The Beau Diaries 172: Zomerplannen, pakketjes en Wie Is Het?

15 mei 2018 | Leven

tbd172.9

Goodmorning! Hier heb je weer een extreem zonnig fotodagboek van mij! Je zou het misschien denken (geen studie, geen stage…) maar ik lig écht niet de hele dag te chillen in de tuin. Ik werk best wel veel, en dat geld gaf ik deze week meteen weer uit aan twee pakketjes met nieuwe kleding en borden én aan vliegtickets! Verder dronk ik deze week wijn in Berkel met vriendinnen, vond ik mijn droomhuis en leefde ik mee met het songfestival. Ruige week man, pfff!

tbd172.1

Links: Maandag begon ik al om half 7 ‘s ochtends met broodjes bakken. Ik begon strontchagrijnig maar daarna trok dat op wonderbaarlijke wijze weer helemaal bij, gelukkig. Om 3 uur was ik klaar en toen kon ik nog heerlijk een paar uur in de zon liggen. Ook boekte ik mijn vliegtickets naar Montenegro en van Servië voor de zomervakantie, daarover vertel ik later nog wel eens meer. Tegen het einde van de middag douchte ik, deed ik een jurkje aan en daarna ging ik boodschappen doen. Dát is echt het lekkerste zomergevoel ooit, zo fris in een jurkje in de warmte. Thuis maakte ik naanbrood en muhammara.
Midden: Dat was een mega succes en hier vind je dat recept!
Rechts: De rest van de avond chillde ik in de tuin met Ilona en Annabel en ook keken we de eerste aflevering van Typisch Overvecht. Een soort documentaire op Nederland 2 over ons pr8ige woonwijkie.

tbd172.2

Links: Dinsdag sliep ik een beetje uit, maakte ik rustig een ontbijtje voor mezelf en daarna ging ik sporten met Ilona. Lekker bezig!
Midden: De rest van mijn dinsdag was heerlijk: ik maakte voor het eerst hangop (zie foto), blogde lekker veel en lag weer te bakken in de tuin.
Rechts: Ik lijk zowaar een beetje bruin te worden! Whaaa! Dit is #nofilter maar toch heel misleidend hoor 😉

tbd172.3

Links: ‘s Avonds deed ik weer hetzelfde ritueel en dit keer deed ik boodschappen voor Spaanse patatas bravas en albondigas. Perfect voor een zomeravond! Dit recept komt later deze week online!
Midden: En toen het tijd was voor een toetje, was ook eindelijk de hangop genoeg uitgelekt. Het duurt even, maar dan heb je ook wat. Ik legde je hier al uit hoe je dit zelf maakt! Later die avond fietste ik met een muziekje in en met de ondergaande zon door de stad naar Joran, heerlijk.
Rechts: Woensdag moest ik werken van 10 tot 3 en daarna lag thuis dit pakketje op me te wachten! Ik bestel nóóit iets maar ik had echt wat dingen nodig en heb een hekel aan shoppen in Utrecht. There, I said it. Zo heel af en toe vind ik het wel leuk maar dan moet ik me er wel echt toe zetten.

tbd172.4 (1)

Links: Uiteindelijk hield ik twee shirts, een korte broekje en deze gympen. Het was alweer een tijdje geleden dat ik Vans kocht en ik ben er weer heel blij mee! Vet cliché, dat wel.
Midden: Met mijn nieuwe patta’s deed ik boodschappen én haalde ik patatjes bij de snackbar voor dit ‘gerecht’. Dit culinaire hoogstandje schotelde ik je gisteren al voor. Het is een aanrader, echt!
Rechts: ‘s Avonds was ik alleen thuis en daarom keek ik ongestoord All You Need Is Love. Guilty pleasure waar ik me toch nét weer iets teveel door laat meeslepen.

tbd172.5

Links: Laat die avond fietste ik Joran tegemoet en samen dronken we nog wat bij een tentje in de Drieharingenstraat. Tot een tijdje geleden ging ik zó vaak de stad in (‘s avonds en ook overdag) maar dat doe ik helemaal niet zo regelmatig meer. Het bespaart geld, dat zeker, maar het is ook wel heel jammer.
Midden: Donderdag ontbeten we uitgebreid met pannenkoeken en daarna ging ik met Ilona de stad in. Zij had nog wat dingen nodig en we dronken koffie op het Neude. Zij ging daarna werken maar ik wilde nog wat leuke borden scoren bij de Dille & Kamille. Daar hadden ze letterlijk alléén maar witte borden en verschrikkelijk truttige dingen. Eenmaal thuis besloot ik maar wat borden te bestellen bij de Xenos en dat werden dus deze. Door een of andere rare hersenkronkel heb ik mijn huidige straatnaam en huisnummer opgegeven bij de bestelling, maar mijn oude postcode. Ik woon daar al bijna anderhalf jaar niet meer, hoe dan!?Gelukkig kwam het pakketje alsnog heel snel aan!
Rechts: Als avondeten ging ik weer eens voor een pannetje shakshuka (met bietjes in balsamico! Het recept komt morgen online!) waarvan ik de ene helft meteen opat en de andere helft in een bakje deed als lunch voor op werk.

tbd172.6

Links: ‘s Avonds gingen Ilona en ik voor een avondwandelingetje door de wijk en een beetje richting het natuurgebied dat er achter ligt.
Midden: We zagen kikkervisjes, babyeendjes, jongens met shisha en padvinders in het wild. Oh! Holy shit: en onze droomhuizen. Vrijstaand, op maximaal 20 minuten fietsen van het centrum, mega groot en met enorme tuinen. Zal ook wel wat kosten, haha.
Rechts: Thuis keken we de tweede halve finale van het songfestival! We vinden Waylon allebei echt drie keer niks, vooral door die neppe country-stijl. Bah. Niet dat ik zelf zo’n talent heb maar ik doe dan ook niet mee met het songfestival hè.

tbd172.7

Links: Vrijdag had ik een lange en heftige werkdag van 8 tot 5. Daarna was ik doodop en daarom maakte ik mijn nummer 1 medicijn: risotto! Na lang twijfelen besloot ik daarna maar richting Berkel (waar mijn ouders wonen) te gaan want anders zou ik bijna het hele weekend alleen thuis zijn.
Midden: Met (alweer) 30 vervangende NS-bussen kwam ik uiteindelijk aan en in het dorp dronk ik wat met Maudy en Roos. Heel gezellig! En ik hield het bij één wijntje was toen was ik al padje af.
Rechts: Zaterdag werkte ik veel recepten uit, ging ik even naar het tuincentrum met mijn broertje en daarna maakte ik zelf tompoucen! Net als mijn traktatie op stage een tijdje geleden! Geen idéé waarom ik geen foto’s heb gemaakt vandaag, heel saai. ‘s Middags verveelde ik me (en dat heb ik bijna nooit meer) en ik speelde daarom Wie Is Het met mijn broertje. Altijd al mijn lievelingsspel :thumbs:

tbd172.8

Links: ‘s Avonds barbecuede ik bij Joran thuis met hem en zijn broer (van de Big Green Egg, zo lekker!) en daarna keken we de finale van het songfestival. Ik had verwacht dat het moeilijk was om hen over te halen maar we hebben écht vanaf minuut 1 tot de allerlaatste gekeken. Inclusief totale woede over Israël als winnaar, met d’r kippenlied.
Rechts: Zondag hadden we een rustig ontbijtje en daarna gingen we weer met diezelfde omweg richting Utrecht. Thuis maakte ik de badkamer schoon en ik werkte nog wat aan blogs. Voor het avondeten maakte ik dit visje met een korst van chorizo. Ja wow, dit was echt heel lekker en het recept komt ZEKER nog online! 🙂

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten