The Beau Diaries 42: Huisuitje, Chinees fonduen en Poema

24 nov 2015 | Leven

tbd42.6

Hello! Afgelopen week was één grote chaos van werken aan school tot rennen voor de trein naar Schiphol. Ík wil mijn fotodagboek-serie graag compleet houden, vandaar dat ik ‘m nu nog plaats. Soms denk ik wel eens ‘wanneer stop je met zoiets? Ik kan toch niet tot m’n tachtigste wekelijkse dagboekjes blijven maken?’ maar ik vind het voor nu nog veel te leuk om zo op mijn week terug te blikken. Zo herinner ik me nu ineens weer die leuke avond uitgaan, en bedenk ik me dat het wel weer tijd is voor boerenkool 😉

tbd42.1

Links: Maandag heb ik heerlijk gewerkt! Eindelijk lukte het me om melk goed op te schuimen, dus ik heb de cappuccino’s onder de knie 😉 Op weg naar huis ben ik zeiknat geregend.
Midden: Gelukkig had ik al eten voor mezelf klaargezet! Die ochtend had ik een enorme pan met boerenkool stamppot gemaakt om in te vriezen. Als ik hier naar kijk ga ik al kwijlen…
Rechts: Ik had zin om lekker op te warmen onder de zonnebank, daar was ik echt aan toe.

tbd42.2

Links: Een paar van m’n huisgenoten hadden ook wel zin in een beetje vitamine D, dus het was meteen een huisuitje! Kwamen we daar als een stel sjonnies aan: zonder make-up en in dikke truien en joggingsbroeken.
Midden: Dinsdagochtend ontbeet ik in bed met the usual kwark + cruesli en dit keer een lekker glas stoofperensap. Ondertussen las ik een boek voor school. Een van mijn vakken is praktisch Nederlands van de middelbare school, maar dan een paar niveautjes hoger. Ik vind het superleuk!
Rechts: ‘s Ochtends ging ik diehard sporten, ‘s middags naar college en ‘s avonds werkte ik een beetje aan school en aan m’n blog. Later die avond ging ik naar Sophie, waar de wijn al ontkurkt was (joke, wij drinken cheap met zo’n dop, soms zelfs uit pak.).

tbd42.3

Links: Met een groepje gingen we daarna uit in Poema. Daar was ik al eeuwig lang niet meer geweest maar ik had het die avond weer heerlijk naar m’n zin 🙂 Zelfs toen het licht rond half 6 aan ging, stonden wij nog te dansen. Een vriendin besloot spontaan te blijven logeren omdat ik nog vissticks had als midnightsnack. Ik zou ‘t ook wel weten. Mooiere foto’s dan deze wc-selfie heb ik die avond helaas niet gemaakt trouwens.
Midden: Woensdag was ik moe, maar ging ik netjes naar college. Daarna had ik een enorme energiekick die ik heb gebruikt voor het schoonmaken van de woonkamer. Letterlijk álle hoekjes heb ik gestofzuigd en gedweild :thumbs: ‘s Avonds maakte ik dit heerlijke eten voor mezelf: aardappeltjes, paprika met feta en pijnboompitjes uit de oven en gehaktballetjes gebakken in ketjap en wat pindasaus voor erbij.
Rechts: Donderdag had ik een lang college en daarna ging ik gelijk door naar m’n werk. Pascale kwam die avond gezellig boerenkool eten en bijkletsen. Ook hielp ze me met wat dingetjes voor mijn inschrijvingen voor studeren in het buitenland, waar ik echt even geen overzicht meer bij had.

tbd42.4

Links: Vrijdagochtend deed ik hard m’n best in de sportschool. Het ging echt zó lekker, er kwamen letterlijk mensen naar me toe om te zeggen hoe goed ik bezig was, haha 😉
Midden: Thuis betrapte ik mijn huisgenootje die keihard K3 muziek aan het luisteren was. Wat een schánde. We hebben er een kwartiertje ochtendgymnastiek van gemaakt.
Rechts: ‘s Avonds had ik een gezellig etentje met de hele familie. We gingen Chinees fonduen, zoals we ook met kerst hadden gedaan. Heel leuk!

tbd42.5

Links: Zaterdag werkte ik en keek ik úrenlang televisie. Ik was zo erg geschrokken van de aanslagen in Parijs, ik wilde er alles over weten! Zaterdagavond had ik met een vriendin mee uit gekund, maar ik had weinig zin om me nog helemaal mooi te maken. Ik las nog wat dingen voor school met chips en een wijntje erbij, ook prima. Laat in de avond besloot ik mijn gedachten over Parijs even van me af te schrijven, wat resulteerde in een column voor Metro. Daar vertelde ik jullie hier al over!
Midden: Zondag ging ik met Ella en haar vriend naar de tentoonstelling van Nienke in Rotterdam. Voor haar opleiding aan de kunstacademie had ze een project gedaan met vluchtelingen en koffie en wij waren nieuwsgierig 🙂
Rechts: Maartje en ik dronken die avond thee in onze oude stamkroeg. Daar kwamen we als 15/16/17-jarigen váák en gráág om te dansen en wijn te drinken. Op deze zondagavond was het natuurlijk hartstikke rustig, maar samen hadden we het heel gezellig!

In het volgende fotodagboek zien jullie hoe ik genoot van mijn publicatie(s!) in Metro en alvast wat fotootjes van een weekendje Rome!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten