The Beau Diaries 166: Indiaas, masterstress en bedorven kaas

3 apr 2018 | Leven

tbd166.9

Een hele goeie dinsdagavond – niet maandag. Ik zat gisteravond klaar voor Zondag met Lubach maar daar was ik dus mooi een dag te laat mee. Ik weet niet of dit ergens deze week nog goed gaat komen. Vorige week had ik last van iets anders: ik was enthousiast en druk maar had dan ook echt de concentratie van een pepernoot. Op stage, maar ook tijdens het schrijven van mijn motivatiebrief voor een master. Complete stress (want ik had me vergist in de deadline) maar het is gelukt hoor. Verder deed ik deze week nog leukere dingen: ik ging twee keer uit eten (!), lunchte bij mijn ouders thuis en ging een spontane avond uit met huisgenoten.

tbd166.1

Links: Ik loop dus stage bij Smulweb en daar kan ik niet zomaar met kant en klare taart aankomen om mijn verjaardag te vieren. Althans, iemand deed dat laatst wel maar ik vind toch dat ik me als stagiair een beetje moet bewijzen, haha. Ik heb zondagmiddag dus in de keuken gestaan om deze tompoucen (zelfs de koekjes) zelf te maken en het was écht een succes. Ik vond ze zelf al superlekker maar ook de rest was enthousiast, leuk!
Midden: Van mijn schoonfamilie kreeg ik deze chocolade van De Lelie voor Pasen, doen ze ieder jaar. En ik vind het prima want dit is goeeed.
Rechts: Maandagavond at ik met huisgenoten en ik kreeg van hen nog een cadeautje voor mijn verjaardag. Ik kreeg dit schaaltje van Design Letters die perfect past bij mijn Vergeten Eten-project, heel lief!

tbd166.2

Links: Concentratieprobleem. Ik deed wat ik moest doen (op stage, niet op de wc) maar dat was ‘t dan ook wel.
Midden: Na stage ging ik nog even langs de kringloopwinkel om de hoek en dit was de buit voor nieuwe pica’s.
Rechts: Ik gebruikte ze niet meteen voor dit topgerecht (eerst even een rondje door de vaatwasser want gadver). Het recept heb je hier al kunnen lezen!

tbd166.3

Links: Woensdagochtend zat ik vóór half 9 al met Ilona bij de Rocking Chair. Zij werkte aan school, ik aan wat recepten voor op mijn blog! Hier kan ik echt zo van genieten.
Midden: Daarna ging ik snel naar Berkel om gezellig thuis te lunchen. Ik had een leuk gerecht in mijn hoofd (broodjes brie met cranberrycompot en een Franse wortelsalade) en had daar zelfs mijn camera voor meegenomen, maar het resultaat was ruk. ‘s Avonds at ik weer in Utrecht en later die avond kwam ik erachter dat de deadline voor mijn masterinschrijving niet 1 mei, maar 1 april was. STRESS. Fuck, ik had nog niet eens iets gekozen. Uiteindelijk ben ik gegaan voor Interculturele Communicatie met daarbinnen de track Nederlands en die lijkt me súperleuk! Nu nog hopen dat ik word geselecteerd.
Rechts: Donderdag had ik weer een stagedag. Hier help ik bij het maken van de lunch.

tbd166.4

Links: Aan het einde van de dag hadden we een afscheidsborrel van een collega. Het is nog steeds een bedrijf met heel. veel. eten. en voordat ik het wist had ik dan ook al drie stukken pizza en andere lekkere hapjes naar binnen gewerkt. Het was heel zonnig dus we stonden allemaal buiten en op de fiets naar huis voelde ik me helemaal zomers (en een beetje tipsy).
Midden: ‘s Avonds ging ik met Joran uit eten bij Surya, een Indiaas restaurant op Janskerkhof. Dat was in het kader van mijn nieuwe uitdaging ‘23 voor 23’ waar je hier meer over kunt lezen. We zijn allebei nogal India-noobs maar vonden het heel lekker!
Rechts: Vrijdagochtend ging ik sporten met Ilona en daar heb ik nu (dinsdag) nog steeds verschrikkelijke spierpijn van. Nooit meer dat ding waarmee je je benen samen perst, beloof ik mezelf voor de zoveelste keer.

tbd166.5

Links: Daarna werk ik zoveel mogelijk aan een motivatiebrief en onderzoeksvoorstel voor mijn masterinschrijving. Komt weinig zinnigs meer uit mijn hersenen na een paar maanden zonder studie, merk ik al snel. ‘s Middags en ‘s avonds werk ik bij de AH. Het was druk in verband met Pasen en Goede Vrijdag, maar prima.
Midden: Na werk ging ik nog even snel naar de verjaardag van een studievriendin die daar in de buurt woont (bij die gezellige lampjes) maar ik bleef niet al te lang. Thuis werkte ik nog een paar uur aan die verdomde inschrijving.
Rechts: En daar ging ook zaterdag de wekker al vroeg voor. Ik moet toegeven dat deze dramatische traan gewoon zo’n ochtend-traan was, maar hij had net zo goed van ellende kunnen zijn.

tbd166.6

Links: Maar goed, uiteindelijk lukte het toch allemaal wel. Ben benieuwd! Dan eindelijk tijd voor ontbijt (het was inmiddels 12u) en een douche.
Midden: Het was deze zaterdag ook heel lekker weer en daarom wandelde ik met Ilona naar het winkelcentrum in Overvecht. Gewoon om boodschappen te doen bij een grotere supermarkt, niks bijzonders.
Rechts: Daarna was ik alleen thuis en stond ik heerlijk lang in de keuken om zelf iets nieuws uit te proberen: dumplings! Ik heb verschillende technieken en manieren gebruikt en weet nu volgens mij wel wat je wel en niet moet doen. Het recept volgt ergens deze week! Maar ik kan je alvast vertellen dat ik niet bijzonder enthousiast was.

tbd166.7

Links: Later die avond ging ik heel spontaan met Ilona en Milenka de stad in. Gewoon om even een drankje te doen bij Jozef, ik had niet eens make-up op. Maar het werd dus zo gezellig dat we besloten te gaan dansen bij de Beurs.
Rechts: Dit dus. Was heel onverwachts een topavond!

tbd166.8

Links: Zondagochtend waren we allemaal niet bepaald fris en fruitig maar Milenka en ik vonden toch de kracht om een lekker paasontbijtje te maken voor ons en onze aanhangsels. Zelfs Joran kwam speciaal langs om mee te ontbijten!
Midden: ‘s Middags gingen we samen even langs mijn opa (waar ik de hele familie verwachtte maar er was gek genoeg bijna niemand) (en waar we aten van een bedorven kaasplank- ook dat zijn opa’s) en ‘s avonds gingen we met zijn familie uit eten in Delft. Bij het Boterhuis (als ik het me goed herinner?), lekker eten maar het personeel was heel vreemd.
Rechts: En nog even dit kleffe plaatje. Was een lekker weekend!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten