The Beau Diaries 40: Koffiecursus, wandelen en heel hard falen

2 nov 2015 | Leven

tbd40.7

Een heeeele goeie morgen allemaal! Dat ik in zo’n goed humeur ben is wel een klein wonder want ik heb deze week onverwachts géén vakantie. Ik heb mijn tentamens allebei niet gehaald en donderdag moet ik er eentje herkansen (de ander laat ik zitten, lang verhaal). Nou ach, na een deadline van afgelopen woensdag heb ik ook niet heel veel meer aan school gewerkt dus ik heb het alvast een beetje gecompenseerd. Afgelopen week ging ik uiteten met twee studievriendinnen, wandelde ik door de bossen en langs het water bij de Rotte, ging ik in m’n eentje lekker een avondje shoppen, volgde ik een koffiecursus en ehhh… ik maakte een tentamen zonder te leren.

tbd40.1

Links: Maandag wilde ik á la Leonie een tosti maken als lunch, terwijl ik dat nooit doe. Ik vind tosti’s vies. Deze met mozzarella, avocado, tomaat en bacon leek me wel wat, maar hij was dus niet te vréten.
Midden: De rest van de dag werkte ik aan een grote opdracht voor school. ‘s Avonds maakte ik gehaktballetjes gebakken in ketjapsaus met kokosrijst, wokgroenten, satésaus en gebakken uitjes voor mij en twee huisgenoten. Dat was echt veeeet lekker en zeker voor herhaling vatbaar, vonden zij ook.
Rechts: Daarna ging ik naar een koffiecursus met allemaal nieuw personeel van verschillende filialen! Het café op de foto is niet die waar ik werk trouwens 😉 Veel van wat werd uitgelegd had ik al wel van collega’s geleerd tijdens het werken, maar verder was het heel interessant! Na afloop fietste ik zo hard als ik kon naar huis, zodat ik niet teveel van de finale van HNTM zou missen.

tbd40.2

Links: Dinsdag was ik vrij, maar de wekker stond al om 7:30. Ik had namelijk intens de behoefte om iets nuttigs te doen met m’n dag. Om kwart over 8 liep ik de sportschool al binnen voor een killing leg day en dat ging supergoed :thumbs: Daarna fietste ik trots door het heerlijke zonnetje naar huis.
Midden: Verder heb ik dinsdag eigenlijk alleen maar aan school gewerkt, tot f*cking half 4 ‘s nachts. Woensdagochtend stond er namelijk een deadline en ik en m’n groepsgenootje waren nog niet helemaal klaar. Snel uitprinten en naar bed!
Rechts: Woensdag leverde ik hem in in de stad en daarna ging ik koffie/thee drinken bij GYS. Daar had ik zóveel goede dingen over gehoord; ik moest er een keer heen. Eerlijk? Ik snap niet wat er zo geweldig aan is. Voor m’n gevoel is het hele interieur er in een halve dag neergeplempt en de koffie was ook niet geweldig ofzo. Maar goed, ik heb (totdat er twee meisjes naast me kwamen zitten) er wel lekker kunnen bloggen.

tbd40.3

Links: Woensdagmiddag maakte ik de héle woonkamer schoon. Achter de banken, de kussens, alle plankjes, stopcontacten… Alles! Ik zou nu bij wijze van van de grond durven eten. Dat deed ik niet: ik ging voor een saté bij De Beurs, op het Neude. Was heel gezellig met Floor en Sophie!
Midden: Natuurlijk zaten we daarna nog tot laat op een terras. Ik dronk trouwens al de hele avond cola, water en chocolademelk, maar jullie vangen nu net weer het moment met dat éne wijntje.
Rechts: Donderdag maakte ik een tentamen zonder er ook maar iets voor te hebben geleerd. Ik heb het vak al opgegeven (het is echt hopeloos) maar het tentamen was meerkeuze, dus ik had altijd nog kans om alles goed te gokken. Het werd een 4,8. Eigenlijk niet eens zo slecht.

tbd40.4

Links: Ik leverde het tentamen als eerste van de hele zaal in (walk of shame) en ging daarna koffie drinken bij m’n collega’s en naar de inzage van het andere tentamen dat ik (heel onverwacht) ook niet had gehaald… ‘s Avonds maakte ik weer iets lekkers klaar voor mezelf: couscous met avocado, tomaat, pompoen, cashewnoten, feta en spekjes.
Midden: Ik had heel veel zin om iets leuks te gaan doen maar serieus niemand had tijd. Het was koopavond, dus ik ging lekker shoppen, wat nieuwe winkeltjes bekijken en liep langs de grachten 🙂 Wat een mooi plaatje hè?
Rechts: Kijk nou eens wat een spierballen! Nee, maar ik was vrijdagochtend wel weer heel goed bezig. Met armen, schouders/rug en een beetje buik dit keer.

tbd40.5

Links: Vrijdagmiddag werkte ik tot 7u, daarna pakte ik snel m’n tas in en stapte ik op de trein naar m’n ouders. Eenmaal daar genoot ik van K3 Zoekt K3. Wie weet welk station dit is? 😉
Midden: Ik had niet heel veel geslapen, maar moest zaterdagochtend toch weer om 7 uur klaar staan bij de AH. ‘s Middags ging ik met m’n ouders en broertje naar opa, waar de halve familie ook was. Ik ga de laatste jaren eigenlijk veel te weinig mee, terwijl ik het wel altijd gezellig vind!
Rechts: ‘s Avonds maakte ik weer een avondwandeling met Maartje, en daarna dronken we bij haar thuis thee en keken we filmpjes van K3. Serieus, ik weet niet of die show vooral leuk is voor kleine kinderen, of voor meisjes van een jaar of twintig die ooit diehard fan zijn geweest? ♥

tbd40.6

Links: Zondag sliep ik veel te lang uit. Tijdens het samenvatten (en een beetje bloggen) dronk ik deze lekkere macchiato. Echte koffiekenners (zoals ik – ha) zien natuurlijk dat dit in de verste verte niet op een macchiato lijkt, maar daar proef je toch niks van.
Midden: ‘s Middags ging ik met Maudy naar de Rotte, het was héérlijk herfstweer! We wandelden door het bos en langs het water, waar ik af en toe wat fotootjes van schoot. Ik had nieuwe afbeeldingen nodig voor bij die lulverhaal-artikelen van mij, en ik weiger internetplaatjes te gebruiken.
Rechts: Uiteindelijk heb ik er niet eens zoveel gemaakt, maar het was wel weer heel erg gezellig! Onderweg dronken we nog warme chocolademelk bij een restaurantje en we hebben weer heerlijk over de zin van het leven gepraat. Daar zijn wij altijd erg goed in.

Hmmm, ja, deze week moet ik dat hertentamen even knallen! Ook moet ik me nu toch écht gaan verdiepen in studeren in het buitenland (de deadline is 1 december!) en moet ik nog vakken kiezen voor blok 3 en 4. Zou handig zijn als ik nu wél een goeie keuze maak. Fijne week allemaal!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Bibi

  Ha Beau, je blog is altijd zo leuk om te lezen!
  Jammer dat je je vakken laat vallen.
  Ik ben wel benieuwd naar welk land je wilt gaan om te studeren! Die deadline is al snel zeg!!
  Laat je het ons snel weten ?

  Antwoord
 2. Nadia

  Succes met het hertentamen! Ik was eerst super enthousiast over GYS, nog steeds wel een beetje, maar het begint wel minder te worden. Een pannenkoek met veel zwarte aangebrande plekken, een haar in het eten, smoothie die langer in de blender had gemogen omdat ik het niet door mijn rietje heen kreeg.. Jammer, vooral omdat het eten wat op de menukaart staat mij wel enorm aanspreekt.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten