The Beau Diaries 173: Tante Joke, TREK en een master (!)

22 mei 2018 | Leven

tbd173.11

Het is dinsdag ja, geen maandag, dus daar ben ik weer! Ik had zo’n geweldige week: van een karaokefeestje in Tivoli tot een heerlijke avond bij een foodfestival en van een avond Vietnamees uit eten met de boyfriend tot een ochtend bloggen met koffie aan het water in het zonnetje. Met als ultieme hoogtepunt mijn toelating tot de master die ik heel graag wil doen! Joehoe! Geen neusvreten (grapje) meer vanaf september! Ik heb weer een doel!

tbd173.1

Links: Maandag werkte ik van 6.30 tot 14.45. Volgens mij is dat gewoon voortaan mijn vaste dienst, begin je in ieder geval de week wel lekker mee. Het was wel een zware vandaag want ik moest voor het eerst alleen al het brood bakken voor de winkel opende om 8u en dat kon ik eigenlijk nog helemaal niet in mijn eentje. ‘s Middags genoot ik heerlijk van de zon in de tuin.
Midden: Daarna deed ik boodschappen met Ilona en daarvan maakten we een wok met mie, superzachte kip, mango en cashewnootjes.
Rechts: Het recept voor dit perfecte zomerse gerecht vind je hier!

tbd173.2

Links: De rest van de avond werkte ik onder andere aan mijn fotodagboek. En ik stelde jullie een paar vragen over mijn Instagramaccount en blog. Ik overweeg een .eu domein omdat de .nl en .com die ik wil (drie keer raden) al bezet zijn. Aan de ene kant denk ik: het klinkt wel heel vreemd maar aan de andere kant blijft dat .eu misschien júist lekker hangen. Feedback is nog steeds welkom!
Midden: Dinsdag stond de wekker al vroeg om mijn fotodagboek af te maken, daarna ontbeet ik snel en werkte ik van 10 tot 3. Eenmaal thuis maakte ik deze armoedige borrelplaat voor mezelf.
Rechts: En ik kreeg dit goeie nieuws! EINDELIJK! Op de een of andere manier hadden mijn studiegenoten al anderhalve dag eerder gehoord dat ze waren toegelaten tot deze master dus je kunt je voorstellen dat ik toch even zeven kleuren scheet. Ik had me namelijk voor niks anders aangemeld omdat ik echt alleen maar deze master wilde doen én ik schatte mijn kans op toelating wel heel hoog in. Vanaf september ga ik weer studeren!

tbd173.3 (1)

Links: Verder hing ik in de tuin met oude kookboeken om wat inspiratie op te doen (heel leuk!) en voor het avondeten maakte ik een fantastische pizza met groene aspergetips, rauwe ham en als saus een romige laag met onder andere kruidenkaas. Hier het recept!
Midden: Ilona en ik hadden al een glas wijn (of 2) op maar besloten toch nog een rondje te gaan skeeleren. We hadden echt geen zin maar voelden ons nogal vadsig. De ondergaande zon maakte een hoop goed. Zo mooi!
Rechts: Woensdagochtend gingen we samen sporten, goed bezig!

tbd173.4

Links: En nog even werken, van 12 tot 5. ‘s Avonds stond er een geïmproviseerde salade op het menu met venkel als basis. Ik had het nog nooit gegeten maar wow, die anijssmaak is wel heftig hé. Ik vond het nog wel lekker in combinatie met de andere ingrediënten maar mijn huisgenoten vonden het niet te eten. Je moet er van houden ja.
Midden: Rond een uur of 8 ging ik naar Floor toe want ze was jarig! Ik at cake, praatte gezellig bij met vriendinnen en fietste daarna langs Joran om daar te blijven slapen want ik was toch in de buurt.
Rechts: ‘s Ochtends zat ik al rond half 9 bij Koffie Leute Brauhaus in het zonnetje met mijn laptop. Daar heb ik heel lekker aan wat blogs gewerkt en koffie gedronken. Héél leuk plekje, zo aan het water en vol in het ochtendzonnetje!

tbd173.5

Links: Daarna ging met Pascale naar het ziekenhuis om haar bij te staan bij het trekken van haar verstandskies. Nouja, ik vond het spannender dan zij maar het leek me toch wel handig om dit niet in je eentje op de fiets te gaan doen. Alles ging gelukkig helemaal goed en na een rondje langs de apotheek en een smoothie door een rietje, ging ik weer naar huis. Even naar de opticien voor controle en daarna weer richting de stad!
Midden: Ik ging namelijk uit eten met Joran! Vietnamees dit keer, bij restaurant Saigon aan de Voorstraat. Inmiddels heb ik al bij drie verschillende ‘keukens’ gegeten in het kader van ‘23 voor 23’ dus daar ga ik van de week ook een blog over schrijven! In ieder geval was het écht een hele gezellige avond en het eten was top!
Rechts: Vrijdagochtend bestelde ik na lang twijfelen een iPhone SE. Het was na 2,5 jaar tijd voor een nieuwe met meer geheugen en ik ben ook wel weer klaar met Samsung. Ik ben totaal geen Apple-fan maar ik vind de kwaliteit wel echt beter. Daarna sportte ik en at ik een snelle, rare lunch.

tbd173.6

Links: Ik moest een paar uur werken maar om vijf uur werd ik afgelost. Maudy kwam namelijk speciaal voor een leuk feestje helemaal naar Utrecht en anders zou ik eerst de hele avond nog moeten werken. We maakten samen een hele simpele maar VET lekkere risotto die ik meteen uitgebreid heb geshoot. Het recept krijgen jullie later nog!
Midden: Na wat wijn en chips vertrokken we met Ilona naar Tivoli voor de Tante Joke Karaokeband. De hele avond karaoke en dansen, wat wil een mens nog meer.
Rechts: Dit is trouwens de enige foto die ik heb van deze supergezellige avond maar dat laat misschien des te meer zien hoe leuk het was. Het feest was echt heel leuk georganiseerd maar wel íets te langdradig. En dj voelt aan wanneer een liedje afgerond moet worden maar bij karaoke wordt het nummer van begin tot eind gezongen en dat was behoorlijk irritant. Na een rondje McDonalds doken we ons bed in.

tbd173.7

Links: Zaterdag waren we wonder boven wonder niet brak. We sliepen uit en ontbeten terwijl we genoten van de royal wedding. Niet echt iets voor mij om te zeggen maar: zo mooi om te zien.
Midden: Daarna gingen Maudy en ik de stad in (en dat is dan weer niks voor mij om te doen op zaterdag, wat een hel) om wat nodige spullen te kopen.
Rechts: En voor een kopje koffie bij De Zaak. Ik vond het echt zo leuk dat ze weer eens naar Utrecht kwam!

tbd173.8

Links: Als avondeten maakte ik een vreemd gerecht geïnspireerd op de ‘wit wortel walnoot’-reep van Tony’s. Ik heb inmiddels besloten dat dit recept mijn blog niet gaat halen, het was echt té vreemd. Haha.
Midden: ♥♥♥♥
Rechts: Zondag startte ik rustig op met koffie in het zonnetje. Werd al snel te heet, dus na deze foto ging ik weer binnen zitten #bereal.

tbd173.9

Links: Ik maakte één van mijn meest gemaakte recepten van de afgelopen paar jaar nog eens en zette ‘t ook op de foto. Binnenkort vertel ik jullie meer!
Midden: Daarna kwam Joran langs en samen gingen we naar TREK in het Griftpark. Één van die honderden mega populaire food truck festivals en daar moest ik natuurlijk heen. Het was een heerlijke avond! Niet perse door het eten maar vooral doordat het zo gezellig was. Druk, maar gemoedelijk en relaxed. Heel leuk! Ons eerste hapje was een bao bun met lemongrass chicken maar dat stelde vrij weinig voor. Dat kan ik zelf veel lekkerder.
Rechts: Daarna gingen we voor churros met karamel zeezout. Die waren wel goed!

tbd173.10

Links: En tot slot nog wat kokoskoekjes. Ik proefde die met witte chocolade en eentje in de smaak red velvet, en vooral die laatste was heel erg lekker. En ik houd niet eens echt van kokos, maar dit was heel lekker!
Rechts: Wat een heerlijke dag was dit! Het heeft me een godsvermogen gekost (ongeveer) maar het was het waard. Volgend jaar weer!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Hester

  Haha dat vind ik dus het nare van foodfestivals, dat het zo takkeduur is terwijl je eigenlijk juist alles wil proberen. Zelfde heb ik bij de Markthal. Ik fiets trouwens regelmatig langs Brauhaus en ik denk heel vaak ‘oja, daar wil ik nog een keer heen’ maar I never do, zo stom. Vind de hele Westerkade heel leuk trouwens (de Westerkade in Rotterdam is overigens ook een van mijn favoriete plekken, it’s all in the name), ook Broei en Gare du Sud, en volgens mij kun je bij Orloff echt heel goed borrelen. Leuke variatie tussen vegan-hipster/normale/iets chiquere zaken. Verder: chill dat je bent toegelaten tot je master! Maar het is Nederlands en Taalwetenschappen en je komt van CIW toch? Sluit het dan aan of ga je eerder iets totaal anders doen?

  Antwoord
  • admin

   Ja heel leuk, die kade! Bij Orloff werkt een vriendin van me (wel een andere locatie maar oké) en volgens haar is dat inderdaad ook een hele leuke plek. Broei staat ook nog op mijn lijstje, daar zal de zon juist in de middag heel lekker staan 😉 En het is inderdaad een master van Taalwetenschappen maar wel eentje die perfect aansluit op het verdiepingspakket dat ik heb gevolgd binnen mijn bachelor. Het is er echt het logische vervolg op dus eigenlijk is het mij ook een raadsel waarom dat nu ineens van Taalwetenschappen is. Goeie vraag. Dat ‘Nederlands’ heeft betrekking op de track die ik binnen de master heb gekozen. Ik kon tussen allerlei richtingen kiezen maar mij lijkt het by far het leukste om meer over de Nederlandse cultuur (en identiteit, machtspositie etc.) te leren!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten