The Beau Diaries 177: Krokettendag, Canal Pride en losgaan @ toko

20 jun 2018 | Leven

tbd177.9

Goedemorgen! Terwijl ik met mijn nieuwe ritme alweer helemaal fresh en fruity achter mijn laptop zit, praat ik jullie bij over mijn afgelopen week. Dat was geen bijster interessante, nope. Ik werkte een kleine 40 uur, perste er maar liefst 8 blogwaardige recepten uit (waaronder eentje in samenwerking met de Appie waar ik werk), had een Grieks heimwee-avondje met een vriendin en vierde een jubileum maar toch ook totaal niet. Lekker cryptisch, moet je ff lezen.

tbd177.1

Links: Het is weer een vroege maandag: werken van half zeven tot kwart voor drie. Ik was niet blij, moest allemaal nieuwe dingen leren (en dat is prima, maar niet vandaag) en dat schoot totaal niet op. Daarna werkte ik thuis aan mijn fotodagboek.
Midden: Als avondeten maakte ik vegetarische burgers van zwarte bonen en feta. HEEL heel erg lekker! Dit geslaagde recept (met goddelijke citroenmayo) vind je hier! Die avond hingen we met het huis gezellig lui op de bank en rond een uur of 10 kwam Joran langs om te komen slapen.
Rechts: Dinsdag was ik vrij! Ik ontbeet rustig en deed belangrijke to do dingen, voor mijn studie (officieel ben ik gewoon nog student, haha) enzo. Daarna ging ik sporten en vervolgens lunchte ik met fuuuucking goeie wentelteefjes. Met bacon ja, heerlijk! Het recept van deze vette lunch komt later nog online.

tbd177.2

Links: ‘s Middags ging ik nog even langs de toko in winkelcentrum Overvecht. Ik was er nog nooit geweest maar ik heb me helemaal uitgeleefd. Wat een heerlijke winkel, hahaha. Ik kwam thuis met bao buns, de lekkerste ketjapsaus ooit (dat zei de verkoper, maar dat is ook iets wat ik bij mijn kortstondige stage heb geleerd), een blik jackfruit en een echt stoommandje. Eindelijk! Hoef ik niet meer zo te kloten met een zeef.
Midden: Extreem kut klef gedoe: het shirt van je boyfriend dragen. Fun fact: we zouden deze dag (12 juni) vijf jaar samen zijn, ware het niet dat we ruim twee jaar exen zijn geweest, haha.
Rechts: ‘s Avonds ging ik aan de slag met de bao buns. Oh, dit was zo goed! Dit geweldige recept met gemarineerde jackfruit en zoetzure salade kun hier helemaal teruglezen!

tbd177.3

Links: Ook woensdag werkte ik weer, maar gelukkig maar van half 7 tot 10. Ik had nog zoveel te doen! Ik ben druk bezig met een nieuwe website (JAJAJAAA!) en moest onder andere ook nog veel regelen voor de vakantie. Dat laatste ging voor geen meter: als ik iets zeker weet, is ‘t wel dat ik nooit bij een reisbureau ga werken. Bah, mij maak je echt niet blij met het uitpluizen van leuke hotels en routes. Ik was zo druk bezig dat ik voor het eerst in eeuwen niet eens zelf mijn lunch maakte. Ilona bakte spekpannenkoeken voor me ♥
Midden: ‘s Middags gingen we samen even sporten.
Rechts: En daarna maakten we pasta primavera, een soort van. Dat recept (met heel veel groenten en een lichte mosterdsaus) gaf ik jullie hier al!

tbd177.4

Links: Met heel veel groenten, dus.
Midden: Donderdag weer workingsss van half zeven tot kwart voor drie. Had ik een gezonde lunch bij me, was het ineens krokettendag. Dat laat ik niet aan me voorbijgaan natuurlijk, ha.
Rechts: Na werk had ik op de een of andere manier ineens helemaal de energie om te gaan sporten. Ik deed ruim drie kwartier cardio terwijl ik het e-book How To Win The Gram van Jennie las. Ik vind ‘m leuk (vind Jennie ook echt een leuke meid, voor wat ik weet van Insta) maar niet echt vernieuwend, eerlijk gezegd. Ze schrijft goed dus ik vloog er doorheen. Op de foto zie je mijn kruidentuintje van The Gardians trouwens. Kreeg ik opgestuurd en it’s still alive!

tbd177.5

Links: Die avond maakte ik curry en dat is vrij bijzonder want ik vind curry’s helemaal niet lekker. Deze wel! Ik maakte er eentje met zoete aardappel, paprika en pangasiusfilet. De volgende dag kwam ‘ie er in sneltreinvaart weer uit maar ik zou misschien wel ‘worth it’ kunnen zeggen. Hier het recept. De rest van de avond blogde ik en laat kwam Joran langs.
Midden: Vrijdag werkte ik weer van 8 tot 5 (ja, was een flinke werkweek dit) en daarna ging ik met een volle tas eten naar huis. Ennn die had ik niet betaald! Ik heb met mijn baas afgesproken dat ik de komende tijd af en toe recepten voor de nieuwsbrief, Facebook etc. ga maken en in ruil voor dat krijg ik een beetje naamsbekendheid en mag ik gratis eten meenemen. En ja, die foto’s maak ik toch wel dus voor mij is dit een meer dan prima deal.
Rechts: Het eerste gerecht werd natuuuuuurlijk een risotto! Het recept krijgen jullie later nog maar het was net zo lekker als de foto doet vermoeden. ‘s Avonds was ik alleen thuis en ik bingewatchte (?) Ex On The Beach.

tbd177.6 (1)

Links: Zaterdag sliep ik lekker uit want daar was ik echt aan toe. Na een beetje bloggen vertrok ik naar de stad om daar met Floor te lunchen bij de Streetfood Club. Vorige keer at ik daar geweldige wafels met spek en kip en dit keer ging ik voor wentelteefjes met spek en gekarameliseerde pompoen. Blijf een leuke zaak maar dit was echt veeeel te zoet. Voor het eerst ooit at ik mijn bord niet leeg, wauw.
Midden: Daarna gingen Floor en ik de stad in om te kijken bij de pride in de grachten. De optocht van boten was echt geweldig leuk om te zien! Zoveel plezier hadden die mensen, en ik ook! Verder ben ik niet meer naar die feestjes geweest, dat vind ik dan toch weer wat minder. Het is toch niet echt ‘mijn’ feestje, weet je wel.
Rechts: ‘s Avonds kwam Eline, mijn huisgenootje in Thessaloniki, langs om samen gezellig te eten. We wonen allebei in Utrecht en zien elkaar niet zo vaak, maar als we elkaar dan zien, is het wel heel leuk! We doken samen de keuken in om een heerlijke Griekse moussaka te maken!

tbd177.7

Links: Lekkerrrr! Heerlijke Greek Night zo, met Griekse muziek, herinneringen aan ons semester daar en een eeuwige zoektocht naar goedkope tickets richting die leuke stad.
Rechts: Het recept voor deze ovenschotel vind je hierrr.

tbd177.8

Links: We hadden heel veel zin om uit te gaan maar helaas helaas moest ik weer werken de volgende ochtend. Van half 8 tot 4 en dat was best een prima werkdag. Behalve dat ik in m´n eentje stond die ochtend en de oven niet aan de praat kreeg. Wow boeiend, spannend, goed verhaal.
Rechts: ´s Avonds maakte ik een wokschotel met een lekker sausje en suikerpinda´s als special touch. Daarna was ik doodmoe en samen met Joran keek ik een intens slechte serie over het studentenleven in Amerika.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten