The Beau Diaries 176: Paniek, PowerPoint en pakketje voor @keukenmeid

12 jun 2018 | Leven

tbd176.12

Goeiemorgen lezers en lezeressen! Vandaag heb ik een dagje vrij en precies nu is het niet zo bloedverziekend heet buiten. Ik vind dit alleen maar perfect, was ik juist aan toe. Ik zit dus al de hele ochtend lekker te bloggen en hier is weer mijn wekelijkse fotodagboek! Met heel veel lekker eten, nog meer dingen die ik sloopte, een avontuurlijke fietstocht, een housewarming en het eerste pakketje voor deze @keukenmeid! Jawel! Kon ik eindelijk eens een niet-sarcastische unboxing doen, haha!

tbd176.1 (2)

Links: Typical maandag: werken van half 7 tot kwart voor 3. Op weg naar huis haalde ik mijn ontwikkelde foto’s van de wintersport op bij de Hema, die was ik eigenlijk helemaal vergeten! ZO leuk om die terug te zien, wat een geweldige week was dat!
Midden: Als avondeten maakte ik enchilada’s voor mij en een huisgenootje.
Rechts: Ze waren echt verrrrry good gelukt! Hier vind je het recept! Later die avond ging ik nog een uurtje sporten.

tbd176.2 (2)

Links: Toen ik nog ‘even snel’ de foto’s van mijn laatste paar gerechten naar mijn laptop wilde zetten, schrok ik me rot: alles weg. En blijkbaar gewijzigd in het jaar 1981. Ik kon er niet van slapen, dacht ook nog eens dat mijn blog gehackt was en lag maar te malen met nachtmerries. Heel irritant heb ik laatst dus ook al dat gedoe gehad met mijn laptop en oplader, was er even helemaal klaar mee.
Midden: Mocht je je bij de vorige foto’s hebben afgevraagd hoe ik in godsnaam om half 7 fresh bij mijn werk kon staan: nou, dat gaat dus ook wel eens mis. Na deze verschrikkelijke nacht viel ik na mijn wekker meteen weer in slaap, om om freaking 8 uur weer wakker te worden. Nog voor half 9 was ik er uiteindelijk en mijn collega’s waren ook niet boos ofzo, gelukkig. Volgens mij gebeurt dit iedereen wel eens maar echt, ik voelde me er wel slecht over! Na werk fixte Ilona binnen een paar minuten mijn gecrashte sd-kaart. HELD!
Rechts: Daarna sloopte ik de douche (wat heb ik de laatste tijd?) (heb de douche inmiddels wel ook weer gemaakt) en deed ik boodschappen met Nienke en Fiona. Die kwamen gezellig een avondje eten!

tbd176.3

Links: We hadden zin in brie en bedachten deze pasta met geroosterde tomaatjes en gebakken brie. Totaal geen combi, weet ik ook wel hoor, maar lékker! Hier het recept! Was ook echt een heerlijke avond, zo in de tuin.
Midden: Woensdag werd ik veel te vroeg wakker voor op een vrije dag maar dat geeft niet want ik had er zoveel zin in! Ik sprong uit bed, propte een ontbijtje naar binnen en fietste in de vroegte naar de sportschool. Daar deed ik vol energie drie kwartier cardio voordat het buiten te heet zou worden. Op de terugweg haalde ik boodschappen voor een paar lekkere gerechten en daarna kroop ik op het tuinset om mijn fotodagboek af te maken.
Rechts: Een uur later merkte Ilona op dat ik twee verschillende schoenen droeg. Dat had ik dus écht niet gemerkt, bedenk even op hoeveel openbare plekken ik al was geweest die dag. Hahaha, hoe dan!?

tbd176.4

Links: Als lunch maakte ik de bekende auberginedip ‘baba ganoush’, waarvan je het recept al hebt kunnen lezen.
Midden: Ik had niet genoeg dip om het bakje dat ik perse wilde gebruiken helemaal te vullen, daarom maakte ik een dubbele bodem met een klein schaaltje. Sneaky hè?
Rechts: De rest van de middag was ik afwisselend aan het bloggen en ultiem chillen in de tuin. Beste dag van de week dit, sowieso. Tegen het einde van de middag stapte ik onder de douche en daarna deed ik boodschappen.

tbd176.5

Links: Mijn avondeten was licht: een Griekse bowl met onder andere zelfgemaakte tzatziki (dat is dus heel erg makkelijk, niet schrikken) en dolmades. Dat zijn gevulde wijnbladeren die je eigenlijk overal wel kant en klaar kunt kopen en ik vind ze heerlijk! Klik hier voor het recept!
Midden: Donderdag was weer zo’n heerlijke dag die weer vroeg begon in de sportschool. Ook daarna deed ik weer boodschappen en dook ik de keuken in voor deel 1 van een recept. Verder draaide ik wat wasjes, blogde ik weer in de tuin en ik probeerde zelfs nog wat aan die jungle daar te doen. Een uur later had ik toch heel wat onkruid weggekapt maar nog steeds leeft er waarschijnlijk een halve kinderboerderij in onze tuin. Één egel, dat sowieso.
Rechts: Oh en ik repareerde ons tuinset waar Joran laatst doorheen zakte. Thanks gast, wie is hier nou de klusjesman.

tbd176.6

Links: Ilona en ik lunchten met een fantastische pizza. Totaal overdreven als lunch maar echt goddelijk lekker. Het recept komt binnenkort online!
Midden: ♥ ♥ ♥ ♥
Rechts: ‘s Avonds maakte ik een lekker pastarecept met (zoals je kunt zien) onder andere pistache. Ik ben een beetje aan het voorwerken (wow dit klinkt professioneel) voor de vakanties die in zicht komen en wil dan ook niet alles al verklappen 🙂 De rest van de avond blogde ik en keek ik tv met ijs erbij.

tbd176.7

Links: Vrijdag werkte ik van 8 tot 5 en thuis wachtte dit pakketje op me. The Gardians stuurde me een paar kruidenmixen die je zelf in een hele installatie kunt laten groeien.
Midden: Echt heel heel leuk!
Rechts: Ik ben benieuwd of het me gaat lukken om deze plantjes een beetje groot te laten groeien, zou wel vet zijn. Ik laat jullie binnenkort nog wel eens zien hoe ‘t gaat.

tbd176.8

Links: Als avondeten at ik weer zo’n geheim project. Oké oké, het was labneh. En het was heerlijk!
Midden: Tijd voor party! Een vriend van Joran gaf een housewarming en hoewel ik daar precies niemand kende, was het wel echt heel gezellig. Het waren alleen maar internationals en ik heb eerst een uur met een Griek staan praten die toevallig ook nog eens uit Thessaloniki kwam en daarna heb ik met een Italiaans meisje nog een diepgaand gesprek over pasta’s gevoerd.
Rechts: Zaterdag waren we allebei eigenlijk helemaal niet zo brak. We deden lekker burgerlijk boodschappen voor een lekker ontbijtje en daar kocht ik ook deze gerookte knoflook. Ik kende het helemaal niet maar het ruikt zo goed, ga er snel iets mee maken!

tbd176.9

Links: Toch wel brak genoeg voor een broodje hotdog als ontbijt. Met gebakken uitjes en augurk, love it.
Midden: Daarna verveelden we ons allebei dood en hadden zo’n classic bui dat je er eigenlijk ook niks aan wil doen. Uiteindelijk besloten we gewoon op de fiets te stappen en bij ieder kruispunt de leukste kant te kiezen. We fietsten langs water, boerderijen, heel veel natuur en MEGA miljoenenvilla’s net buiten Utrecht. Het was heerlijk! Burgerlijk, maar heerlijk!
Rechts: Met heel veel dorst gingen we zitten bij Broei, aan het water. Daar kwamen we bekenden tegen en zaten we lekker in de zon. Joran vond het er te hipster maar ik vond het wel leuk!

tbd176.10

Links: Daarna fietsten we allebei weer door naar ons eigen huis en maakte ik weer eens gnocchi. Met een superromige basilicumsaus want ik had nog een hele plant staan. Ik vond het echt heel lekker, hier het recept!
Midden: ‘s Avonds kwam Keylee weer terug naar huis! Deze verloren huisgenoot heeft een half jaar lang gereisd en kwam nu vertellen hoe ‘t was. Helemaal voorbereid met een uitgebreide PowerPoint presentatie. Hilarisch en echt vét handig! Ze kon in één keer voor heel veel mensen uitgebreid haar verhaal doen zonder alleen maar te zeggen ‘ja, was echt heel leuk!’. Mocht ik ooit nog gaan reizen of zoiets, ga ik ook een PowerPoint maken.
Rechts: Zondag werkte ik een beetje aan mijn blog en maakte ik de woonkamer helemaal schoon. Daarna fietste ik met Keylee en Kelly (totaal niet handig dit want Keylee’s bijnaam was altijd al Kelly) naar Ilona’s werk om daar op het terras te hangen. Ik was er nog niet eerder geweest maar vond het echt een hele mooie plek!

tbd176.11

Links: Het was bij Loft88, lekker in de natuur en heel veel rust. Ook met veel gezinnen met kleine kindjes, het was net een vakantiepark. Ga ik zeker nog eens heen!
Midden: Die avond had ik geen zin in bijzonder eten, wilde gewoon een AGV(ega)-tje met heel veel barbecuesaus.
Rechts: Ilona, Keylee en ik wilden daarna nog naar Roost aan het water want daar zou een leuk feestje zijn. Toen we aankwamen was de bar alleen al gesloten en nog geen vijf minuten later stopte ook de muziek. We zaten nog even in de laatste zonnestralen en daarna besloot ik maar weer naar huis te gaan. Wilde me de volgende ochtend niet wéér verslapen namelijk. 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Hester

  Oooh burgerlijke fietstochtjes! Ik werd vooral enthousiast van de miljoenenvilla’s, niet per se om de villa’s zelf maar wel omdat ik het gewoon zo leuk vind om te zien hoe ‘anderen’ zo anders leven terwijl ze gewoon relatief in de buurt wonen. Goed verhaal weer.

  Antwoord
  • admin

   Hahaha maar ik snap wel wat je bedoelt hoor! Ik vind dat ook heel leuk om te zien en ergens ben ik toch ook dan een soort van aan het bedenken of ik het zelf zie zitten om daar later te gaan wonen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten