The Beau Diaries 178: Jungle, frisse coupe en studentenperikelen

26 jun 2018 | Leven

tbd178.9

Morning! Live vanuit mijn favoriete koffietentje blik ik terug op mijn afgelopen week. Een week waarin ik mezelf een kappersbezoekje cadeau deed (en ik kwam nog nooit zo tevreden thuis!), verschillende spannende blogdingen deed, de jungle ik mijn achtertuin temde met mijn moeder, met mijn handen at in een Ethiopisch restaurant en weer eens een avondje keihard ging stappen. Wow jeetje, en ik had ook nog een fantastische barbecue. Was een leuke week!

tbd178.1

Links: Maandagochtend begon voor de verandering heel relaxed. Ik hoefde pas om 12 uur te werken dus ik begon samen met Joran aan een rustig ontbijtje, helemaal lekker. Maar het was stress op werk en daarom werd ik gevraagd of ik alsjeblieft eerder kon komen. Uiteindelijk was ik er dus van 10 tot 5, prima. Na werk at ik heel snel een geïmproviseerd prakkie van wortels en erwten en het was echt zó lang geleden dat ik zo inspiratieloos at. Dat doe ik niet meer sinds ik zo over eten blog! Maar ik had haast want ik ging naar Ijsselstein voor spannende blogdingen: keukenmeid.com is nu van mij! De website wordt nog gebouwd maar het domein is er in ieder geval.
Midden: Dinsdag werkte ik van half 7 tot 12, lekkere ochtend! Daarna lunchte ik thuis met een freestyle hummus van witte bonen en citroen, vet lekker! Dat recept vind je hier! ‘s Middags deed ik veel aan mijn blog en ook ging ik nog sporten met Ilona.
Rechts: ‘s Avonds maakte ik mijn succesvolle regenboogpizza (klik voor het recept!) nog een keertje voor de pizzawedstrijd van Tante Fanny (pizzadeegmerk). De rest van de avond chillde ik voor de tv en daarna fietste ik naar Joran.

tbd178.2

Links: Woensdag was HEERLIJK! De eerste paar uur zat ik bij Rocking Chair, mijn lievelingskoffietentje net buiten het centrum, te werken aan wat blogs.
Midden: Als lunch maakte ik iets vrij spontaans met de bao buns die ik nog in de vriezer had liggen na dit recept. Ilona en ik waren allebei superenthousiast dus dat recept komt zeker nog online!
Rechts: Die middag kwam mijn moeder langs voor een gezellige middag/avond. Nog voordat ik haar een kop koffie aan kon bieden, stond ze al met een snoeischaar in de tuin om daar een paar uur later pas weer uit te komen. Onze achtertuin was echt een totale jungle met een ontembare klimop, maar we hebben nu onze tuin weer terug! Wat is het ineens mega ruim! Echt zo fijn! 

tbd178.3

Links: Voor die avond had ik gereserveerd bij restaurant Sunshine bij de Oudegracht in de buurt. Daar at ik voor het eerst ooit Ethiopisch en geen idee wat ik precies heb gegeten maar het was veel vlees en vét lekker! Uiteraard vertel ik hier meer over in het tweede deel van de Wereldkeukentour.
Midden: We begonnen met mangobier (mijn moeder met kokosbier) (zoeter dan Radler maar bevat zowaar alcohol) en dat was al zo heerlijk, haha. 
Rechts: Ik reed mee terug naar Berkel en bleef daar slapen. Dit trof ik aan in mijn oude slaapkamer: daar hebben ze dus een home gym van gemaakt waar mijn broertje zich kan uitleven. Ja waarom ook niet joh.

tbd178.4

Links: Donderdag sliep ik lekker uit in mijn heerlijke bed (ooit ga ik die nog naar Utrecht verslepen, maar dat lijkt een onmogelijke klus zonder aanhangwagen) en daarna ging ik naar de kapper. Door die horrorkapper van Brainwash vorig jaar (klik voor oranje coupe) reis ik nu steeds weer terug naar mijn oude vertrouwde kapper en dat is het me helemaal waard. Ik heb er uiteindelijk weer ruim 2,5 uur gezeten en betaalde een hele schappelijke prijs.
Midden: Én ik was heel blij met het resultaat! Ze had er wat meer laagjes in geknipt en de kleur was weer een tintje koeler, love it!
Rechts: Eenmaal terug in Utrecht maakte ik Indiase gevulde paprika’s en naanbrood voor mij en Violet, hier het recept!

tbd178.5

Links: Ennnn dit dus. Ik had (heb) al weken zin om weer eens écht zoals een student uit te gaan en vandaag was eindelijk de dag. Ik hoefde de volgende dag eens niet vroeg te werken en ook vriendinnen hadden tijd!
Rechts: We zaten gezellig bij een vriendin die midden in het centrum woont (in een écht studentenhuis, ook lang geleden dat ik daar ben geweest) (ja hoor mij nou, maar serieus, ik begin student-af te raken) (WTF STOP DE TIJD) en daarna gingen we met een kleiner groepje naar de Ekko.

tbd178.6

Links: Daar was een feestje aan de gang met de naam ‘De Discotheek’ en dan verwacht je nice eighties-muziek toch? Nope. Was techno en dat vind ik een van de ergste dingen ooit. Het feest zelf was dus helemaal kut maar de avond zelf en het gezelschap was wél heel leuk en gezellig!
Midden: ‘s Nachts ben ik nog naar Joran gefietst om daar de volgende dag in zijn bed (zonder hem) extreem lang uit te slapen. Ik was niet eens brak, hoezee! Thuis maakte ik een lekkere gegrilde paprikasoep (recept komt nog!) en daarna werkte ik van 3 tot half 9. Ik moest iemand inwerken dus dat was best een chille avond zo! ‘s Avonds hing ik lekker voor de tv.
Rechts: Zaterdag was weer zo’n lekkere dag. Ik ontbeet in bed terwijl ik vlogs van 2WMN keek. Die vrouwen volg ik al zo lang en zelfs (of misschien wel juist?) nu ze allebei kinderen hebben vind ik het nog steeds zo leuk om over hun leven te lezen en de filmpjes te zien. Dit zijn écht goeie bloggers!

tbd178.7

Links: Daarna ging ik een uurtje sporten met Ilona en vervolgens dook ik weer de keuken in voor een lekkere lunch. Het werd iets supersimpels maar wel heel lekker: tortizza hawaï!
Midden: Het recept gaf ik jullie afgelopen zondag al!
Rechts: Tegen het einde van de middag ging ik naar Pijnacker maar omdat de treinen richting Rotterdam en Den Haag wéér niet reden (dit is serieus al de vijfde keer in drie maanden en dan telkens als ik richting mijn ouders ga, helemaal kut) moest ik met vervangende bussen. Uiteindelijk deed ik er 3 uur over.

tbd178.8

Links: Ik ging naar Joran en zijn ouders voor een barbecue op hun Big Green Egg. Ze hadden ongeveer iedereen uitgenodigd die ze kennen dus er ging nogal wat vlees doorheen. Lékker dat het was! En het was een hele gezellige avond!
Rechts: Zondag ontbeten we vroeg en daarna gingen we met de auto (heel verstandig) terug naar Utrecht. Ik moest een dagje werken en maakte vandaag onder andere dit leuke tafeltje in de winkel. Ik heb met mijn baas afgesproken dat ik af en toe gerechten kook en fotografeer voor de sociale media van de winkel, de nieuwsbrief én dus ook voor in de winkel. Ik krijg er zoveel leuke reacties op, echt heel gaaf! Op deze tafel zie je alles voor tomatenrisotto met burrata, hier het recept. Na werk nam ik weer een tas vol eten mee voor nog zo’n lekker recept.


Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten