The Beau Diaries 165: #blessed, brie en bikinishoot

27 mrt 2018 | Leven

tbd165.13

Bonjour lezers! Wat heb ik een belachelijk geweldige week achter de rug. Gewoon ff als herinnering, niet om het erin te wrijven: ik won dus een wintersport naar Frankrijk en mocht drie vriendinnen meenemen. Een ruime week met lievelingsmensen, echt, ik heb er zo van genoten #blessed. Naast skiën deden we nog veel meer, zoals kilo’s brie vreten, een kroegentocht en een fotoshoot in spannende kledij. Dit moet je lezen –> –> –>

tbd165.1

Links: Maandagochtend kon niet beter beginnen: de zon scheen heftig en er was geen wolkje aan de lucht. Ik en Fiona haalden baguettes voor het ontbijt en daarna vertrokken we met z’n vieren met de skilift naar boven.
Rechts: Rond een uur of 12 zochten we een mooi terras op de piste uit voor een warme chocolademelk. Fiona en ik deden ondertussen nog wat pistes, de rest heeft hier volgens mij wel 2 uur liggen bakken. Ook dát is wintersport.

tbd165.2

Links: Hoe perfect wil je het hebben!?
Midden: Na nog wat uurtjes skiën, chillden we in ons appartement en in de lobby (want dat was de enige plek met wifi – ben ik heel verwaand als ik dat écht niet vind kunnen?) deed ik nog wat ‘business’. Beetje blogs afmaken, dus.
Rechts: ‘s Avonds hadden we met de hele groep + influencers en friends een kroegentocht door Alpe d’Huez. Was heel leuk! Tot de 4e kroeg, toen was ik er wel klaar mee. Ik heb er helemaal geen foto’s gemaakt behalve deze van mijn restjes pasta als midnight snack.

tbd165.3

Links: Dinsdag was een heerlijke dag op de berg. Een meisje van de groep, Dewi, ging met ons mee omdat haar vriendinnen ongeveer nooit wilden skiën. We gingen met z’n allen naar Pic Blanc, de top van het gebied en een supermooi uitkijkpunt.
Midden: Vanaf daar gaan er alleen maar zwarte pistes naar beneden en daar hadden Fiona, Dewi en ik wel zin in. Een van die pistes gaat onder andere door een grot, hoe vet! Zoiets had ik nog nooit gezien!
Rechts: Aan het begin van de afdaling stond een bordje met ‘Warning! Very difficult!’ maar ik dacht dat dat wel mee zou vallen… My god, dit was met zekerheid de meest heftige piste die ik ooit heb gedaan. We zijn een uur onderweg geweest en het was zwáár maar zo gaaf! Zo’n adrenalinekick krijg ik nog maar zelden van skiën.

tbd165.4

Links: Woehoe!
Midden: ‘s Middags genoten we van toastjes brie, chorizo en wijn. Ik denk dat we deze week bijna 3 kilo brie hebben gegeten met z’n vieren. Om over de hoeveelheid lege flessen die we naar de glasbak moesten brengen nog maar niet te spreken.
Rechts: Die avond gingen we richting de chaletjes van de influencers, daar waren we namelijk uitgenodigd voor hun huisfeestje. Dikke cokeparty zou je verwachten van die bekende mensen maar nee, we kwamen aan (we waren de enige outsiders zelfs) en ze zaten in een kring doen, durven of de waarheid te spelen. Geen joke. Was wel even gezellig en we zijn helaas niet in de jacuzzi geweest.

tbd165.5

Links: Woensdagochtend namen we eens een andere lift richting een gebied waar we nog niet waren geweest. De pistes waren mooi maar de sneeuw ijzig en daarom gingen we al snel terug naar de overkant.
Midden: Tussen de middag hadden we een georganiseerde barbecue maar dat was een vrij sneue bedoeling. We kregen een stuk stokbrood met worstjes en de influencers kregen daar patatjes en salade bij, zeg maar. We verplaatsten ons maar snel naar binnen (want het was goed koud vandaag) en bestelden daar lekker warme chocolademelk.
Rechts: ‘s Middags had ik niet zoveel zin meer en rond 2 uur hield ik het voor gezien. In het appartement keken Nienke en ik Temptation en Break Free. Die avond gingen we met de groep uit eten bij een restaurant op de piste. Daar werden we met een pistebully naartoe gebracht en dat was sowieso het hoogtepunt van de avond.

tbd165.6

Links: Het restaurant stelde namelijk vrij weinig voor. Onze groep was wel heel gezellig maar voor dit simpele bord risotto (met maar liefst twee garnalen WOW) betaalde ik 23 euro en het personeel was kut. Als straf jatte ik twee mooie lepels.
Rechts: Het is je keukenmeid met aangekoekte rode wijn aan d’r lippen.

tbd165.7

Links: Donderdag stonden we weer klaar voor een hele mooie dag. We skieden naar het dal van Huez en namen daarna nog wat pistes in onze bekendere gebied. Maudy en Nienke zijn de hele week fan geweest van Marcel’s Farm, de meest simpele afdaling ooit met plastic biggen en koeien op de piste, en daar moesten we even een gedenkwaardige foto maken.
Rechts: Jongens, echt, wat een geluk hebben we gehad met het weer!

tbd165.8

Links: En net voordat we wilden gaan lunchen, gebeurde dit. De skilift stopt, dat is wel vaker, maar als ‘ie dan na 5 minuten nog steeds stil hangt dan weet je dat het foute boel is. Dan kan het zomaar nog een uur duren. Via via hoorden we dat er een stroomstoring was.
Midden: Het heeft verdorie ruim 2u geduurd voordat wij de lift uit konden en eenmaal op de grond kregen we … een tegoedbon voor 1 hot drink in een skihut die we nooit hebben kunnen vinden. Er was ook geen eten verkrijgbaar op de pistes en daarom gingen we maar terug richting het appartement. Wij hebben het geluk dat we nu niks hebben betaald, maar skipassen zijn echt té kneiterduur om geen vergoeding te krijgen voor een halve dag niet kunnen skiën. Goed, verder heb ik me gek genoeg prima vermaakt in die twee uur in de gondel. Precies op het moment dat de storing begon, belde Joran omdat hij een ongeluk(je) had gehad met skiën en daarom in het ziekenhuis was en toen hij weer naar huis mocht, ging de lift weer draaien. God knows.
Rechts: We aten taco’s met mexicaanse kip en ‘s avonds keken we Temptation (of moet ik zeggen Timtation?) Island met wat andere winnaar + de reisleider van de groep. Ooooh men, wat hebben we hier ongezond veel naar uitgekeken. Genieten.

tbd165.9

Links: Vrijdag was ik niet in topvorm. Ik was verschrikkelijk verkouden, had koppijn en was moe. Skiën ging op zich wel lekker maar de chocolademelk was nóg lekkerder.
Midden: Tegen het einde van de middag gingen we naar La Foulie Douce, een véél te hippe club op de piste. Het deed me sterk denken aan zo’n Bloemendaals Woodstock-tafereel (kots) met alleen maar muziek waar je niet op mee kunt zingen, maar stiekem was het bést lekker zo in de zon. We bestelden allebei één Corona voor 8 euro en genoten.
Rechts: Daarna deden we onze laatste afdaling en thuis aten we pizza en salade. Dit aten we deze week drie keer omdat het lekker en haalbaar is in ons krakkemikkige keukentje.

tbd165.10

Links: Dit is onze parodie op de ‘wij hebben een jacuzzi’-foto’s van de influencers. Laat me dit even uitleggen: ik bedoel het niet verwaand, die influencers hebben er hard voor gewerkt om dit voor elkaar te krijgen en wij simpelweg niet, het is meer bedoeld als zelfspot. En ook #sponsored door Lipton hè.
Midden: Maar ik lust niet eens ice tea. De rest ging ‘s avonds uit maar ik wilde alleen maar naar bed met mijn kno-problemen.
Rechts: Zaterdagochtend maakten we supersnel ons appartement schoon en daarna haalden we ontbijt bij de bakker. Ik ging voor dit perentaartje met amandel, heel lekker! Dát is wel een voordeel van Frankrijk, die gebakjes. In de lobby van het hotel keken we Vier Handen Op Een Buik.

tbd165.11

Links: En daarna hingen we urenlang in de zon op een terras. Het was gewoon heet, hoe dan!?
Rechts: Om nog wat tijd te doden en onszelf moe te maken, gingen we nog een uurtje naar een zwembad. We waren de enige in het bad en hebben echt old school lol gehad.

tbd165.12

Links: We maakten onder andere deze super niet-gephotoshopte foto. Wat een weekje wintersport al niet met je lichaam doet hè. Om 7u stapten we op de bus maar een kwartiertje later stonden we alweer aan de kant van de weg. Met een knal en wat hobbels ging het remblok en de leiding van de koelvloeistof kapot en de bus mocht niet verder. Gelukkig kon een deel (waaronder wij) overgeplaatst worden naar de bus van de influencers en voor de rest werd later vervoer geregeld. Rond middernacht nam ik een slaappilletje en voor ik het wist waren we alweer in Nederland. De reis ging echt top.
Rechts: Zondag was ik op tijd weer thuis en dat vond ik wel ff heel lekker. Ik deed uitgebreid boodschappen en maakte tompoucen als verjaardagstraktatie op stage. Dat duurde wat langer dan ik dacht (ik maakte ze echt helemaal zelf!) maar Joran hielp mee. Die avond aten we met mijn huisgenoten en hadden we gewoon een hele lekkere, gezellige avond.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten