The Beau Diaries 167: SOIA, stage en skeeleren

10 apr 2018 | Leven

tbd167.8

YES! Zon! Zomerse plaatjes! Net als de rest van Nederland was ik écht ff toe aan die warmte en ik heb er hard van genoten dit weekend. Ik at buiten, ging naar een stadstrand en kon voor het eerst mijn spijkerjasje weer dragen als jas. Wat fijn! De dagen daarvoor gaf ik onder andere mijn kamer een make-over, skeelerde ik Utrecht door, legde ik zelf groenten in (huisvrouwen alert!!) en helemaal op het begin van de week zocht ik paaseitjes.

tbd167.1

Links: Maandag, dus tweede Paasdag, begon ik met een half uur eieren zoeken met schoonfamilie. Waren geen kinderen, geen debielen, gewoon wij. En het was stiekem best leuk. ‘s Middags speelden we Mario Kart en ik ging niet te laat weer naar Utrecht. Lekker wasjes draaien, de keuken schoonmaken, boodschappen doen… En koken! Deze bloemkool met kerrie uit de oven en zoete aardappelpuree. 
Midden: Dinsdag weer naar stage!
Rechts: Een tijdje geleden had ik mijn skeelers meegenomen naar Utrecht en vandaag ging ik ze dan eindelijk eens hier gebruiken! Ik vind skeeleren echt zo’n lekkere bezigheid, love it. Ilona en Milenka gingen mee op een fiets. Helemaal naar Lombok en terug (ruim 8 km) om daar een paar skeelers voor Milenka op te halen via Marktplaats. Heerlijke avond!

tbd167.2

Links: Woensdag was een heerlijke vrije dag. ‘s Ochtends zat ik al vroeg met Ilona bij Karibu Café, een nieuwe ontbijt/lunchzaak, om aan school of blogs te werken.
Midden: Het interieur is Africa-inspired, heel leuk!
Rechts: Maar we zijn cheap students en lunchen dus weer gewoon thuis met afbakbroodjes en restjes.

tbd167.3

Links: ‘s Middags ruimde ik mijn kamer eindelijk weer eens helemaal op en ik deed ook wat aan die verschrikkelijke fotomuur. In plaats van 200+ foto’s hanger er nu nog een stuk of 50 en dat is hoe dan ook een verbetering.
Midden: Ik en huisgenoten aten die avond wraps met gegrilde groenten en tzatziki, volgens dit recept. Daarna gingen we sporten.
Rechts: Donderdag had ik echt een slechte dag. Dat heb je wel eens. Was zo blij om lekker thuis te zijn. Ik kocht alles voor een lekkere risotto en heb toen heerlijk staan koken met een glas wijn erbij (scheutje in de pan, scheutje voor mij) (grapje). 

tbd167.4

Links: Waaah GROOT succes, zoals je hier al kon lezen.
Midden: De rest van de avond keek ik tv en at ik chocola (echt genieten, die verzameling van mij) met Milenka.
Rechts: Vrijdagochtend werkte Joran voor de verandering een dagje thuis (we wonen trouwens niet samen hoor, haha) en ondertussen keek ik Break Free. Ik vind dat programma zó mooi en respectvol, maar wel heel zielig.

tbd167.5

Links: Ook deed ik iets wat ik al een hele tijd wilde doen: zelf groente inleggen! Ik hou van alles in zuur (zilveruitjes, augurken, die dingen) en móest het zelf eens proberen. Het resultaat was zó lekker en heel leuk om te doen! Ik vertel je later deze week hoe en wat.
Midden: ‘s Middags en ‘s avonds werkte ik. Dit was mijn avondeten: Aziatische noodlesalade met garnalen en een lekkere dressing. Gewoon van de AH dus, aanrader.
Rechts: Na werk sprak ik met Milenka af in de stad om daar nog gezellig een drankje te doen. Het was extreem druk in de stad dus we streken maar weer neer bij een standaardzaak, Aperitivo. Ik deed trouwens niet mee aan die week zonder alcohol.

tbd167.6

Links: Zaterdag was een van de meest chille dagen die je je kunt voorstellen. ‘s Ochtends was ik al vroeg met Joran in de stad (vroeg, in verband met de helse Glamourday maar hij moest echt shoppen), daarna dronken we koffie in de zon en thuis maakte ik deze verschrikkelijk goeie lunch voor mezelf. Het recept komt deze week online!
Midden: Ik blogde een beetje in de tuin en tegen het einde van de middag ging ik weer naar zijn huis om daar lekker in de zon te hangen met hem en zijn vrienden. We aten zelfs in de tuin die avond, hoe lekker! Daarna gingen we naar Hofman voor een afscheidsborrel van een huisgenoot.
Rechts: Zondag was ik lichtelijk brak. We ontbeten met een intens pannenkoekenontbijt en gingen daarna met z’n zessen naar SOIA. Een soort strandgebied (maar dan gelukkig gras) in Utrecht waar we heel lekker en gezellig hebben gezeten.

tbd167.7

Links: Perfect weer, zo ineens, halleluja. Warmer hoeft niet van mij.
Rechts: ‘s Avonds aten Milenka en ik tapashapjes in de tuin: zelfgemaakte patatas bravas met cocktailsaus, geroosterd brood en groenten, olijven, gehaktballetjes en mijn favoriet allertijde zoete peper-spread. Daarna nog een aflevering Zondag met Lubach en toen was het weekend helemaal compleet.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

3 Reacties

 1. Hester

  Hé ik was zondag ook op SOIA! Wel op een enorme n00b-plaats want we kwamen relatief laat aan en er kwamen gewoon echt geen terrasplekken vrij maar dat gras ligt gelukkig wel lekker. Vond het heel gezellig en handig dat je gewoon dingen aan de bar kunt halen maar aan de andere kant concludeerden m’n huisgenoot en ik wel dat het een beetje sneu was dat we eigenlijk niets van het zand merkten en gewoon aan hetzelfde kanaal zaten als achter ons huis ligt haha. Anyhow, wel een perfecte dag! De stad is echt de perfecte plek voor het voorjaar vind ik.

  Antwoord
  • admin

   Wat toevallig! Inderdaad een supergezellige plek maar ik vind dat van die bar dus helemaal niks. Vorig jaar klopte het concept al niet (veel en véél te druk aan de bar) en hoewel ze er een hele winter voor hebben gehad, is het nu nog steeds slecht geregeld. Verder wel de perfecte plek voor een perfecte dag ja!

   Antwoord
   • Hester

    Ja true, toen ik bestelde was het rustig maar toen we weggingen en langs de bar liepen stonden er echt twintig mensen te wachten. Ik hoop dat ze dat in de zomer wel anders aan gaan pakken want hier zou ik het geduld ook niet voor hebben.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten