The Beau Diaries 168: Wijntjes en koetjes en kalfjes

17 apr 2018 | Leven

tbd168.8

Dag mensen van het goede leven, ik voeg mij weer bij jullie. Ik zit nu namelijk thuis, in plaats van bij stage, want ik heb daar afscheid genomen. Ik had het helaas helaas echt niet naar mijn zin en daarom was dit de juiste beslissing. Hoe dan ook: vorige week was ik daar gewoon nog en daaromheen deed ik gelukkig heel veel leuke dingen. Dit weekend was ik bijvoorbeeld weer eens in Berkel waar ik meteen keihard meedeed met mijn oude dorpse leven: ‘s avonds de kroeg in, ‘s ochtend koeien kijken. Dat is wel ff wat anders dan gezichtsbehandelingen aan huis en touren langs koffietentjes…

tbd168.1

Links: Maandag had ik een dagje stage en thuis dook ik meteen de keuken in voor deze p r a c h t i g e quiche. Ik ben geen ster in quiches maar deze was écht goed gelukt en heel lekker. Het recept vind je hier!
Midden: Ik moest ‘m helaas wel snel naar binnen proppen (en dat vind ik echt zo zonde als ik er mijn best op heb gedaan) want die avond kwam er iemand van dat merk op de foto langs om mij en mijn huisgenoten een mini gezichtsbehandeling te geven. Dat hadden we laatst gewonnen bij de Ladies Night, heel leuk! Het was niet heel erg uitgebreid maar dat hadden we ook niet verwacht, was natuurlijk compleet verkapte reclame dit. Hoe dan ook was het wel echt een hele gezellig avond.
Rechts: Ook dinsdag ging ik weer naar stage. Dat eten is wel een pluspuntje hoor.

tbd168.2

Links: Thuis maakte ik deze risotto met de bietjes die ik nog over had van de quiche. Het recept komt morgen pas online (anders komt dat roze zo snel jullie neus uit op Instagram, weet je wel) maar ik vertel je alvast dat het echt gooood shit was.
Midden: Daarna hadden we alwéér een hospiteeravond voor een nieuw tijdelijk huisgenootje (dat gereis telkens…) en met een iemand hebben we zelfs geskyped voor een rondleiding door het huis. Door allemaal gedoe hebben we nog steeds niemand gevonden dus: ben je geïnteresseerd in een kamer in Utrecht van ongeveer 22 april tot half juli, laat het weten!
Rechts: Woensdag was ik vrij en ‘s ochtends ging ik meteen lekker sporten. Daarna ging ik meteen door naar de winkel voor eekhoorntjesbrood voor een recept. Ik kwam helemaal bezweet en verwilderd de AH XL binnen en er stond meteen een cameraploeg van Appie Today voor mijn neus. Of ze me wat vragen mochten stellen. I love Albert Heijn dus dat mocht natuurlijk, maar het wordt waarschijnlijk een heel onaantrekkelijk filmpje. Ik geef jullie de link zodra ik die vind!

tbd168.3

Links: Ik maakte deze lekkere tortizza’s en de rest van de middag was ik heerlijk in de zon aan het bloggen.
Midden: Priorities bitch.
Rechts: ‘s Avonds maakte ik voor het eerst OOIT spruitjes klaar en dat recept vind je hier. Was dus echt verrassend lekker! Na het eten maakte ik de badkamer schoon, moet ook gebeuren.

tbd168.4

Links: En ik keek All You Need Is Love. Ik vind het verschrikkelijk, maar geweldig. Ik walg er van, maar wil het altijd zien, zeg maar. En krijg dan nog tranen ook, ik beken.
Midden: Donderdag weer stage en daarna at ik bij Joran. We konden niks kiezen en als ik dan toch al geen camera mee heb om een mooi gerecht op de foto te zetten, haal dan maar gewoon pizza :thumbs:
Rechts: Vrijdagochtend ging ik weer sporten en als lunch maakte ik deze bijzondere quesadillas. Ja, je moet er van houden.

tbd168.5

Links: Daarna ging ik snel naar werk om een paar uur geld te verdienen en de rest van de avond keek ik met Ilona naar de avond van de korte films, zoiets. Ik weet niet precies van het concept was (volgens mij van MAX maar ik kan er echt helemaal naast zitten) maar het was echt een heerlijke avond met mooie, diepzinnige films.
Midden: ‘s Ochtends gingen we al vroeg de deur uit op skeelers, zo leuk! Ik vind skeeleren echt heel heel leuk en zeker met z’n tweeën een leuke sportieve, maar niet compleet afbeulende bezigheid. Een soort skiën. We reden met een omweg naar de stad om daar in een koffietentje (Lucas – met het liefste personeel van de stad) aan mijn blog en haar school te werken, heel leuk.
Rechts: Als late lunch maakte ik deze vegetarische burgers van courgette en feta. Het was een experiment, stond er ook heel lang voor de knoeien in de keuken, maar het resultaat was zó goed! Daarna ging ik snel met de trein (en vervangende bussen, blegh) naar mijn ouders.

tbd168.6

Links: Om familie weer eens te zien, maar ook om met vriendinnen uit eten te gaan in een kroeg in de buurt. Barry Badpak trad op en de wijn is er niet duur, dus aan het toetje kwamen we niet eens toe. Ik kwam er zelfs andere goeie vriendinnen tegen, love it!
Midden: Krijg je wel vieze tanden van, rode wijn. Maar het was echt een ouderwetse, gezellige avond!
Rechts: Zondagochtend sliep ik lekker uit en daarna ging ik met Maudy en een groep kinderen waar zij wel eens bij oppast naar een boerderij in de buurt, van de ouders van een vriendin. Iedereen helemaal onder de indruk van die babygeitjes natuurlijk. Ik ben niet perse dierenfan maar dit is lief!

tbd168.7

Links: Maar we kwamen voor de koeien! Die gingen namelijk voor het eerst de wei weer in en dat is een hele happening, omdat ze dan zo blij zijn. Heel leuk om dat eens te zien!
Rechts: Tegen het einde van de middag begon ik weer aan mijn wereldreis naar Utrecht. ‘s Avonds stond deze vullende maaltijd met smaakbommen op tafel, ook dit recept volgt ergens deze week!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Hester

  Ah wat goed dat je de beslissing hebt genomen om te stoppen! Lijkt me lastig, maar je deed het ook gewoon als extra in je vierde jaar oid toch? Als er niets vanaf hangt is de keuze wel sneller gemaakt misschien (sowieso een goed idee om niet teveel studiepunten van stage af te laten hangen want je weet nooit precies hoe het uitpakt)(als je het nu niet als extra deed is dit vrij lullig). Weet je al of je nog wat anders gaat doen tot je master?

  Antwoord
  • admin

   Haha nee niet lullig: deed het inderdaad niet voor de studiepunten want ik heb mijn diploma eind januari al behaald, alleen nog niet getekend en gekregen. Was ook wel een heel lastige beslissing maar ik sta er wel echt achter. Tot mijn master ga ik sowieso genieten van de twee maanden vakantie (dat stond ook met stage al op de planning) en daarvoor ga ik extra werken, wat meer investeren in mijn blog, dat soort dingen. Het is ook geen half jaar dat ik moet overbruggen, eigenlijk maar twee maanden.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten