The Beau Diaries 171: Bingo, bierbrouwen en brood bakken

8 mei 2018 | Leven

tbd171.9

Gooooedemorgen! Sun’s out en mijn humeur topt: ik doe helemaal niet veel spannende dingen in mijn leven en ik heb niet de meest bijzondere baan die je je kunt voorstellen in een soort van tussenjaar maar echt, ik geniet zo lekker van mijn leven nu. Afgelopen week bakte ik in de zon met vriendinnen, bracht ik een heel weekend door in Brabant met de hele familie, ging ik naar een bierbrouwerij, at ik voor het eerst bij dé Street Food Club in Utrecht (aanrader!) én ik werd ingewerkt op een nieuwe afdeling. Perfecte week, als je ‘t mij vraagt.

tbd171.1

Links: Maandagochtend stonden Ilona en ik al vroeg in de sportschool. Vol energie en had er helemaal zin in, zoals je ziet.
Midden: Beetje b00tytraining vandaag.
Rechts: Na het sporten deed ik boodschappen en ik flanste snel een lunch in elkaar: Oostenrijkse Frittatensoep! Op wintersport eet ik dit ie-de-re dag als lunch, supersimpel maar wel smaakvol. Het recept vind je hier.

tbd171.2

Links: ‘s Middags had ik met Pascale afgesproken in de stad. Ze is net terug na een paar maanden Nicaragua en ik was wel benieuwd naar al haar spannende verhalen. We hebben heel gezellig gezeten bij De Ontdekking, blijft toch een favoriet.
Midden: De rest van de middag was ik alleen thuis en hoe leuk ik mijn huisgenoten ook vind: koken in een leeg huis is echt het heerlijkste ooit! Ik stond in de keuken voor deze zelfgemaakte tomatensaus bij gnocchi. Dit recept was goeeeeed.
Rechts: Dinsdag begon extreem vroeg want ik werd (eindelijk, na ruim 6,5 jaar) ingewerkt op de broodafdeling van de AH. Ik sta al jaren op de kaas- en vleesafdeling maar het is wel zo handig en leuk om ook brood te kunnen bakken! Dan kan ik ook veel meer uren maken. Om half 7 was ik al aan het werk en om half 1 had ik er al een hele dag opzitten. Dit vond ik dus echt héérlijk! Ik lunchte thuis met broodjes gegrilde aubergine (dit recept komt donderdag online) en daarna ging ik met Ilona bloggen/aan school werken bij Rocking Chair. Nog één van mijn lievelingskoffietentjes in Utrecht.

tbd171.3

Links: Daarna deden we boodschappen en maakten we een bord vol smeuïgheid met PINDASAUS. Daar hadden we allebei superveel zin in en we waren heel tevreden over het resultaat. De gehaktballetjes had ik een beetje Asian style gemaakt en dat recept vind je hier!
Midden: Later die avond ging ik voor het eerst in onze turbulente geschiedenis (haha) samen sporten met Joran! Ik vind stelletjes in de sportschool overigens het meest walgelijk ooit dus al tegenreactie gedroeg ik me waarschijnlijk iets te afstandelijk.
Rechts: Woensdag konden we een klein beetje uitslapen en daarom ontbeten we met wafels, lekkerrrr.

tbd171.4

Links: ‘s Middags werkte ik weer een paar uurtjes op de broodafdeling en daarna ging ik aan de slag met de knaller van het seizoen: asperges! In plaats van witte, gebruikte ik dit keer groene asperges en die bleek ik nog veel lekkerder te vinden.
Midden: Ik bakte en aardappeltjes bij, kookte een eitje zacht, hakte nootjes en … maakte een sausje met een lichtelijk verdachte substantie. Met je ogen dicht merk je daar niks van en op die manier was dit gerecht héérlijk. Dit recept kun je hier vinden!
Rechts: Ook donderdag werkte ik van half 7 tot 12 en daarna dook ik de zon in met Ilona. Onze achtertuin is echt ons (verwaarloosde) kindje want daar heb je bijna de hele dag zon en warmte, heerlijk!

tbd171.5

Links: ‘s Avonds kwamen Fiona en Pascale langs om gezellig samen te eten. We gingen voor een Marokkaans gerecht dat Fiona al een paar keer eerder had gegeten, met abrikoos, ras el hanout en kikkererwten. Onze versie werd een beetje anders maar zo GODDELIJK lekker. Het recept van deze stoof komt morgen online en je moet ‘m echt eens maken!
Midden: Fiona bleef logeren en ging vrijdagochtend weer vroeg naar haar werk. Ik ontbeet lekker rustig met havermout en wat filmpjes op Youtube. Over het algemeen gaat die Youtube-wereld totaal langs me heen (ik heb toch het vermoeden dat ik hier net een paar jaar ‘te oud’ voor bent) maar sommige bloggers die toevallig ook vloggen vind ik dan nog wel leuk.
Rechts: Nog een uurtje de sportschool in en daarna snel richting de stad! Samen met de kookcommissie van een paar jaar geleden lunchte ik bij de Street Food Club, in het oude Broers. Die zaak is totaal terecht zo gehyped, echt een aanwinst voor de binnenstad! Het interieur is supervet, het personeel heel leuk en de menukaart is geweldig! Ik ging voor ‘The Korean’, bestaande uit wafels, krokante kip, een zoetzure salade, een pittig sausje en bacon. Tering, dit was goed.

tbd171.6

Links: Na de lunch deed ik nog snel wat boodschappen en in de tuin plande ik in recordtempo wat recepten in. Ik ging echt lekker! Daarna pakte ik een weekendtas in, kocht ik twee bakjes patat op het station en treinde ik met Joran richting Brabant. Met mijn hele familie (> 30 personen) gingen we een weekendje weg in een gehucht genaamd Drunen en dat was echt héél gezellig. De eerste avond bestond uit li-ters bier en bingo. Geen familieweekend compleet zonder bingo.
Midden: Zaterdagochtend ontbeten we rustig en daarna gingen we met de hele club naar een molen in Nieuwkuijk. Jullie gingen allemaal los bij een Bevrijdingsfestival maar ik vond dit ook wel prima. Bij ons scheen de zon ook 😉
Rechts: ‘s Middags gingen we met iedereen die 18+ is naar een bierbrouwerij in Waalwijk voor een proeverij en rondleiding. Het was streekbier van Sint Crispijn en hoewel ik het bier niet te pruimen vond (behalve één licht biertje), was het wel een hele leuke middag! De brouwers hadden allebei echt passie voor hun werk en merk, dat was heel leuk om te zien.

tbd171.7

Links: En het interieur was heel gaaf!
Midden: ‘s Avonds aten we in de zon bij een restaurant (volgens mij heet het De Drie Linden?) met een hele simpele, maar prima kaart voor als je met zo’n grote groep bent. Mijn burger stelde niet veel voor, maar ach. De rest van de avond speelden we spelletjes in het huis en werd het iets minder laat dan de avond ervoor.
Rechts: Zondag liepen we met een boswachter door de Loonse en Drunense duinen. Tijdens de wandeling kon je op twee momenten afhaken en bij die tweede stop vond ik het wel mooi geweest. Mijn opa (van VIJFENTACHTIG) ging als een tank door en liep de hele wandeling van 2,5 uur over heuvels, door het zand en over takken helemaal uit.

tbd171.8

Links: Na de wandeling maakten we de restjes op (waaronder worsten die we probeerden te braden op een wegwerpbarbecue maar dat werd natuurlijk helemaal niks) en rond een uur of 4 vertrokken we weer naar huis. Mijn ouders gooiden ons af in Utrecht, heel fijn.
Rechts: Daarna genoot ik nog even van het zonnetje met een bord vol restjes. Ik maakte zoete aardappelfrietjes uit de oven met truffelmayo, tomaat uit de oven en wortelpuree met geitenkaas en granaatappelpitjes. De koelkast leegmaken voelt altijd zó goed en verantwoord, nice.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten