The Beau Diaries 180: Keukenboy, kunstenares en kutstrand

10 jul 2018 | Leven

tbd180.8

Morning! Hier weer een weekoverzicht vol zonnige plaatjes! Ik ging naar de expositie van de Willem de Kooning in Rotterdam, had een leuk huisfeest in diezelfde heerlijke stad en bracht zelfs nog een dag door op het strand van Schevingen! En dat is heel wat want ik heb een bloedhekel aan zand (ik ben er zo een ja, heel vervelend). Verder ben ik wel echt een ontiegelijk slechte blogger want waar ik nonchalante foto’s van mezelf in bikini met cocktails enzo had moeten maken, moeten jullie het weer doen met wazige foto’s van mij op een veilige afstand in spiegels en van lelijke knollen. Ik ben niet glamour.

tbd180.1

Links: Rise and shine op de maandagmorgen! Weer lekker gewerkt van half 7 tot 3. Het was redelijk rustig vandaag dus ik heb ook de tijd gehad om ‘mijn tafeltje’ in de winkel te veranderen. In plaats van de risotto met burrata (klik) stond er deze hele week het recept van de gnocchi met saffraan. Ik krijg er echt zoveel leuke reacties op!
Midden: Na werken had ik nog energie op de sporten en aangezien al die broodkorstjes die ik telkens stiekem eet ook gecompenseerd moeten worden, besloot ik maar meteen te gaan. Ging lekker!
Rechts: Die avond maakte ik deze pasta di mama voor mij en een paar huisgenoten. Precíes zoals mijn moeder ‘m vroeger ook maakte en het was ook hier echt een succes. Superlekker en simpel recept!

tbd180.2

Links: Dinsdag had ik, hou je vast, een stranddag met de meiduh! Ik heb een ontiegelijke bloedhekel aan het strand maar zo af en toe geef ik het toch weer een kans (net als met hardlopen, weet je wel) om vervolgens bloedchagrijnig binnensmonds te schelden om iedere zandkorrel die in mijn oor jeukt. Op een terras zitten is dan wél weer helemaal mijn ding 😉
Midden: Heel leuk ook dat we zomaar midden in de week allemaal ineens tijd hadden voor zo’n gezellige dag in Scheveningen! Het was echt wel een hele leuke dag maar langer dan een paar uur hoef je mij niet op een strand te laten.
Rechts: Joran en ik meetten elkaar op Utrecht Centraal en daarna aten we bij mij thuis pasta carbonara. Hij kookte! En ik kreeg hem zelfs zo ver om er een foto van te maken voor mijn zomerrubriek (klinkt dat ff spannend!) waar ik binnenkort meer over ga vertellen. Wedden dat @keukenboy een dikke hit zou zijn op Instagram?

tbd180.3

Links: Ik sliep die nacht bij hem thuis, dus toen hij ‘s ochtends naar werk ging, was ik ook weer lekker vroeg on the go. Zo lekker! Ik ging zitten bij het Vlaamsch Broodhuys op de Nachtegaalstraat en wow: wat een prachtig mooie zaak! Van binnen een supermooi pand met heel veel lekkere broodjes en taartjes en buiten een klein terrasje aan een drukke straat. Ik dronk er koffie en werkte aan mijn fotodagboekje.
Midden: Aan de overkant van de straat haalde ik wat ingrediënten bij de Albert Heijn waar ik werk voor een nieuw recept in de winkel. Dat werd dus deze sushi bowl met zalm, mango en wasabimayonaise. Dit makkelijke en súperlekkere recept kun je hier terugvinden.
Rechts: ‘s Middags werkte ik aan wat blogs en ook ging ik nog een klein uurtje sporten.

tbd180.4

Links: Daarna had ik gek genoeg wéér zin in curry (dat vind ik normaal echt niet lekker) en ik maakte er eentje met bloemkool, kerrie en linzen. Dit is het recept!
Midden: ‘s Avonds hing ik gezellig op de bank met een nieuw huisgenootje en ook at ik cookie dough ijs. Had je wel kunnen raden.
Rechts: Donderdagochtend ging ik alweer vroeg naar de sportschool. Lekker bezig deze week! Ik voel me er totaal niet gestrest door maar ik moet wel blijven sporten nu ik zoveel lekkers eet. Vind ik het helemaal waard. Behalve als ik dan zoiets naar binnen heb gewerkt als lunch. Moest lekker worden (duh) maar was echt een vette tegenvaller. Uiteraard binnenkort te zien in deel 2 van de food fails der Keukenmeid, hahaha.

tbd180.5

Links: Later die middag ging ik met Pascale naar Rotterdam. Nienke is deze week afgestudeerd aan de kunstacademie en stond een paar dagen met haar eindproject bij de graduation show. Echt heel heel leuk om al die examenwerken zo bij elkaar te zien! Die op deze foto was iets van een combinatie van alle foto’s die ooit van dezelfde waterval in China zijn gemaakt en op Instagram zijn terug te vinden. Klinkt vaag, was heel vet om te zien.
Midden: En hier iemand die van alles deed met spiegels, glas en licht.
Rechts: En hier Nienke met haar ‘verhalende zeep’ over en door Syrische vluchtelingen. Op haar website (klik) kun je hier meer over lezen, heel gaaf!

tbd180.6

Links: Daarna gingen we met z’n vieren wat drinken bij Popocatepetl bij de kubuswoningen en we besloten ook maar meteen ons avondeten naar binnen te werken. Had toch ff geen zin om thuis nog te gaan koken. Ik ging voor deze nacho’s met bbq pulled pork, kaas, guacamole en tomatensalsa en dit was echt ZO GOED! Hele leuke dag gehad in Rotterdam, hou van die stad. Ooit ga ik er echt (weer – ben opgegroeid in een dorp aan de rand) wonen.
Midden: Thuis werkte ik nog aan wat blogs en ik ging niet te laat naar bed.
Rechts: Flash forward! Vrijdag werkte ik de hele dag, ‘s avonds was ik moe en chagrijnig en ook zaterdag werkte ik weer de hele dag. Thuis douchte ik snel en nam ik de trein richting Joran en zijn ouders. Daar gingen we gezellig barbecueën en Joran en ik gingen daarna naar een huisfeest van een vriend van hem in Rotterdam. Wij gingen niet mee uit (burgerlijkheid kicking in – nee grapje, ik wilde wel maar hij zit met heftige scriptiestress en ik sliep bij hem) maar ook daar thuis was het een hele gezellige avond! Heb me rot gelachen, was ik echt aan toe!

tbd180.7

Links: Deze topblogger heeft weer geen mooie foto’s.
Midden: Op twee matjes op de grond want ik ga écht niet samen in een eenpersoonsbed. Zeker niet met deze temperaturen. Voor het ontbijt had zijn moeder heel uitgebreid koffie, ei en broodjes gemaakt (doet ze altijd, echt lief) en daarna gingen we allebei weer naar Utrecht.
Rechts: Ik voelde me heel levenloos vandaag, had nergens zin in ook, dus het enige dat ik deed was in de tuin hangen en op en neer naar het winkelcentrum voor wat boodschappen. Was wel omgefietst voor de AH XL, af en toe vind ik het zo leuk om in die mega grote winkel naar gekke producten te kijken. Genieten! Haha. Ik kocht onder andere deze koolrabi die ik later grilde en bij stokbroodjes at (zie hier mijn creatie).

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten