The Beau Diaries 174: Harry Potter party, iPhone SE en sushi like a tatta

30 mei 2018 | Leven

tbd174.8 (1)
Hi! Een dagje later dan normaal maar dat is (behalve mijn moeder) waarschijnlijk niemand écht opgevallen. Toen ik begon met schrijven herinnerde ik me deze week als een extreem saaie. Ik was aan het werk, was daarnaast veel alleen thuis en had ook met koken niet de meest geniale uitspattingen. Het weekend werd toen toch nog ineens leuk en verder werd deze week mijn nieuwe telefoon (ik ben terug naar het Apple-front!) bezorgd, had ik een onverwachts heel gezellig huisfeest en ook ging ik uit eten om de 20e verjaardag van mijn broertje te vieren. Het was ook eigenlijk best wel een prima week, kan niet altijd geweldig zijn.

tbd174.1 (1)
Links: Maandag was het tweede Pinksterdag en die bracht ik door in bed (dat was achteraf een oerdom plan) totdat het tijd was op te lunchen met pannenkoeken. Tegen einde van de middag ging ik nog even een uurtje sporten (zeer impressive onaangespande foto ook dit) en verder hing ik in de tuin en voor de tv met wat blogs.
Midden: Door het uitslapen kon ik die avond moeilijk in slaap komen terwijl de wekker op dinsdag al om 5.40 stond. Ik had nachtmerries en veel te weinig geslapen maar ik moest dus werken tot 3. Uiteindelijk ging het wel prima maar daarna was ik helemaal kapot.
Rechts: Ik had mijn dag niet echt: ik scheurde uit de tweede (!) broek in vijf dagen tijd. Of ik eet teveel risotto of ik moet minder strakke broeken dragen naar werk. Ik moet daar veel bukken en tillen, dat lijkt de boosdoener. Oh, en ik fiets de laatste tijd nog meer dan ik al deed. Dat is ook niet al te best voor die plekjes tussen je benen natuurlijk.

tbd174.2 (1)
Links: Mijn troostvoer werd (alweer) risotto, met verse rode kool, spekjes en rode wijn dit keer. Best lekker! Het recept vind je hier.
Midden: Woensdag sportte ik en bracht ik met pijn in mijn hart mijn laptop naar een DHL punt zodat ‘ie gerepareerd kon worden. Er is iets niet ok met de accu terwijl ik hem pas sinds januari heb. Verder blogde ik wat op mijn oude laptop en ik en Ilona belden met Milenka, die in Sri Lanka zit voor stage.
Rechts: ‘s Avonds aten we deze regenboog spring rolls! Leuk hè? De laatste keer dat ik spring rolls maakte, was het net alsof je op een plastic zakje zat te kauwen maar dit keer waren ze gelukkig wél heel goed gelukt!

tbd174.3 (1)
Links: Daarna plande ik met Ilona wat dingen in voor de zoveelste hospiteeravond. Door vervelende omstandigheden gaat er een huisgenoot weg (heel jammer) en daarom plaatsten we weer een oproep voor haar kamer van 8m2. Het zal je verbazen hoeveel reacties je krijgt voor zo’n hok in de slechtste wijk van de stad: welkom in Utrecht.
Midden: Donderdagochtend zat ik al redelijk vroeg achter mijn laptop om allemaal shit gedaan te krijgen maar ‘t wilde vandaag echt niet. Ik at, keek onzinnige vlogs… dat soort dingen.
Rechts: En ik deed al helemaal niks meer toen rond de lunch mijn telefoon werd bezorgd! Na een paar jaar Samsung ben ik toch weer terug bij Apple en ik ben tot nu toe heel blij met de SE! Hij is klein (en dat vind ik fijn), heeft veel geheugen (128gb) en was vooral niet te duur. Ik schrik me soms dood van de bedragen die mensen uitgeven aan iPhones en die Macbooks. Ieder z’n eigen prioriteiten natuurlijk, maar voor mij voorlopig echt geen optie. Het installeren en verifiëren was weer een ouderwetse kutklus. Ik ben zo atechnisch.

tbd174.4 (1)
Links: Toch nog iets nuttigs vandaag! En ik ging lékker! Ik had echt goeie spierpijn in mijn billen hierna!
Midden: Daarna deed ik boodschappen voor mijn avondeten. Ik ging voor asperges, gekookte aardappelen, speklap en een botersaus met citroen. Het recept vind je hier! En nu ben ik wel weer klaar met asperges.
Rechts: Rond een uur of 10 fietste ik naar Joran. Drukke levens hebben we allebei. Nouja, hij iets drukker dan ik zoals je wellicht kon opmaken uit dit dagboek. Haha. Hij woont op een half uur fietsen en hoewel er ook een directe bus gaat, ga ik toch écht heel vaak fietsen. Vind dat zo lekker, laat in de avond! ‘s Ochtends weer terug is minder in de spits maar nog steeds vind ik het heerlijk met een muziekje in.

tbd174.5 (1)
Links: Thuis deed ik nog wat dingen voor mijn blog. Ik stelde jullie deze vraag en uiteindelijk ben ik voor iberico gegaan. Heel veel spannendere opties zijn er gewoon niet met de i (wel kreeg ik van iemand ile flottant of zoiets getipt, een Frans toetje dat me toch net iets te moeilijk leek). ‘s Middags werkte ik van half 3 tot half 9.
Midden: Onderweg naar huis zag ik deze luchtballon heel laag over de stad gaan. Vet! Ik heb in Griekenland ook met een luchtballon ‘gevaren’ maar dat was de grootste teleurstelling ever, er was namelijk geen uitzicht (dagboek kun je hier teruglezen!). Dit lijkt me wel echt gaaf!
Rechts: De rest van de avond at ik een ijsje, wachtte ik hoopvol op een huisgenoot om mij uit mijn eenzaamheid te verlossen en daarna begon ik aan de truffelchips die ik laatst kocht bij de HEMA. Bijzonder, maar niet perse heel lekker. Die nacht sliep ik wel eindelijk weer eens goed en ‘s ochtends ontbeet ik in de tuin, tussen de bijen. Ik dacht dat de bijen aan het uitsterven waren maar ze zitten gewoon allemaal hier.

tbd174.6 (1)
Links: Zaterdag was wederom zo’n nutteloze dag. Het was te warm buiten te zitten dus dat wisselde ik af met tv kijken. Ilona en ik lunchten met een borrelplaat en een kleine quiche en daarna ging zij naar haar werk. Zat ik weer alleen. Het lijkt nu net alsof ik geen vrienden heb maar ik was zo futloos dat ik ook geen zin had om die te appen.
Midden: Ja, dat dus. En nu is het klaar met mijn gezeur.
Rechts: Als avondeten at ik allemaal restjes en daarna besloot ik tóch maar naar het huisfeest bij Joran te gaan. Zijn twee huisgenoten waren jaren geweest en alle vrienden die ik ken, zouden juist niet komen. Daarom had ik er ook niet zo’n zin in maar ik dacht gelukkig ‘ach, fuck it.’

tbd174.7 (1)
Links: Ik kocht twee brownies als cadeautje (oude klassieker, dit gaf ik ooit altijd) en maakte daar een lekkere karamelzeezout-topping bij. Was ZO goed gelukt, vet lekker! Ik zat nog even te twijfelen of ik er wiet in ging verstoppen (grapje) maar toch maar niet gedaan.
Midden: Het feestje was echt heel heel gezellig! Het thema was Harry Potter en het is wel de vriendengroep die zoiets heel serieus neemt maar toch was ik zonder outfit, vergeten. Verder bleek ik toch nog veel mensen te kennen en sowieso zat ik in een lekkere bui. Dat heb je wel eens, dat je merkt dat je extra sociaal en grappig bent. Haha.
Rechts: De kater zondag was ook nog eens heel dragelijk en ik heb zelfs nog een paar uurtjes gewerkt. Daarna gingen Joran en ik snel naar Berkel om daar met mijn ouders en broertjes uit eten te gaan. Het werd weer eens ouderwets onbeperkt sushi en daar had ik precies zin in! Was een hele leuke avond!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten