij Café Vrienden. Deze foto was voor een via via-jongen waar ik zo mijn bedenkingen bij heb.

tbd163.5

Links: Ik ben echt zo kut. De veggieburgers bij de McDonalds zijn zo duur, dus ik dacht: ‘fuck it, doe mij maar een filet o fish midden in de week zonder vlees’.
Midden: Om vervolgens te bedenken dat kipnuggets er dan ook nog wel bij konden. En zo eindigde mijn midweek zonder vlees.
Rechts: Zaterdag deden we als echte burgers boodschappen (maar dan wel voor een brak ontbijt) en tegen het einde van de middag gingen we samen richting onze ouders. Ik naar die van mij en hij naar die van hem. ‘s Avonds keek ik de finale van WIDM (terwijl ik geen aflevering heb gezien van dit seizoen) en ging ik heel vroeg naar bed.

tbd163.6

Links: Ik sliep het klokje rond en daarna kwamen Fiona en Maudy langs om wat skispullen te passen voor onze wintersport. We hebben er zoveel zin in!! Maudy en ik gingen daarna naar de Intratuin om te lunchen en daar bestelde ik compleet per ongeluk (ECHT!) een tosti bbq chicken. Was wel lekker gelukkig.
Midden: Oh en de Intratuin blijkt dus een mega assortiment aan Tony’s repen te hebben, waaronder heel veel limited editions. Ik kocht er vier die ik nergens meer had kunnen proeven: wit stracciatella, melk stoofpeer, melk discodip popcorn en donker melk met zeezout en rogge. De laatste vond ik het lekkerst.
Rechts: ‘s Middags ging ik met drie volle tassen (skischoenen en kleding moesten mee…) terug naar Utrecht en daar had ik een lekkere avond met koken en veel tv.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten