The Beau Diaries 18: Hospiteren, leren en doneren

1 jun 2015 | Leven

tbd18.7

Het lijkt wel een soort vast patroon bij mij: de ene week vol met etentjes en leuke feestjes en de week erna breng ik praktisch door in bed. Niet dat ik dan een kater heb met een lange nasleep, maar zo gaat het telkens gewoon. Geen idee hoe dat komt? Nou, dit was zo’n the week after. Ik leerde voor een tentamen, ging weer naar de zonnebank, verkocht donuts en gevulde koeken op de braderie in het dorp (namens de Appie, niet zelfgemaakte ofzo), bekeek samen met Maudy potentiële vakantiebestemmingen en deed vooral rustig aan. Op zich ook wel eens lekker, ik sliep namelijk iedere nacht echt dik 7 of 8 uur :thumbs:

tbd18.1

Links: Maandag was ik moe van het drukke weekend en sliep ik lekker uit. De rest van de dag werkte ik aan m’n blog en zocht ik met Maudy naar leuke vakantiebestemmingen. We willen sowieso naar Griekenland (eigenlijk is dat vooral mijn eis) maar niet naar Kos en Rhodos want daar zijn we al eens geweest. We denken nu aan Kreta! Iemand een idee in welk stadje we leuk uit kunnen gaan met een mooi strand (en cocktailbars! Zeeeer belangrijk!)? We willen Cherso en dat soort dingen wel een beetje vermijden, eigenlijk 😉
Midden: ‘s Avonds maakte ik een wandeling met Maartje. Toch nog een beetje frisse lucht.
Rechts: Dinsdag was ik nog een extra dagje vrij en alweer sliep ik uit. Ik werkte een beetje aan school en nam ‘s avonds de trein naar Utrecht. Voor onderweg nam ik een thermoskan thee mee 🙂

tbd18.2

Links: Tijdens het werkcollege op woensdag kregen we ons cijfer van die verschrikkelijke opdracht. Marloes en ik haalden een 7,5, woehoeee!
Midden: Na college dronken we met z’n drieën wat bij café Broers.
Rechts: Ik heb er ook nog een hele tijd in m’n eentje gezeten. Ik heb aan mijn blog gewerkt en ik kon het echt. niet. laten om een pannenkoek met spek te bestellen. Ik maak ze 10x lekkerder.

tbd18.3

Links: Woensdagavond kookte ik iets héél lekkers voor mezelf: zoete aardappelstampot met verse spinazie, paprika, pijnboompitjes en coburgerham. Met daarnaast nog een rundervinkje ingepakt in coburgerham. Zekersss voor herhaling vatbaar.
Midden: Om half 8 had ik een hospiteeravond! Het was een leuke kamer met hele gezellige mensen, maar ik vond het huis zelf te krakkemikkig en viezig. Ik was wel uitgekozen, maar ik heb de kamer afgewezen. Wel goed voor m’n ego, moet ik zeggen 😉
Rechts: Donderdag registreerde ik me eindelijk als donor! Het is niet dat ik het nooit wilde, maar het kwam er gewoon niet van. Daarom vind ik dat Nederlandse registratiesysteem ook zo slecht; bij zoveel mensen ‘komt het er gewoon niet van’.

tbd18.4

Links: ‘s Middags leerde ik voor een tentamen en ging ik lekker een kwartiertje onder de zonnebank. Ik hou expres m’n onderbroek aan zodat ik kan zien of ik verkleur, haha. En ja: ik word bruin! 😀
Midden: Donderdagavond had ik weer een hospiteeravond! Dit huis vond ik te ver van het centrum en ik vond niet dat ik er goed tussenpaste. Ik had wel het gevoel dat ik gekozen zou worden, maar ik heb op tijd gezegd dat ik de kamer niet wilde. In mijn huidige huisje was het ‘s avonds paniek. Bij een van m’n huisgenoten was er een enorme lek in het plafond, maar gelukkig werd het al snel minder en de volgende ochtend stond er meteen een klusjesman!
Rechts: Vrijdagochtend ging ik sporten, naar college, deed ik een wasje en ging ik weer naar huis. Met mijn broertje reed ik ‘s avonds naar de McDonalds voor McFlurry’s!

tbd18.5

Links: Deze foto plaatste ik op Instagram. Het is een remake van mijn profielfoto van precíes twee jaar eerder, 26 april 2013. Deze maakte ik dus al een tijdje geleden, 26 april 2015.
Midden: Zaterdag werkte ik van 7 tot 4, waarvan ik de hele middag in een kraampje donuts en gevulde koeken verkocht. Best leuk om een keer te doen voor de verandering! ‘s Avonds leerde ik alsof mijn leven ervan afhing.
Rechts: Ook ontdekte ik per ongeluk dat je met je zelf kunt appen. Interessant.

tbd18.6

Links: Zondag kwam ik erachter dat ik geen voldoende hoefde te halen voor het tentamen, dusss ik deed het iets rustiger aan. Ik dronk zelfs wijn tijdens het leren, zo serieus was ik bezig.
Midden: Dit mailtje, oh oh oh… Haha. Bob zit in serious trouble volgens mij.
Rechts: Leren tot in de laatste uurtjes. Het hoeft dan geen voldoende te zijn, ik moet het wel nog enigszins kunnen compenseren.

Deze week staat zo mogelijk nóg minder op de planning. Vandaag maakte ik een tentamen, woensdag moet ik terug naar huis voor een afspraak bij de tandarts, donderdag misschien een avondje uit en zaterdag weer een paar uurtjes werken. Fijne week allemaal!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

3 Reacties

 1. Ingeborg

  Haha heel chill dat je wel bent gekozen maar dat je het zelf lekker hebt kunnen afwijzen! Waarom wil je eigenlijk weg uit je huidige kamer? Je bent wel goed bezig geweest met leren, hopelijk heb je je tentamen gewoon gehaald!

  Antwoord
 2. Lisa

  Wat een leuke titel, haha. Naar jezelf appen is best wel handig eigenlijk om jezelf notities kunnen te sturen! Of een linkje zodat je die dan weer kan openen in Whatsapp web. Oké er zijn misschien betere manieren maar Whatsapp is wel lekker snel, haha. En haha dat mailtje aan Bob…

  Jammer dat je kamerzoektocht nog niets heeft opgeleverd! Hopelijk vind je snel wat. Ik zit hier ook niet helemaal perfect maar alleen het idee al dat ik nog eens moet hospiteren…

  Antwoord
  • admin

   Ik vind het hospiteren nu eigenlijk niet eens zo erg! Ik ben niet zoals eerst uuuurenlang bezig met één keer hospiteren, nu kan ik lekker alles vanuit Utrecht doen en ik heb ook echt geen haast. Vind het stiekem nog best gezellig om bij andere huizen te kijken, haha 😛

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten