The Beau Diaries 38: Escaperoom, commissieslag en macchiato’s

22 okt 2015 | Leven

tbd38.7

Ja, goedemiddag lieve lezers. Het is donderdag en daar is dan eindelijk mijn fotodagboekje. Ik ga het niet eens meer goed proberen te praten (maar ik heb het heel druk gehad, okè? 😉 ). Vorige week mag niet vergeten worden, want ik heb een paar héle leuke dingen gedaan. Ik maakte bijvoorbeeld de lekkerste soep ooit, ging met mijn spiksplinternieuwe collega’s naar een escaperoom, borrelde met vriendinnen en had een heel leuk themafeestje met de Kookcommissie!

tbd38.1

Links: Maandagochtend ging ik op tijd met de trein naar Utrecht. Om 11 uur had ik namelijk met de KookCie afgesproken in de stad, bij café Broers. We dronken gezellig koffie en hielden een nuttige vergadering!
Midden: Daarna had ik heel veel zin in lekkere dikke soep. Stamppot boerenkool is al eeuwen mijn lievelingseten en ik bedacht dat ik daar ook vast wel soep van kon maken. En dat kon zeker. Wat was dat lékker zeg!
Rechts: Thee van Pickwick was in de bonus, dus ik haalde weer twee nieuwe smaakjes. Eentje met besjes, en de ander met ananas en citroen. Die laatste is echt verassend lekker (drie keer raden wat ik nu drink terwijl ik dit typ). Oja, en daarna ging ik hard aan school werken.

tbd38.2

Links: ‘s Avonds weer voor de tv met kruidnoten en thee :thumbs:
Midden: Dinsdagochtend ging ik naar college. Die van die avond skipte ik, want ik had écht geen zin. Uiteraard sloeg ik een avondje wijn en bittergarnituur op het Neude niet over 😉 Eva trakteerde omdat ze jarig was geweest!
Rechts: Woensdag keek ik met een huisgenoot K3 Zoekt K3 terug, en werkte ik aan school. Ik vind dat programma serieus zó leuk! En zij gelukkig ook.

tbd38.3

Links: Later die middag haalde ze chocolademelk, slagroom en kruidnoten. Study break!
Rechts: Ik had nog geen halve dag gewerkt bij Bar Beton, een koffietentje waar ik laatst ben aangenomen, maar ik viel meteen met m’n neus in de boter: woensdagavond gingen mijn nieuwe collega’s op personeelsuitje en ik mocht al gelijk gezellig mee. We aten pizza in ons cafeetje, en daarna gingen we naar een escaperoom! Ik had er al supervaak over gehoord en wilde dat altijd al eens doen. Mijn team had het gehaald binnen het uur (ongeveer 53 minuten!) en ik stond echt te stuiteren van enthousiasme. Ik vond het zo leuk! Sterker nog (spoileralert): in het volgende dagboekje zien jullie weer zo’n overwinningsfoto! 😉

tbd38.4

Links: Donderdagochtend was het dan tijd voor de eerste échte werkdag. Ik werkte een paar uurtjes en leerde heel wat bij over de koffies. Het is echt lastiger dan je denkt, maar ik vind het gelukkig heel interessant!
Midden: ‘s Middags had ik een gesprekje met een docent over een project, en daarna nog een hoorcollege. Halverwege heb ik m’n spullen gepakt en ben ik naar huis gegaan: ik snapte er hélemaal niks van, kon me totaal niet concentreren en werd vervolgens strontchagrijnig. Ik dook m’n bed in, en kwam er pas weer uit toen mijn lieve commissiegenootjes al boodschappen hadden gedaan en de tafel hadden gedekt. Ik fietste naar Lisa en kon meteen aanschuiven 🙂
Rechts: Die avond hadden we een heel leuk feestje gepland: de commissieslag van onze studievereniging! Alle nieuwgevormde commissies ‘strijden’ die avond tegen elkaar met allemaal spelletjes in een bepaald thema. Het overall thema was Moviebattle, en ons subthema was Indiana Jones. Die mochten we niet zelf kiezen, anders was het uiteraard Sex And The City.

tbd38.5

Links: Niet dat iemand dat goed raadde, maar ok. Ik had al m’n padvinderfriends gevraagd of ik hun oude uniform mocht lenen, zodat we in ieder geval een beetje in beigetinten waren gekleed. Met een paar hoeden, lasso’s en pistooltjes maakten we het af. Nouja goed, het was in ieder geval een hele leuke avond!
Rechts: Vrijdag draaide ik was wasjes, werkte ik aan school en ruimde ik op. Toen ik ‘s avonds bij mijn ouders kwam, stond er een heerlijk bord boerenkool op me te wachten ♥ De rest van de avond genoot ik van K3 ♥

tbd38.6

Links: Vrijdag werkte ik en daarna bakte ik pannenkoeken voor mij, m’n moeder en broertje. De rest van de dag deed ik een poging tot leren.
Midden: ‘s Avonds moest ik er écht even uit en liep ik een groot rondje met Maartje. Zaterdagavond en wij maken een wandeling, we worden oud…
Rechts: Zondag leerde ik heel hard voor een komend tentamen. M’n moeder en ik probeerden een mooie latte macchiato te maken, want dat had ik deze week geleerd! Een probleempje: wij hebben er thuis totaal niet de goede spullen voor, maar het was alsnog heel lekker!

Deze week heeft nog precies 3 dagen, waar ik eigenlijk niet veel meer van plan ben. Behalve vrijdagavond! Dan ga ik naar De Jeugd Van Tegenwoordig, in Tivoli Vredenburg (= rollend naar huis). Heel veel zin in!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Ysanne

    Ik wil echt heel graag een keer zo’n Escape room proberen, lijkt me awesome. Leuk weekje had je!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten