The Beau Diaries 170: Echte Amsiegirls, Koningskater en mislukt eten

1 mei 2018 | Leven

tbd170.7

Morning lezers en lezeressen! Het is alweer mei mensen, echt, voor mijn gevoel is de zomer na die ene warme vlaag al voorbij maar nu moet het allemaal nog gaan gebeuren! ZIN IN! Het weer zat de afgelopen week dus niet perse mee maar het was wel leuk: ik ging naar FOAM in Amsterdam, vierde Koningsnacht en een beetje Koningsdag, werkte 30 uur, ontdekte een leuke cocktailbar in Utrecht en kookte er weer op los. Helaas had ik deze week maar liefst drie (!) mislukte gerechten waar ik je hieronder toch een beetje van laat zien!

tbd170.1

Links: Zoals ik al zei: ik werkte vrij veel en dus ook deze hele maandag bracht ik lekker door in de Albert Heijn. Was een prima werkdag die ik afsloot als de ultieme huisvrouw, namelijk voor de tv terwijl ik asperges schilde. Ik maakte er voor mij en twee huisgenoten een heerlijke maaltijd van met rauwe ham, een eitje en rösti. Beetje duur, maar dat is oké.
Midden: Daarna hadden we alle drie vet veel zin in oranje tompoucen maar die bleken ze nog niet te hebben bij de Jumbo. Balen, dan maar een cheesecake met frambozen mee naar huis. Oh man, dit ding was zó heftig.
Rechts: Daarna stond ik wéér in de keuken, dit keer voor deze kip cashew zonder kip. Ik maakte twee porties om mee te nemen als lunch naar werk. Het recept vind je hier!

tbd170.2

Links: Ook dinsdag werkte ik weer de héle dag en daarna maakte ik lekker makkelijke wraps met vissticks voor mij en Annabel (nieuwe huisgenoot). Het was heel lekker maar de foto’s zijn dus niet zo mooi geworden. Zeker als ik ze op vol formaat in een blogpost zet, ben ik ontevreden.
Midden: De rest van de avond werkte ik aan mijn blog en keek ik tv. En over die asperges: ook daar gaan jullie niets meer van zien want ook díe foto’s waren heel onsmakelijk en lelijk geworden in de zon. Zo balen dit, af en toe een iets mindere foto vind ik wel oké (ik ben by far geen professionele fotograaf) maar dit zou echt zonde zijn.
Rechts: Woensdag was weer heerlijk! Ik sportte vroeg ‘s ochtends en dook daarna snel de keuken in om deze wortel-zoete aardappelburgers met alfalfa te maken. Deze foto’s vind ik dus wél heel vet geworden, zoals je hier kunt zien! Ik maakte dit alvast als lunch voor onderweg maar vergat ‘m uiteindelijk mee te nemen, shit.

tbd170.3

Links: Ik ging namelijk naar fotomuseum FOAM (in Amsterdam) met twee huisgenoten. We vonden het alle drie niet echt heel spannend: de collecties vielen tegen (dat kan natuurlijk smaak zijn maar het was ook heel eentonig) en het leek wel alsof er een paar ruimtes dicht waren.
Midden: We liepen daarna nog een beetje door Amsterdam (ik als toerist want ik kom nooit, maar dan ook echt nooit in onze hoofdstad) (ik zag voor het eerst de Dam, zo erg is het) maar ik vond het veel te druk in verband met bijna-Koningsdag. Oh, en we zagen een paar van die fashion-Instagrammers. Serieus respect voor wat die meiden op hebben gebouwd hoor (> 100k volgers) maar in real life zat er eentje bijvoorbeeld gewoon net als jij en ik onder de puisten. Ik ben er sowieso al totáál niet gevoelig voor, maar mocht jij dat wel zijn, raad ik je aan om een dagje Amsiegirls in het wild te gaan spotten.
Rechts: Thuis weer ff bijkomen (geen grap) en lekkere tortizza’s maken! Dat recept zie je hierrr.

tbd170.4

Links: Na het avondeten reisde ik op en neer naar Amersfoort om daar de fiets op te halen die ik gebruikte om van het station naar mijn stage te komen. Daar ben ik mee gestopt dus die extra fiets kon ook mee naar huis.
Midden: Jawel, ook donderdag sneed ik weer vlees (en brood) van 8 tot 4. Thuis had ik zin in wijn en een supervullende maaltijd waar ik mijn Koningsnacht op kon bouwen. Het gerecht zelf was heerlijk (gnocchi met limoen-ricotta, courgette en rookvlees – klik hier) maar het heeft me niet gered.
Rechts: Laat die avond ging ik met Ilona en Nienke de stad in om bij de Dom Koningsnacht te vieren. Was heel leuk, denk ik.

tbd170.5

Links: Vrijdag was ik (verrassing) heel brak en ik lag dus tot 3 uur in bed te creperen. Had geen medelijden met mezelf hoor, en wist me gelukkig ineens uit bed te schoppen. Daarna heb ik nog gefeest met Joran en zijn vrienden op Janskerkhof, heel leuk om die groep weer eens te zien! En ook zo fijn dat het redelijk lekker weer was, heb er echt van genoten!
Midden: Om 6u ging de muziek in de hele stad uit en toen haalden we een turkse pizza met döner (voelde echt als een geschenk uit de hemel). Ik besloot naar huis te gaan want ik was kapot en had ook vooral niet zo’n zin meer in een ‘after’. Ik hou echt niet van afters.
Rechts: Zaterdagochtend ging ik al vroeg weer naar huis (sliep bij Joran) en dat zag er zo uit: oranje trui, vieze bierschoenen, warrig en vies haar en een lekker cliché uitgaanstasje. Het boegbeeld van de walk of shame, maar dan net niet 😉

tbd170.6

Links: Zaterdag wilde ik mijn leven weer een beetje op orde brengen en daarom ruimde ik mijn kamer op, maakte ik schoon en draaide ik maar liefst vier wasjes. En ik ontbeet met een tompouce, dat dan weer wel.
Midden: ‘s Middags werkte ik veel aan mijn blog en ‘s avonds maakte ik twee gerechten klaar: een pasta uit de oven (komt deze week online) en Thaise mango sticky rice. Dat laatste was lekker maar niet helemaal goed gelukt, ik had namelijk op de gok de verkeerde rijst gebruikt. Op die manier was het wel veel makkelijker, maar niet zoals het hoort te zijn. Ik ga het vast nog eens proberen! Tips zijn trouwens welkom want zo makkelijk is sticky rice niet.
Rechts: Ik was niet echt van plan nog iets te gaan doen maar toen Floor appte of ik zin had in een drankje in de stad, besloot ik toch maar op de fiets te springen. We dronken allebei één cocktail bij Behind Bars, een heel verstopt en vreemd cocktailbarretje vlakbij de Dom. Vooral een leuke plek voor échte drankkenners, denk ik! Zondag werkte ik weer de hele dag, pofte ik zoete aardappelen (klik) en ‘s avonds keek ik een serie met Joran.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. evelien

  Haha grappig is dat altijd he die meiden van Instagram die je dan in Amsterdam helemaal los ziet gaan!
  Leuke diary. <3
  Liefs,
  Evelien

  Antwoord
  • admin

   Hahaha ja heel grappig. En dapper, ook. Dankje!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten