The Beau Diaries 45: Zand, strand en doei verstand

7 dec 2015 | Leven

tbd45.5

Goeiemorgen lieve lezers! Hoe zit het met jullie pepernoteninname? Ik geloof dat ik ze na dit weekend voorlopig niet meer hoef 😉 Dat alle vier mijn verstandskiezen er dinsdagavond uit zijn gesneden, deed me weinig meer toen ik een zak truffelkruidnoten vond onder in mijn tas (vergeet wat ik zei over vloeibare dingen in de vorige TBD, dat duurde nog geen 24u). Nee maar echt: ik heb voor, tijdens én na de ingreep geen last gehad en huppelde het ziekenhuis uit. Ik ben een lucky girl, als ik mijn lotgenoten mag geloven. Enige ding was dat mijn weerstand de eerste paar dagen een klap kreeg (m’n lichaam moest toch maar even vier gaten genezen) waardoor ik een beetje moe was en wat rustiger aan moest doen. Dat viel uiteindelijk ook wel mee: ik oefende het kerstdiner met de Kookcommissie, vierde Sinterklaas met familie en waaide uit op het strand met Nienke.

tbd45.1

Links: Maandagochtend zette ik de allerlaatste puntjes op de i van mijn motivatiebrief, en schreef ik me officieel in. Zoals je ziet staat de universiteit van Thessaloniki (Griekenland) op de eerste plaats en Malta op nummer twee! Zo spannend joh, maar ik kan het maar beter even uit m’n hoofd zetten want ik hoor pas begin februari of en waar ik ben uitgekozen!
Midden: ‘s Middags werkte ik een paar lekkere uurtjes en daarna had ik een heuse fotoshoot. Met de Kookcommissie, voor op de website van de vereniging etc. Ik ben benieuwd of er wat leuks tussen zit; we hadden in ieder geval goed uitgepakt met staafmixers en pollepels. Daarna oefenden we het hele kerstdiner alvast, zodat we wat recepten nog konden aanpassen als het niks bleek te zijn. Verstandig hè? Was een gezellige avond!
Rechts: Dinsdagochtend deed ik een (VEEL TE) heftige legday, waar ik de hele dag nog week van was. Niet goed. ‘s Middags ging ik naar college, en daarna ging ik met trillende benen met de trein naar huis. Ik had een afspraak met de kaakchirurg in het ziekenhuis in Rotterdam en had daar géén zin in. Al die horrorverhalen van iedereen… Ik kreeg een paar verdovingen aan de linkerkant (waar ik niks van voelde, die chirurg was echt goed!) en na een half uurtje werden twee kiezen eruit gehaald. Het viel zó erg mee; ik was er helemaal euforisch van geworden. Toen ik de chirurg vroeg of het mogelijk was om die andere kant zo snel mogelijk te laten doen, antwoorde hij met ‘nu?’. Het wordt afgeraden om beide kanten in één keer te laten doen (ik ken zelfs mensen die dat dan onder narcose lieten doen – je begrijpt, ik voelde me best wel stoer), maar blijkbaar had hij er wel vertrouwen in. Waarom ook niet, dacht ik, dan ben ik er vanaf. En dus ging ik naar huis met twéé hamsterwangen.

tbd45.2

Links: Tot de verdoving was uitgewerkt, voelde ik me net Kylie Jenner. Daarna voelde ik me vooral heel lelijk.
Midden: Woensdag ging ik weer naar Utrecht en volgde ik een college. Voor de zekerheid had ik geluncht met soep en vla, en je ziet me hier nog heel angstig zitten bij m’n bord met nasi. Was dus nergens voor nodig: eten ging prima. Wel begon ik koortsig te worden, dus na een warme douche ging ik lekker naar bed.
Rechts: Na ruim 9u slaap was ik nog steeds moe maar verder ging het redelijk. Ik ging wéér naar college (jullie merken dat ik gewoon netjes altijd mijn colleges volg hè? Goed van mij hè?) en daarna lunchte ik met een boordje carpaccio van Mario. Die middag moest ik ook werken, maar iemand was zo lief om de laatste 2,5 uur van me over te nemen. Kon ik even goed bijkomen!

tbd45.3

Links: ‘s Avonds ruimde ik de woonkamer en m’n eigen kamertje op (behalve m’n bed opmaken, dat was dan weer net teveel van het goeie) en daarna kroop ik op de bank met een dekentje, chips, guacamoledip en de film ‘Alleen maar nette mensen’. Lekker avondje zo!
Midden: Vrijdag ging ik even de stad in voor een Sinterklaascadeautje, dat ik vond bij de Flying Tiger (duh). Daarna ging ik naar college en weer richting mijn ouders. Maudy was zo lief om me op te halen bij de metro, en daarna hebben we gezellig bijgekletst met een kopje thee 🙂
Rechts: Zaterdagochtend stond ik weer in de Appie van 7 tot 12, daarna ging ik naar familie. Voor het eerst OOIT speelden we met (bijna) de hele familie het dobbelspel. Ik kocht een toiletgolf-spel, met een mooi gedichtje zelfs, en ging naar huis met kaarsen en houdertjes. Was een hele gezellige pakjesavond zo!

tbd45.4

Links: Zondagmiddag vroeg Nienke of ik zin had om een winterse wandeling te maken. Altijd toch. We besloten naar het strand van Hoek Van Holland te rijden. Het was windkracht 80 volgens mij, maar het was zeker lekker om even uit te waaien. En heel gezellig! In een strandtentje dronken we warme chocolademelk met slagroom.
Rechts: Love you Diva ♥ Ook al is je achterband iedere week zacht en geef je in elke bocht aan dat de tank bijna leeg is. Je bracht ons toch mooi weer door wind en regen naar het strand.
Deze week wordt druk maar LEUK, daar heb ik alle vertrouwen in: dinsdag ga ik met vriendinnen naar een spelletjesavond in Rotown in Rotterdam (hoe leuk! haha), woensdag ga ik waarschijnlijk naar een Boer zoekt Vrouw-feest van de studievereniging, donderdag ga ik met Maartje naar het concert van Florence & The Machine (eindelijk!) en vrijdagavond is er een personeelsborrel van het koffietentje in Utrecht. Fijne week allemaal! 🙂

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Ingeborg

    Ah lekkere week heb je gehad! & inderdaad, vind het heel knap van je verstandskiezen! Ik heb zelf ook een horrorverhaal meegemaakt dus ben stiekem wel een beetje jaloers.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten