The Beau Diaries 179: Keukenmeid, zomeravond en het grote-mensen-leven

4 jul 2018 | Leven

tbd179.10

Een heeele goedemorgen! Al lekker vakantie aan het vieren? Dat doe ik zelf al een paar maanden (of juist niet, het is maar hoe je het bekijkt) dus om eerlijk te zijn ben ik de dagen en weken helemaal kwijt. Hoe dan ook had ik afgelopen week wel een hele leuke tijd: ik hoefde niet mega veel te werken dus ik lag lekker veel in de tuin, at pizza met vriendinnen, ging naar een leuk afstudeerfeestje in Rotterdam vierde met Joran zijn naderende grote-mensen-leven. Shit is getting real. OH! Niet te vergeten: mijn blog is overgezet naar Keukenmeid.com zoals je hierboven in de url kunt zien! ZO blij mee!

tbd179.1

Links: De maandag begon weer lekker vroeg in de Albert Heijn en daarom was ik ook vroeg in de middag weer klaar. Kon ik lekker in de zon gaan liggen, perfect! Of eigenlijk onder onze nieuwe parasol. Lekker retro, van mijn opa geweest.
Midden: Ohhhh ik hou zo van onze tuin! Welk studentenhuis heeft dat nou!?
Rechts: ‘s Avonds had ik zin in bobotie maar door dat warme weer gewoon niet echt in een ovenschotel. Het resultaat was deze destructed bobotie. Dit geslaagde recept kun je hier teruglezen.

tbd179.2

Links: Dinsdag start ik de laatste tijd ook standaard op bij een leuk koffietentje terwijl ik aan mijn fotodagboek werk. Dit keer zat ik weer bij Rocking Chair, vind het daar altijd zo fijn werken. As we speak zit ik voor de verandering wel een keer ergens anders 😉
Midden: Toen ik die online had gezet, ging ik snel naar huis om te lunchen. Het leven van een foodblogger is niet altijd fancy zoals je ziet: verlepte quesadilla met chorizo en paprika.
Rechts: Daarna reed ik terug naar Berkel met de auto die ik een paar dagen had geleend. Maudy was eindelijk weer terug van haar reis door Amerika en ik was natuurlijk heel benieuwd naar haar foto’s en verhalen, dus daar reed ik eerst even langs!

tbd179.3

Links: Ik parkeerde de auto weer bij mijn ouders en mijn moeder bracht me op de brommer naar de trein. We lijken echt van die dorpsgekkies zo.
Midden: Eenmaal thuis ging ik even snel naar de action voor het nieuwe servies waar heel foodbloggend Nederland op zit te geilen. Ik kocht uiteindelijk één bord en twee schaaltjes, niet heel spannend dus. Daarna stond ik een half uur op een cardio-apparaat en ik weet niet of ik ooit zó heftig heb gezweet. Vies maar voldaan.
Rechts: Die avond maakte ik iets dat al heel lang op mijn lijstje stond, namelijk de aubergines uit de oven van Ottolenghi. Ik heb dat boek (het is een boek toch? haha) nooit gelezen maar het is zo’n hype dat ik ook met een beetje internet wel ongeveer op het recept kon komen. Mijn versie vind je HIER! Heerlijk!

tbd179.4

Links: Woensdag werkte ik ook weer een hele dag en daarna lag ik wéér lekker in de tuin in bikini. Ondertussen blogde ik af en toe nog wat.
Midden: Het avondeten was deze plaattaart van filodeeg, afgeleid van die lekkere Griekse spanakopita’s. Ik en wat huisgenoten bleven nog gezellig een tijdje buiten zitten, totdat het echt wel te koud werd.
Rechts: Een tijdje geleden deed ik mee aan een pizzawedstrijd van het deegmerk Tante Fanny. Ik kwam ineens mijn pizza tegen in de top 4! Geen idee of er nog een echte winnaar gekozen gaat worden, trouwens. De regenboogpizza die ik maakte, leek een beetje op deze.

tbd179.5

Links: Donderdag was ik weer een dag vrij en die bracht ik wederom door op mijn favoriete plekje op het tuinset. Ik ontbeet in de tuin met Ex On The Beach (gehehe, heerlijk) en probeerde wat te werken aan mijn tan.
Midden: Voor de lunch improviseerde ik snel wat in de keuken maar ineens had ik tóch weer iets heel lekker geknutseld. Het recept komt later nog online!
Rechts: Nog meer zonnen in bikini.

tbd179.6

Links: ‘s Avonds sprak ik met vriendinnen af op de IBB (lelijkste studentencomplex ever – zou er nog niet dood gevonden willen worden) (sorry vrienden) om samen van de zon te genieten en pizza te eten. Was echt een heel gezellige avond!
Midden: Kon niet kiezen tussen salami en shoarma met knoflooksaus. No spon natuurlijk maar bij Domino’s kun je half-half bestellen en dat vind ik echt een geweldig goed plan!
Rechts: Oh, dit gebeurde ook nog ergens deze week. Ik wilde mijn blogdomein overzetten en dacht ‘ok, ik heb een handleiding, I can do this’ maar dat had ik nooit moeten doen. Heb uiteindelijk de host weer alles op kunnen laten lossen maar ik had wel ff stress ja.

tbd179.7

Links: Vrijdag werkte ik alleen in de ochtend maar de tijd leek voorbij te kruipen. Joran had een sollicitatiegesprek waarna hij maar niets liet weten en ik was zo benieuwd! We hadden afgesproken om samen te lunchen bij Hofman dus daar wachtte ik in spanning.
Midden: HE GOT THE JOB! Belachelijk goeie baan ook wel, superfijn! We vierden het met veel te dure biertjes (die ik nog wel heb betaald zelfs, wie heeft hier nou een nieuwe baan?) en broodjes truffelmayo met een beetje carpaccio. Perfecte middag!
Rechts: Ik ging nog even langs huis om wat blogs in te plannen en wasjes te draaien, daarna spraken we weer samen af in de stad. We haalden burgers bij Meneer Smakers en aten die op aan het water op een steiger. Ik had een vegetarische burger van geitenkaas en nog iets. Dat ik niet eens meer weet wat er op zat, zegt wel genoeg volgens mij want het was niet bijzonder lekker.

tbd179.8

Links: Na een ijsje fietsten we naar SOIA om daar met zijn vrienden aan het water te liggen met nog meer bier. Op een gegeven moment werd het wel echt te koud (wat is dat toch? waar zijn die zomeravonden?) maar verder was het heel heel gezellig!
Midden: Zaterdag startten we weer langzaam op met pannenkoeken met spek. De rest van de middag lag ik weer lekker in mijn eigen tuin.
Rechts: Als avondeten maakte ik voor mij en Pascale deze Marokkaanse sticky kip. Ik deed het in bakjes om op te eten in de trein en zelfs toen het afgekoeld was, was het nog héérlijk. Echt een aanrader! Natuurlijk krijgen jullie het recept ergens deze week nog!

tbd179.9

Links: Die avond ging ik naar Rotterdam voor het afstudeerfeestje van Nienke! Met een 9 weg bij de Kunstacademie, hoe dan!? Het was een supergezellige avond en voor het eerst in een jaar waren we ook weer compleet! Weliswaar maar voor een halfuurtje maar hé, we waren compleet! Het thema (waar ik ff geen zin in had) was ‘wat ik later wilde worden’ en Ella op rechts wilde moeder worden. Ze is niet echt zwanger, ik dacht ‘ik zeg het er maar ff bij’.
Rechts: Fiona en ik bleven slapen en na een hele prima nacht werden we wakker zonder kater en daarom gingen we meteen het zonnetje weer in om te ontbijten bij de Bagels en Beans. Zó moeten zondagen zijn! ‘s Middags maakte ik schoon in Utrecht (daar kan ik wel leukere dingen voor bedenken) en ‘s avonds maakte ik een zomerse stamppot van zoete aardappel. Dit is het recept! Verder blogde ik een beetje en ging ik vroeg naar bed.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten