The Beau Diaries 46: Spelletjesavond, BzV en Florence & The Machine

14 dec 2015 | Leven

tbd46.6

Morning! Het laatste weekje voor de kerstvakantie, is ‘ie bij jullie ook altijd zo druk? Aankomende week wordt killing met een tentamen, deadline, interview én het regelen van het kerstdiner. Afgelopen week was gelukkig hartstikke leuk, dat compenseert het alvast een beetje. Ik speelde een hele avond spelletjes in Rotown met Nienke, genoot met Maartje van het geweldige concert van Florence + The Machine, ging naar een ‘Boer zoekt vrouw’-feestje met studievriendinnen en ging naar een soort kerstmarkt.

tbd46.1

Links: Maandag had ik zin in cinnamonrolls. Ik had alle ingrediënten in huis en het is supermakkelijk, dus binnen een halfuurtje stonden ze op tafel. ‘s Middags werkte ik lekker een paar uurtjes.
Midden: Een van mijn huisgenootjes was die dag jarig, dus we aten een van onze favoriete gerechten: braadworst, salami, tomatenblokjes, boerenkool en kikkererwten. Allemaal in een pan gooien, stoven en klaar. De rest van de avond speelden we heel fanatiek 30 Seconds, zo leuk! In mijn herinneringen was ik alleen een heel stuk beter dan ik bleek te zijn, haha.
Rechts: Dinsdagochtend werkte ik met Sophie in Ludwig aan een (enorm groot) project. Eindelijk kregen onze plannen een beetje vorm, heel fijn. We lunchten lekker goedkoop aan de overkant bij Luden en daarna volgde ik nog een hoorcollege. Wat een productieve dag zo!

tbd46.2

Links: Na college ging ik snel naar huis, waar ik wat voedsel in elkaar flanste. Ik had met Nienke afgesproken om naar Rotown in Rotterdam te gaan. Dat is een poppodium/café waar die avond een spelletjesavond werd georganiseerd. Ja, dat lees je goed: de hele avond was iedereen gezellig spelletjes aan het spelen. Wij hadden onze favoriet Halli Galli meegenomen en voordat we ook maar een wijntje hadden besteld, waren er al twee anderen aangeschoven die graag mee wilden doen, zo gezellig! Daarna speelden we nog Cards Against Humanity en 30 Seconds. Ik won, want ik was gewoon het grappigst en slimst :thumbs: Kijk mij eens trots zijn! Om de hoeveelheid wijn te compenseren, eindigden Nienke en ik met kipnuggets in de McDonalds.
Links: Woensdagochtend deed ik wat dingen voor school en ‘s middags ging ik naar college. Daarna ging ik met Sophie richting Rotterdam, naar het ziekenhuis. Niet voor mijn kiezen dit keer (al trok ik wel letterlijk op de terugweg een hechting er per ongeluk uit), maar voor ons onderzoek naar meertaligheid. Lang verhaal waarom we nou precies hiervoor hebben gekozen maar volgens mij wordt het best een mooi onderzoekje zo. Wel heel lastig in een ziekenhuis, met al die privacyregels enzo. Deze foto verwerkten we in onze presentatie om te bewijzen dat we écht langs zijn geweest om te observeren.

tbd46.3

Links: ‘s Avonds kwamen vriendinnen gezellig wat drinken bij mij thuis. Later die avond gingen we naar een feest van onze studievereniging met het thema ‘Boer zoekt vrouw’. Was een gezellige avond! Helaas heb ik niet meer foto’s van die avond dan deze, van mijn voeten terwijl ik op de wc zit. Klassieker.
Midden: Deze sukkel is dwars door haar college heen geslapen. Ik was in slaap gevallen voordat ik ook maar mijn wekker kon zetten (en ben ook nog eens óp m’n telefoon gaan liggen, want ‘s ochtends ontdekte ik dat ik allemaal apps had verwijderd). Tot overmaat van ramp hadden we ook nog eens de halve dag geen water en kon ik dus die vieze bier/zweetlucht niet van me af wassen. Toch moest ik de deur uit, want ik ging weer aan dat project werken met Sophie.
Rechts: Die avond was het eindelijk zo ver: het concert van Florence + The Machine! Al jaaaren vind ik haar muziek geweldig en nu was ze eindelijk weer eens in Nederland. Ik had eigenlijk een staplaatskaartje maar Maartje wilde toch wel mee, dus ik kocht twee nieuwe met een iets slechtere plaats en verkocht m’n oude. Samen is toch veel leuker dan alleen, gok ik! Het voorprogramma, Palma Violets, was echt verschrikkelijk. Totaal niet in het Florence-straatje en echt niet mijn ding.

tbd46.4

Links: Wat was dit een HEERLIJKE avond. Ik ben supersnel verveeld maar ik wilde zo erg niet dat Florence het podium afging! Florence is met zekerheid mijn allerlievelingszangeres (ok haar muziek dan, haar als persoon vind ik een beetje vreemd) en nu heb ik eindelijk eens een hele avond van haar heerlijke livemuziek kunnen genieten. Het geheugen van m’n mobiel zit de hele tijd vol, vandaar dat ik van die lelijke foto’s maak met snapchat (dat kan ‘ie wel aan).
Midden: Eenmaal thuis deed ik nog even m’n enthousiaste verhaal bij huisgenoten en daarna ging ik lekker naar bed. M’n make-up was echt on fleek; ik wilde ‘t er haast niet afhalen.
Rechts: Vrijdag ging ik naar een doodsaai college, maar onze presentatie ging gelukkig best goed. Zaterdagochtend werkte ik weer, ‘s middags leerde ik en ‘s avonds at ik samen met m’n vader. Zo bakt hij gehakt: het hele bevroren stuk in een te kleine koekenpan en dan beetje bij beetje het gare vlees eraf schrapen…

tbd46.5

Links: Die avond ging ik nog even naar het dorp met Maudy en Lisa, waar het ‘moonlight shoppen’ was. Hier een selfie met de geit in de kerststal, waar ik een paar jaar geleden zelf nog Maria speelde (… ik probeer het uit m’n geheugen te wissen maar het lukt niet). Ook dronken we chocolademelk en aten we een oliebol.
Midden: Bij de Etos kocht ik een lekker luchtje van Mexx. Eenmaal thuis ontdekte ik dat er maar 15 ml in zat, dát had ik even gemist. De rest van de avond werkte ik aan samenvattingen.
Rechts: Ook zondag deed ik veel voor school. Tussendoor oefende ik nog even wat met het maken van karamelsaus voor het kerstdiner. Het lukte ons telkens niet goed, maar nu heb ik de goeie formule gevonden.

Deze week wordt dus druk met school, maar ik heb ook heel veel zin in het kerstdiner aanstaande donderdag! Daar hebben we hard aan gewerkt met de kookcommissie 🙂 Aan het eind van deze week sta ik op de piste! Of eh ja, waarschijnlijk zit ik ergens glühwein te drinken. Fijne week allemaal!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten