The Beau Diaries 181: Stappen, spoelkeukenmeid en de aubergine is online!

18 jul 2018 | Leven

tbd181.9

Heee lezers en lezeressen! Welkom bij alweer het 181e dagboek op mijn blog! Honderdeenentachtig, bizar. De ene week en stuk spannender dan de andere en afgelopen week was precies zo’n middenmoot. Ik werkte niet zoveel, ging een avondje stappen met huisgenoten, mijn nieuwe website inclusief logo ging eindelijk online en ook stond ik een avondje achter de bar bij een feest. De rest van de week zat ik heel rustig thuis te bloggen.

Verder heb ik nog een vraag: ik wil mijn dagboek geen ‘The Beau Diaries’ meer noemen want die rip-off van Sex And The City past nu niet meer bij Keukenmeid.com. Ik zit zelf te denken aan het simpele ‘Keukenmeid’s week’ of ‘Beau’s week’ maar dat moet spannender kunnen. Alle suggesties zijn welkom!

tbd181.1

Links: Maandag heeft een nieuwe wending in de routine: ik maak nu steeds een leuk tafeltje met een van mijn recepten. Klanten zien de producten en een foto van het gerecht staan en kunnen een geprinte versie van de bereiding meenemen! Deze sushi bowl deed ‘t goed!
Midden: Na werk was ik een beetje lui. Wel ging ik aan de slag met dit gore ingrediënt.
Rechts: En het resultaat was alles behalve goor! Het werden deze kipnuggets in Doritos, zoooo lekker! Dit recept deed het bij zowel mij, mijn huisgenoot als jullie al heel goed! Superleuk!

tbd181.2

Links: ‘s Avonds was ik chagrijnig (wait for it) en hing ik op bed met domme filmpjes op Youtube. Waaronder filmpjes van Amerikanen die Nederlands ‘street food’ proberen. Eigenlijk helemaal niet zo dom, héél vermakelijk om te zien hoe ze helemaal losgaan op ‘stroepwaffels’.
Midden: Dinsdag was ellendig. Ik werd ongesteld en voelde me lichamelijk helemaal blubber, maar na de lunch trok dat gelukkig weg.
Rechts: En wat voor een lunch! Ik maakte kipsalon (kapsalon met kip) met wat restjes in huis en dat was lekker maar ik ben er nog niet over uit of dit een eigen blogpost gaat krijgen.

tbd181.3

Links: De rest van de dag hing ik in joggingspak op de bank (vond het ook heerlijk dat het eindelijk een dagje regende) en ook mijn huisgenoten waren toevallig een dag vrij. We keken de héle dag Temptation VIPS en dat was echt genieten! Ik liet hen boodschappen halen en maakte toen deze ovenschotel met aardappel, courgette en salami voor ons. Hier het recept.
Midden: Ook Keylee, een huisgenoot, stond in de keuken voor een bananenbrood voor mijn blog. Maar ook bij dit recept weet ik nog niet of ‘ie online gaat komen. Sorry meid 😉
Rechts: Yess nieuwe dag, nieuw begin. Had er helemaal zin in na zo’n slome dag. Ik begon al vroeg in de sportschool en ging daarna door naar wat winkels voor boodschappen en cadeautjes die ik nog moest halen.

tbd181.4

Links: Daarna ging ik lunchen met (oud)huisgenoten. We zaten bij Walden en daar ging ik voor de burger met bacon en cheddar. Het kost daar geen reet (7 euro voor dit + een drankje naar keuze) maar ik heb ze ook wel eens lekkerder op. Was wel heel gezellig!
Midden: Thuis gooide ik een poedertje op mijn gezicht en ging ik aan de slag met mijn camera. Eerst was huisgenoot 1 de fotograaf, daarna deed ik het zelf met een statief en afstandsbediening omdat ik het zó ongemakkelijk vond en uiteindelijk schoot huisgenoot 2 het plaatje rechts. Wat een ellende is dit zeg, ik háát foto’s van mezelf. Ik had er echter eentje nodig voor mijn werk en ook voor op deze nieuwe site.
Rechts: Dit was echt de enige foto die ik leuk vond, van de ruim 300. Niet overdreven.

tbd181.5

Links: ‘s Avonds stond ik weer lekker aan de andere kant van de camera en deed ik wat ik wél kan: koken. Echt hoor, deze risotto met citroen, gele courgette, basilicum en mozzarella was goddelijk! Hier het recept.
Midden: Donderdag weer verder met productief zijn. Ik ging weer vroeg naar de sportschool en fietste daarna naar mijn werk voor gratis ingrediënten (voor een recept voor in de winkel). Daarna bekvechtte ik met Coolblue en Acer over mijn laptop die ik nu voor de tweede keer (heb ‘m sinds eind januari) terug moet sturen voor reparatie. Ben echt boos.
Rechts: De kip kerrie zonder kip maar mét tofu maakte veel goed, dit is pas een lunch. Dit is het recept.

tbd181.6

Links: ‘s Middags werkte ik aan wat blogs en verder hing ik lekker in de tuin. ‘s Avonds kwam Joran eten en ik maakte paella voor ons, maar dat recept heb ik pas voor over een paar weken ingepland. Weet niet of het nou daadwerkelijk paella is (nog nooit ‘echte’ gegeten haha) maar het was wel heel lekker!
Midden: Later die avond maakte ik me klaar om eindelijk weer eens te gaan stappen! Ik hoef nu niet meer zo veel te werken als een paar weken geleden en dus kan ik me zo’n brakke dag ook wel af en toe veroorloven. In verband met werk en warmte draag ik al weken nauwelijks make-up, schrok gewoon van mezelf in de spiegel.
Rechts: Ik ging met een paar huisgenoten naar de EKKO en daarna sloten ook Pascale en nog een huisgenoot bij ons aan. De muziek was gelukkig dit keer echt heerlijk (tot een uur of 3, toen werd het weer kut) en het was een heerlijke avond dansen!

tbd181.7

Links: Vrijdag sliep ik lekker uit en daardoor viel de kater alles mee. Daarna werkte ik van half 3 tot half 9, om vervolgens meteen op de trein te springen naar Pijnacker. De rest van de avond keek ik tv met Joran en zijn familie.
Midden: Zaterdag gingen we al redelijk vroeg naar mijn ouders voor de koffie (de burgerlijkheid is real) en daarna deed ik boodschappen met mijn moeder. ‘s Avonds maakten we samen deze wraps met kip en geroosterde paprika’s.
Rechts: Die avond en nacht stond ik achter de bar bij een groot feest van kennissen. Het was echt een groot feest, dus hard werken. Ik stond de halve avond als spoelkeukenmeid (ha ha ha) de afwas te doen. Vond het prima.

tbd181.8

Links: Van een vriendin kreeg ik daarna een mega tas vol met aubergines mee. Ik eet veel aubergines (check het logo even nog een keer, love it) maar deze dingen waren echt ENORM, veel te veel voor mij alleen. Wel heel leuk. Hoe dan ook besloot ik midden in de nacht nog naar Joran te rijden (hij was bij zijn ouders dus niet zo ver) om lekker daar te kunnen slapen en de volgende dag ging ik weer terug naar die van mij. Daar zat ik een beetje in de tuin en ‘s middags reed ik terug naar Utrecht.
Rechts: In de tussentijd ging eindelijk mijn nieuwe website online! ZOOO blij mee, ik vind het echt heel gaaf geworden. Er zitten nog wat kleine schoonheidsfoutjes in (ik moet de categorieën bijvoorbeeld nog indelen zodat je makkelijk kunt zoeken) maar dat moet goedkomen! Eenmaal thuis ging ik meteen aan de slag met de aubergines. Het werden superlekkere uit de oven, maar dat recept komt natuurlijk later nog online!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. B

    Dagboek…
    BE’AUBERGINE ( als magazine

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten