The Beau Diaries 22: Laatste tentamen, korte nachten en boerenkool

29 jun 2015 | Leven

tbd22.9

Nou, dit was een week van uitersten: de eerste paar dagen zat ik nog opgesloten met mijn studieboeken, daarna ben ik alleen maar aan het genieten geweest. Ik maakte namelijk mijn (als het goed is!) allerlaatste tentamen van het eerste studiejaar en luidde daarmee de vakantie in! Ik had een gezellige avond met studievriendinnen in de Woo, ging voor het eerst (en zeker niet laatst – haha!) naar een schuurfeest en at gezellig met twee vriendinnen. Iets wat de hele week typeert: korte nachten. Nu ik dit typ (zondag, 23:00), vallen mijn ogen dicht van vermoeidheid. Dus, ik ga lekker bijkomen en jullie vermaken je met mijn fotodagboekje! 😉

tbd22.1

Links: Maandag leerde ik de hele dag thuis in Berkel en aan het einde van de middag nam ik de trein naar Utrecht. Ik kwam rond etenstijd aan op Centraal en besloot pasta te halen bij Julia’s. Ik had daar nog nooit wat gekocht, maar het was zeker lekker!
Midden: Dinsdag was alweer zo’n spannend dagje in de boeken met héél veel thee.
Rechts: Fiona en ik aten ‘s avonds wraps bij Pascale, gezellig!

tbd22.2

Links: Ik moest op tijd weer naar huis, want we hadden een afspraak met onze huisbaas. Het is een lang verhaal, maar even in het kort: we hebben 50 euro huurverlaging 😉 Daarna deed ik boodschappen met een huisgenootje en we konden deze carrot cake niet weerstaan!
Midden: Lekker ontbijtje voor de allerlaatste dag leren! Als het goed is, tenminste. Het is kwark met notencruesli en kersen, en een kopje groene thee!
Rechts: De hele dag heb ik superhard geleerd en als lunch bakte ik voor mij en een huisgenootje pannenkoeken.

tbd22.3

Links: ‘s Avonds was ik hélemaal op van het leren. Ik facetimede gezellig met Maudy en daarna kon ik er nog even tegenaan :thumbs:
Midden: Woensdagochtend wachtte ik op de bus richting de Uithof voor het tentamen. Ik durf het niet helemaal hardop te zeggen, maar volgens mij ging het best prima! Het was een heel lastig vak, maar het tentamen viel me echt mee!
Rechts: Nog even wachten op de uitslag dus, maar voor nu ga ik er vanuit dat ik vakantie heb! Ik vierde de vrijheid met Eva en Eline met een broodje carpaccio en een rosébiertje op een terrasje. Bij De Beurs op het Neude, natuurlijk – oh men, ik zit daar echt té vaak.

tbd22.4

Links: Eline en ik liepen nog een beetje door de stad en ik haalde een lekkere frozen yoghurt. Aan de gracht genoten we van de zon!
Midden: Rond etenstijd was ik weer thuis, maar ik was zó moe dat ik eerst even ging powernappen. Uiteindelijk zat ik om half 10 aan mijn avondeten: kant en klare boerenkoolstampot met worst en spekjes. De meeste mensen eten geen stampotjes in de zomer nee, maar ik had er echt even trek in.
Rechts: ‘s Avonds dronk ik wijntjes bij Eline op het dak met studievriendinnen en haar huisgenoten. Zie je me genieten? Haha.

tbd22.5

Links: Daarna gingen we door naar de Woo voor het pre-UITweekfeest! Er waren heel veel mensen van onze studie, dus dat was heel gezellig!
Rechts: Vrijdag vond ik het prima om een dag lui te zijn. Ik draaide een wasje en treinde naar huis, waar ik met een dikke vette shoarmapizza tv keek.

tbd22.6

Links: Zaterdag werkte ik van 7 tot 12 en daarna bakte ik pannenkoeken voor m’n vader, broertjes en mij. Niemand lijkt last te hebben van die verslaving van mij; ik bak er met liefde een paar extra.
Midden: De rest van de middag werkte ik aan een blogje en zat ik met mijn moeder in de zon met een Radler.
Rechts: ‘s Avonds ging ik met Maudy en nog een paar andere vriendinnen naar een schuurfeest! Zij gaan al jaren alle schuurfeesten af maar ik was nog nóóit mee geweest. Terwijl het me wel altijd heel leuk leek! We gingen naar het Flippofeest in Hoogmade en ik heb echt een geweldige avond gehad! Al die boeren… zo heerlijk lomp.

tbd22.7

Links: Onbeperkt drank, leuke muziek en héél veel gezellige mensen. Mooie avond!
Midden: We sliepen midden op het weiland achterin een busje zodat niemand hoefde te bobben. Stonden we daar tussen al die gepimpte caravans, hahaha.
Rechts: Goodmorning sunshines! Was een kort nachtje…

tbd22.8

Links: We reden al vroeg weer naar huis en de rest van de dag hebben Maudy en ik op luchtbedjes in haar tuin geslapen 🙂
Midden: ‘s Avonds barbecuede ik met mijn ouders en broertjes. Als toetje aten we gegrilde ananas, best lekker!
Rechts: Ik vroeg mijn moeder of ze nog wat leuke boeken had om te lezen. Ik kreeg dit stapeltje (en de opmerking “Beau? Ben je ziek?” – ik ben dus echt geen lezer). Ik ben benieuwd of ik ze ook daadwerkelijk ga lezen maar ik had ineens even die feeling, haha.

Waarschijnlijk krijg ik deze week mijn cijfer van het tentamen terug, ik hoop zo dat ik ‘m heb gehaald! Hoe dan ook ga ik deze week weer leuke dingen doen: ik ga een dagje naar het strand, heb een bbq-feestje in Utrecht en wil eigenlijk ook nog iets van de Tour de France gaan zien. Niet dat dat me iets interesseert, maar de Grand Départ is in mijn straat dus het zou wel een beetje een schande zijn als ik daar niet bij ben. Vind ik. Fijne week allemaal!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

3 Reacties

 1. Kim

  Ziet er uit als een fijne week! Je hebt zo te zien al lekker genoten van het weer door te barbecuen.
  Hopelijk kun je komende week wat genieten van het lekkere weer.
  Liefs

  Antwoord
 2. evelien

  Wat een leuke week! Oh pasta bij julia’s is zo lekker, jummie. <3

  Liefs! Evelien

  Antwoord
 3. Maaike

  Zie je morgen misschien bij Grand Départ 🙂

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten