The Beau Diaries 44: Beurs, pasta á la mama en semester abroad

2 dec 2015 | Leven

tbd44.5

Hello! Ik typ dit nu half kwijlend onder het genot van een bakje vla en pompoensoep. Alles waar ik niet op hoef te kauwen, dus. Gisteravond zijn alle vier mijn verstandskiezen getrokken en dat voel ik toch wel ff nu 😉 Het viel me trouwens allemaal heel erg mee, ik vertel jullie er volgende week nog wel over! Even terug naar afgelopen week: ik kwam terug uit Rome, werkte héél hard aan mijn inschrijvingen voor het studeren in het buitenland, ging weer eens naar de kroeg en ging met vriendinnen uit in Rotterdam.

tbd44.1

Links: Maandagavond landden ik en mijn vriendinnen weer op Schiphol. Ik had niks van souvenirs ofzo meegenomen, dus besloot deze in mijn tas te verstoppen #badass
Midden: Dinsdagochtend sliep ik uit, want dat had ik nodig. ‘s Middags moest ik helaas weer naar college, gelukkig is het wel een heel interessant vak!
Rechts: ‘s Avonds maakte ik voor mij en een paar huisgenoten deze andijviestamppot van Leonie. Veel lekkerder dan Italiaanse pasta’s en pizza’s natuurlijk.

tbd44.2

Links: Woensdag werkte ik aan dingen voor school, ging ik door de stromende regen naar college en maakte ik pasta á la moeder van beau: tomatensaus met gehakt, paprika en stukjes salami met een beetje sla met een balsamicosausje.
Midden: Donderdag was ZO raar. ‘s Ochtends moest ik een kleine presentatie houden tijdens college en dat ging echt voor geen meter, terwijl presenteren me eigenlijk altijd prima afgaat. Daarna was ik van plan om naar huis te gaan om diehard universiteiten in het buitenland op te zoeken (want ik wist het allemaal nog steeds niet zeker) maar het lot bracht mij naar koffietent De Ontdekking. Letterlijk: ik was tot twee keer toe van plan om linksaf te slaan maar mijn fiets ging gewoon de andere kant op! Nou ok. Daar bestelde ik een lekker broodje en raakte ik aan de praat met een meisje uit Griekenland. Lang verhaal kort: ze raadde me een studentenstad in Griekenland aan, ik vond er superleuke vakken en besloot deze universiteit als eerste keus in te vullen 🙂 Dat broodje serranoham was meant to be.
Links: Vrijdagochtend ging ik naar de studieadviseur om mijn study plan te laten tekenen :thumbs:

tbd44.3

Links: Daarna haalde ik een (gratis, ha) ontbijtje bij mijn werk: een cappuccino en een chocoladecroissantje. ‘s Middags ging ik naar college.
Midden: Mijn broertje heeft sinds kort zijn rijbewijs! Vrijdagavond reden we (met mijn moeder er naast, hij is nog geen 18) naar de McDrive voor een McFlurry. Daarna ging ik met Fiona en Maartje een drankje doen in Het Vierkantje, onze ‘oude’ kroeg.
Rechts: Zaterdag sliep ik uit en ‘s middags werkte ik een paar uurtjes. Maartje vierde die avond haar verjaardag met pizza en wijn, en daarna gingen we gezellig met een groepje uit in Rotterdam. We waren al een tijdje niet in Beurs geweest, maar ik geloof dat dit ook wel de laatste keer was. Ineens leken we daar zó oud: ik was ‘hé, de zus van Wout!’. When did that happen? 🙁

tbd44.4

Links: Ella maakte een mooie vlecht bij me. Voordat we naar Rotterdam gingen haalde ik ‘m er weer uit maar dat was best wel zonde, nu ik het zo terug zie! Ook die lippenstift was me nog een beetje té voor bij het uitgaan.
Midden: Rond 5 uur ‘s ochtends was ik weer thuis. DORST.
Rechts: Zondag sliep ik uit tot een uurtje of 2 (haha oeps) en de rest van de dag rondde ik mijn motivatiebrief, financial plan en cv af voor Griekenland. Zo spannend!

 

Deze week heb ik nog bizar weinig op de planning staan: zaterdag ga ik Sinterklaas vieren met (voor het eerst ooit) familie. Heb er zin in!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

3 Reacties

 1. Nienke

  Haha omg Beau ik wist niet dat je die safety card had meegenomen

  Antwoord
 2. Ysanne

  Wat leuk dat je voor Griekenland gekozen hebt, hopelijk krijg je je eerste keus! Haha, ja als mensen je als zusje van gaan zien, weet je wel dat het tijd is voor een nieuwe ”kroeg”. Leuk overzicht!

  Antwoord
 3. Marieke

  Omgg Griekenland!! Zo’n goeie keus haha 😀 Succes met alles regelen (mocht je hulp nodig hebben ik heb het allemaal doorstaan dus vraag maar haha)

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten