The Beau Diaries 164: Burgers, birthday brietaart en Alpe d’Huez!

20 mrt 2018 | Leven

tbd164.8

Bonjour bonjour! Een fotodagboek vanuit Frankrijk! Ik en mijn vriendinnen zijn extreme lucky girls die genieten van een wintersportvakantie (en de zon!) maar daarover zien jullie in het volgende dagboek nog véél meer! De week voorafgaand kookte ik wederom de sterren van de hemel (wat is bescheiden?), liep ik een extra dag stage en ik ging ook nog een avond uit eten bij Beers and Barrels. Oh! En ik vierde mijn verjaardag in de bus en met de lekkerste en meest toepasselijke taart ooit 😉

tbd164.1

Links: Maandag was een typische stagedag en daarna stond ik in de keuken voor deze hartige pannenkoeken uit de oven. Het recept heb je hier al kunnen lezen!
Midden: ‘s Avonds zou ik met Ilona, Milenka en Joran naar een pubquiz in de stad gaan, maar dat zat een kwartier voor aanvang al helemaal vol. Daarom dronken we speciaalbiertjes bij De Poort, ook gezellig!
Rechts: En we speelden Cards Against Humanity, heerlijk spel hahaha.

tbd164.2

Links: Ook dinsdag ging ik weer naar stage (wat ik er precies deed, vergeet ik telkens al na een dag dus meer dan dat kan ik je niet vertellen) en zelfs woensdag was ik daar te vinden. De week hierna (oftewel nu) ging ik namelijk vrij onverwachts op vakantie en daarom moest ik even voorwerken.
Midden: Woensdag maakte ik voor mij en Joran deze mega dikke vegaburger gemaakt van bieten en feta. Het duurde nogal lang maar het resultaat was het totaal waard. Het recept komt ergens deze week nog online!
Rechts: Daarna ging ik nog even sporten en ineens kwam ik er dus achter dat Habiba bést wel lekker is. Verder vind ik Boef een vervelend ventje en ik besef me nu (nu ik dit typ en de fotocollage dus al gemaakt heb) dat ik hem precies die aandacht geef waarvan ik vind dat ‘ie het nooit meer mag krijgen. Kut.

tbd164.3

Links: Sfeerverlichting @ Overvecht.
Midden: Donderdag nog één dagje stage voor de vakantie. Hier zie je mij als cameravrouw want de professional is op huwelijksreis.
Rechts: Ik keek al de hele week uit naar donderdagavond want ik ging uit eten met Joran! We reserveerden een tafeltje in het overvolle Beers and Barrels aan de haven en aten daar deze MEGA bbq chicken samen helemaal kaal. Het was zo lekker en echt een heerlijke avond!

tbd164.4

Links: Vrijdag had ik een hele drukke dag: ik draaide een wasje, deed uitgebreid boodschappen, pakte mijn tas in voor wintersport, kookte nog één recept en deed verder van die taken die echt nog even moesten gebeuren. Zoals iemand machtigen voor de verkiezingen van de week. Rond 3u vertrok ik naar de bus die mij en Maudy, Nienke en Fiona naar Alpe d’Huez zou brengen. Ready to go! ZIN IN!
Midden: Rond 4u gingen we rijden en de volgende ochtend kwamen we om 9u aan. Belachelijk lange reis die ons eigenlijk alles mee is gevallen. We vermaakten ons prima met flesjes rode wijn (stiekem) en het vooruitzicht naar een fucking gratis wintersport in de Franse Alpen.
Rechts: Om 12u deze nacht begon mijn verjaardag! Tweeëntwintig werd ik vandaag, jongens, stop de tijd. Slapen ging de rest van de nacht helemaal kut.

tbd164.5

Links: Helaas konden we pas laat ons appartement in. Daarom dwaalden we wat door het dorpje en aten we taart (want het was nog steeds mijn verjaardag) om de tijd te doden. Ik moet zeggen dat ik wat wintersport betreft nogal team Oostenrijk ben maar die Franse taartjes zijn wel echt top.
Midden: Mijn échte echte verjaardagstaart kwam die avond: brie en chorizo met kaarsjes! Dat was ook meteen ons avondeten voor de welkomstborrel van Husk.
Rechts: En ik kan je vertellen dat dat een zeer slechte bodem was.

tbd164.6

Links: Maar leuk was het feestje wel. Er waren nog wat van die ultrahippe influencers die hierheen waren gestuurd door Husk en Lipton Ice Tea en daar heb ik me goed bij voor lul gezet want wist niet wie ze waren. Sophie Milzink, Robin Zomer… die gang. Sorry, ik kijk geen YouTube.
Midden: Zondagochtend ging de wekker om kwart over 8 en om iets voor 10 stonden we fit and fabulous op de piste. ‘s Ochtends was het weer prima, ‘s middags helaas wat minder maar het was een heerlijke dag.
Rechts: Een bak dure patatjes en een blik cola en we kunnen weer!

tbd164.7

Links: Maudy ging voor het eerst een echte piste af en dat ging gelukkig zó goed! Heel leuk!
Midden: ‘s Middags gingen we naar een après-ski borrel van Husk maar dat stelde niet zoveel voor. Daarna stapten we in de verkeerde bus waarmee we vervolgens door half Frankrijk hebben getourd voordat we werden gedropt bij de supermarkt.
Rechts: De rest van de avond zaten we rustig in ons appartement (inkopen van hierboven nog ff bewaard) en we gingen lekker vroeg naar bed.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten